دکتر منوچهر صانعی درهبیدی درباره سهم ناچیز ایران از میراث معنوی جهان با وجود برخورداری از مواریث معنوی بیشمار به خبرنگار مهر گفت: اینکه سهم ما در میراث معنوی جهانی ناچیز است ارتباط با آگاهی ما از موضوع دارد. اگر کمی به تاریخ عظیم و باشکوه ایران زمین نگاه کنیم میبینیم کشوری هستیم با 3 هزارسال تاریخ مدون و حدود 6 هزار سال پیشینه تاریخی و آیین توحیدی یعنی اعتقاد به خداوند یکتا از این سرزمین به دیگر نقاط جهان سرایت کرد.
وی افزود: در کتب دینی ما صحبت از فضایل اخلاقی بسیار عالی و پیشرفتهای است که امروزه غربیها به عنوان برابری، حقوق زنان، عدالت و حقوق بشر و آزادی از آنها یاد میکنند.
این استاد گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: ایرانیها در ارزشهای اخلاقی و جهانی پیشتاز بودند و اگر ناسیونالیستی نخواهیم برخورد کنیم باید بگوییم وضع ما به لحاظ ارزشهای معنوی در جهان در حد و اندازههای بسیار قابل قبول و مناسبی بوده است .
این محقق و پژوهشگر فلسفه تصریح کرد: نکته مهم این است که افراد مطلع و آگاه با ارائه اسناد و مدارک معتبر برای معرفی ارزشهای ایرانی به جهانیان کوشا و فعال باشند، اگر چنین بشود وضع درخشانی خواهیم یافت.
صانعی در مورد اینکه ثبت این مواریث چه تأثیری در معرفی فرهنگ و هویت ایرانیان به جهانیان دارد نیز گفت: وقتی این آثار ثبت شد آنوقت در حافظه مردم هم میماند. در آنصورت میتوانیم خودمان را به مردم کشورهای دیگر معرفی کرده و وقتی مردم آن کشورها ما را پذیرفتند حکومتهایشان هم مجبور میشوند ما را بپذیرند.