تبریز – خبرگزاری مهر: هنرمند و خوشنویس پیشکسوت آذربایجان شرقی با اشاره به برپایی جشنواره غدیر گفت: برگزاری جشنواره هایی با محوریت امامت و ولایت موجب نهادینه شدن فرهنگ علوی در جامعه است.

به گزارش خبرگزاری مهر، داوود نیکنام تمسک به امامت و ولایت را موجب رهایی انسان از گمراهی ها عنوان کرده و اظهار داشت: برگزاری جشنواره غدیر زمینه ای را فراهم می کند تا محبان مکتب متعالی اهل بیت(ع) با ارادت قلبی و خالصانه به خلق آثاری ماندگار  در این راستا بپردازند.

نیکنام افزود: غدیر روز معرّفی عظیم‌ترین شخصیت عالم وجود حضرت علی بن ابی طالب(ع) از ناحیه پروردگار به ولایت و امامت و زعامت مسلمان است.

وی بر لزوم معرفت یافتن به عظمت و شکوه این روز عظیم تاکید کرد و تصریح کرد: در مسئله غدیرخم هدف راهنمایی و هدایت مردم و صیانت و پاسداری از اسلام بوده و ولایت پذیری مهمترین آموزه این واقعه عظیم تاریخی است.

نیکنام برنامه ریزی دقیق و کارشناسانه، ‌نشر و توزیع آثار فاخر تولید شده و استمرار در برگزاری این جشنواره را از عوامل تاثیرگذار در بالندگی هنر ارزش مدار و متعهد عنوان کرد.

این هنرمند تبریزی با اشاره به ولایت پذیری مردم آذربایجان و عشق و ارادت قلبی هنرمندان، شعرا و ادبای منطقه به حضرت علی(ع)  گفت: با اندک تاملی در پیشینه غنی و خاک هنرپرور و زرخیز آذربایجان و تبریز می توان در هر برهه ای از تاریخ از هنرمندان و بزرگانی همچون استاد حسن هریسی، ابراهیم بخت شکوهی و دیگر بزرگوانی نام برد که آثاری ماندگار آفریده و در نشر و گسترش فرهنگ شیعی تاثیرگذار بوده اند.

وی خوشنویسی را هنری مقدس، لطیف و وسیله ای برای تزکیه نفس و رسیدن به مراتب معنوی دانست و  افزود: خوشنویسی از دیرباز در گلستان عشق و معرفت،‌ نگارستان هنر،‌قدر دیده و بر صدر نشسته و با نقشی که در کتابت کلام وحی و ترویج علم و معارف الهی رقم زده،‌از شان و منزلت معنوی ویژه‌ای برخوردار بوده و است.

این خوشنویس پیشکسوت تاکید کرد: در این میان تبریز محل تولد خط پر رمز و راز  و پرپیچ و تاب نستعلیق است  و این امر رسالت هنرمندان این خطه را در ارائه آثار با ارزش و متعالی دوچندان می کند.

وی اظهار داشت: امیرمومنان(ع) به گواهی تاریخ نخستین کاتب وحی الهی است و از این رو ابعاد روحی و وجودی فراوان آن حضرت خوشنویسان را متحیر خود ساخته و هنرمندان این عرصه  نام دلربا و معطر او را با عشقی وصف ناشدنی تحریر می کنند.

نیکنام افزود: هنرمندان با دو گوهر گرانبهای قرآن و اهل بیت (ع) می توانند در راستای حرکت های فرهنگی و ارزشی روح و جان خود را از پلیدی ها پالایش داده و دل را لایق تابش انوار قدسی کنند.

وی همچنین بر لزوم توجه بیشتر به هنرمندان فعال در شهرستانها و حمایت از آثار هنری آنان تاکید کرد  و خواستار تعریف جایگاهی در خور برای آنان شد.

"داود نیکنام" متولد 1347 تبریز و از اساتید بنام هنر خوشنویسی است.

تحریر و چاپ قطعات خوشنویسی در مناسبت ها و آیین های مختلف مذهبی، تحریر کتیبه ضریح مطهر حضرت سیدالشهداء(ع)، کتابت دیوان حافظ، تحریر کتیبه یادمان شهدای گمنام و تحریر چندین کتاب و  برگزاری نمایشگاههای متعدد انفرادی و گروهی در داخل و خارج کشور ازجمله فعالیتهای این هنرمند برجسته استان است.

آیین اختتامیه و معرفی نفرات برتر نخستین جشنواره فرهنگی هنری غدیر بیست و پنجم آبان ماه جاری در تبریز برگزار شده و طی آن از چند تن از پیشکسوتان و هنرمندان فعال استان تجلیل خواهد شد.