معاون فرهنگی وزارت ارشاد در افتتاحیه هفته کتاب گفت: در حال حاضر ما در زمینه شمارگان کتاب شرایط خوبی نداریم و با اینکه بیش از 65 هزار عنوان کتاب در سال 89 چاپ شده میانگین شمارگان کتاب در کشور 3000 نسخه است.

به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم افتتاحیه نوزدهمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بهمن درّی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مناسبت هفته کتاب، گفت: ما برنامه‌های هفته کتاب را خیلی زودتر از امروز شروع کردیم و در واقع امروز افتتاحیه رسمی آن است.

وی سپس به ویژگی‌های هفته کتاب پرداخت و تأکید کرد: با توجه به این حجم از فعالیت، هفته کتاب امسال به ماه کتاب تبدیل شده است. امسال مجموعا 1400 برنامه در سطح استانی، ملی و فراملی تدارک دیده شده که در زمان مقرر خود اجرا می‌شود.
 
این مقام فرهنگی افزود: مهم‌ترین وجه تمایز هفته کتاب امسال با دوره‌های قبل محور بودن بیانات مقام معظم رهبری در فعالیت‌های مربوط به آن است. در واقع برنامه‌های هفته کتاب امسال نه بر اساس فعالیت‌ها و برنامه سازمان‌های مختلف بلکه با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی تدوین شده است.
 
معاون فرهنگی وزیر ارشاد از حضور جدی تشکل‌ها و اتحادیه و انجمن‌ها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی در ستاد هفته کتاب خبر داد و گفت: ما امسال و بعد از پایان هفته کتاب با استفاده از نظام ارزشیابی که طراحی شده است به بررسی نقاط ضعف و قوت دوره نوزدهم خواهیم پرداخت.
 
درّی اضافه کرد: ما یک بسته کامل درباره کتاب و کتابخوانی تدوین کرده‌ایم که شامل 50 محور از جمله محور اهدای کتاب، تبلیغ و معرفی کتاب‌های مناسب است.
 
وی تأکید کرد: در حال حاضر ما در زمینه شمارگان کتاب شرایط خوبی نداریم و با اینکه بیش از 65 هزار عنوان کتاب در سال 89 چاپ شده میانگین شمارگان کتاب در کشور 3000 نسخه است.
 
در ادامه مراسم همچنین حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی در سخنانی درباره کتاب گفت: گاهی وقت‌ها در برخی کتابها مسائل را طولانی می‌کنند و به قول معروف آن را لفت می‌دهند و ما با پدیده‌ای به نام «لفتیسم» روبرو هستیم، این مربوط به کتابهایی‌ است که آب زیاد و مایع کم دارد.
 
قرائتی افزود: حتی کتابهای خوب هم می‌شود خلاصه کرد و به نظرم اگر مولفان از حق التألیف خود بگذرند و وزارت ارشاد و وزارت آموزش و پرورش به او کمک کنند که تا در نهایت کتاب ارزانتر از آنچه که الان است به دست مخاطبان و به ویژه دانشجویان برسد می‌توان به آینده قشر کتابخوان جامعه امیدوار بود.
 
وی در عین حال از آنچه بازی با الفاظ در برخی کتاب خواند، گلایه کرد و گفت: کتاب باید تلطیف شده باشد و برای مخاطب قابل فهم باشد.