گرگان - خبرگزاری مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: 42 مرگ و میر در استان ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی است.

سعید گل فیروزی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در ایران یک بیمار مبتلا به بیماری قلبی و عروقی قریب به 100 میلیون ریال را در بخش دولتی از سطح تشخیص تا درمان به خود اختصاص می‌ دهد.

وی اظهار داشت: سالانه 17 میلیون نفر در دنیا به دلیل ابتلا به این نوع از  بیماریها جان خود را از دست می‌دهند و این امر نشان از میزان مرگ و میر بالایی است که  بیماریهای قلبی و عروقی به خود اختصاص داده‌اند.

به گفته وی در کشور ما شمار تلفات ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی از مرز 360 نفر در روز فراتر رفته است که در سال گذشته 42 درصد از علل مرگ و میر در استان گلستان به واسطه ابتلا به این نوع از بیماریها بوده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: از آن جا که 70 درصد سکته های قلبی در منزل به وقوع می پیوندد در صدد آموزش احیاء قلبی و عروقی به همراهان بیماران قلبی هستیم که به این طریق می‌توان از صدمات جدی آن جلو گیری کرد.

گل‌فیروزی با بیان این که آموزش و فرهنگ‌سازی در کاهش بیماریهای قلبی و عروقی نقش به سزایی ایفا می‌کند گفت: خانواده‌ها می توانند با یک برنامه‌ریزی دقیق و کارآمد برای فرزندانشان زمینه فعالیتهای مناسب و تحرک بدنی را برای آنها فراهم کنند.

وی با تاکید بر عدم مصرف دخانیات عنوان کرد: مصرف میوه، سبزیجات و ماهی‌ها و همچنین فعالیت مستمر به طور متوسط 30 دقیقه در روز باعث کاهش عارضه و سکته‌های قلبی در افراد می‌شود.