سردار مهدی توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تخلفات شایع موتور سوران در استان قم اظهار داشت: عبور از چراغ قرمز یکی از تخلفات شایع راکبان موتورسیکلت است که متأسفانه این مورد در شهر قم رعایت نمیشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر چهار آموزشگاه خصوصی آموزش موتور سورای در استان راه اندازی شده است، افزود: برای گرفتن گواهینامه زمان زیادی لازم نیست و افراد میتوانند طی 15 روز گواهینامه دریافت کنند.
فرمانده انتظامی قم تصریح کرد: موتورسوران باید بدانند که در صورت نداشتن گواهینامه نمیتوانند از سایر تسهیلات اجتماعی نظیر بیمه استفاده کنند و بسیاری از افرادی که امروز در زندان به سر میبرند به دلیل نداشتن گواهینامه بوده است.
وی اظهار داشت: تردد موتورسیکلت بدن داشتن پلاک تخلف است چرا که پلاک معرف موتورسیکلت است که بسیاری از سرقتهایی که در شهر انجام میشود به دلیل نبود پلاک تعریف شده است.
توکلی عبور موتورسواران از پیاده رو و خطوط ویژه را از دیگر تخلفات راکبان موتورسیکلت در قم دانست و افزود: پیاده رو محل عبور افراد پیاده است و موتورسوران نباید در این مسیرها تردد کنند و این امر بدور از شخصیت انسانی است.
ابزارهای بازدارنده پلیس در جلوگیری از تخلفات محدود است
وی با بیان اینکه ابزارهای بازدارنده پلیس در جلوگیری از تخلفات محدود است افزود: خانوادهها در این راستا وظیفه سنگینی به عهده دارند و نباید اجازه دهند فرزندانشان بدون رعایت مقررات از موتورسیکلت استفاده کنند.
فرمانده انتظامی قم عنوان کرد: معاونت راهنمایی و رانندگی در گام اول وظیفه ارشاد و راهنمایی را بر عهده دارد و در مرحله بعدی با متخلفین برخورد و اعمال قانون خوهد کرد.
وی عنوان کرد: رانندگی بدون داشتن گواهینامه از تخلفات دیگرموتورسوران است که این امر جرم به حساب می رود و رانندگی که به علت نداشتن گواهینامه موتور آنها توقیف می شود به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
تغییر نگرش در رفتار نیازمند آموزش و فرهنگ سازی است
سردار توکلی با بیان اینکه به علت زیاد بودن موتورسیکلت در استان قم توقیف و برخورد با متخلفان به چشم نمیآید افزود: تغییر نگرش در رفتار نیازمند آموزش و فرهنگ سازی است و این موارد باید در مدارس و مهدکودکها آموزش داده شود.
فرماندهی انتظامی استان قم در خصوص واگذاری موتور سیکلت به اتباع خارجی در قم عنوان داشت: قانون نحوه واگذاری موتور و اجازه رانندگی به اتباع خارجی را مشخص کرده است.
وی اضافه کرد: اگر به یک فرد خارجی اجازه اقامت داده شود اجازه رانندگی نیز خواهد داد و اگر فردی اجازه رانندگی نداشته باشد نشاندهنده ان است که حضورش غیرقانونی است.
توکلی ابراز داشت: اگر فردی موتور به اتباع خارجی و غیر ایرانی واگذار کند در صورت تصادف، مشکلاتی ایجاد خواهد کرد که فرد واگذار کننده نیز در این تخلفات شریک خواهد بود.
وی با بیان اینکه عوامل نیروی انتظامی نیز بدون استفاده از کلاه حق تردد در شهر ندارند افزود: در صورت مشاهده با این موارد برخورد جدی خواهد شد
فرماندهی انتظامی استان قم اظهار داشت: در مواردی که موتورسیکلتهای شهروندان در انتقال به پارکینگ دچار آسیب شود کلیه خسارات وارده پرداخت میشود و شهروندان میتواند در صورت مشاهده اینگونه موارد به بازرسی مراجعه و پگیری کنند.
سردار توکلی گفت: عوامل نیروی انتظامی حق ندارند بدون حضور مالک وسیله نقلیه مبادرت به جابجایی و انتقال به پارکینگ کنند.
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۹
قم - خبرگزاری مهر: فرمانده انتظامی استان قم از راه اندازی و فعالیت چهار آموزشگاه خصوصی رانندگی موتور سیکلت در قم خبر داد.