به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سیدمرتضی نجومی، در پنجم آذر 1307 هجری شمسی در شهر کرمانشاه دیده به جهاد گشود.
وی فرزند مرحوم آیت الله آقا سید محمدجواد نجومی و از نوادگان امام زین العابدین (ع) بود.
آیت الله مرتضی نجومی، پس از گذراندن سال دوم دبیرستان، در سال 1322 تحصیل در مدرسه را رها کرد و به تحصیل دروس حوزوی پرداخت.
وی در دوران طلبگی از محضر استادانی همچون آقا میرزا ابراهیم پورمعتمد، حاج سیدمحمود معصومی لاری و حاج شیخ حسن حاج آخوند به تحصیل علوم دینی پایه پرداخت.
سپس برای گذراندان پایه های بالاتر به عتبات عالیات عراق مهاجرت کرد .نجومی، در سال 1369 هجری قمری به کسب درجه اجتهاد نائل شد.
در این ایام وی در درس خارج حضرات آیات "آقامیرزا محمدباقر زنجانی"، "آقامیرزا عبدالهادی شیرازی"، "حاج آقا محسن حکیم" و "حاج سیدمحمود شاهرودی" شرکت و اولین اجازه اجتهاد را از دست آیت الله آقا میرزا محمد باقر زنجانی دریافت کرد.
آیت الله نجومی آثار بسیاری از خود برجای گذاشته است، "رساله بعد معنوی هنر خط"، "رساله التصویر والتمثیل"، "رسالة الغناء"، "رساله النجاسه الخمر"، "تفسیر سوره مؤمن" و رساله ای در تعظیم شعائر اسلامی از آثار این عالم ربانی است.
آیت الله نجومی در خوشنویسی دستی توانا داشت، تا جایی که آثار وی در جهان اسلام جایگاه خاصی برای خود دارد. وی در محضر استادانی بزرگی همچون، "هاشم بغدادی" و "احمد نجفی" به تمرین و ممارست پرداخت.
همچنین آیت الله نجومی، در "تذهیب" و "تشعیر" و "جلید" و "گل" و "بوته سازی" تبحری خاص داشت.
وی موفق شد که لوح تقدیر نخستین گردهمایی و جشنواره خوشنویسان جهان را به خود اختصاص دهد و به یکی از چهره های ماندگار ایران در عالم هنر تبدیل شود.
سرانجام، آیت الله سید مرتضی نجومی، 25 آذرماه 1388 و در سن 81 سالگی دار فانی را وداع گفت.
حضور چشمگیر و خودجوش، مردم مومن و عاشق اهل بیت(ع) استان کرمانشاه در مراسم خاکسپاری این عالم ربانی، برای همیشه در تاریخ دیار زاگرس نشینان باقی خواهد ماند.
......................
گزارش: مهدی زارعی