خرم آباد - خبرگزاری مهر: شاعر و پژوهشگر شعر فارسی گفت: ارزشمندترین اشارات به واقعه غدیر در اشعار ناصرخسرو و مولانا نمایان است.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی محدثی خراسانی پیش از ظهر جمعه در همایش شعر "آئینه در غدیر" با بیان اینکه موضوع غدیر و سایر مضامین دینی ما از ابتدای شعر فارسی تا کنون مدنظر شاعران بوده است، اظهار داشت: در گنجینه شعر فارسی هیچ شعری را نداریم که جاودانه شده باشد و ارتباطی با مضامین دینی نداشته باشد.

وی تصریح کرد: از اشعار کسائی مروزی گرفته تا ابیات بلند شاهنامه در بردارنده مضامین دینی و مذهبی از جمله واقعه غدیر هستند.

محدثی خراسانی با اشاره به اینکه در همه اشعاری که در وصف غدیر سروده شده است بیشترین تاکید در خصوص این واقعه بر موضوع وصی بودن حضرت علی(ع) بوده است، افزود: ارزشمند ترین اشارات به واقعه غدیر در اشعار ناصرخسرو و مولانا نمایان است.

وی تصریح کرد: شاعران بزرگ دیگری از جمله سنایی، عطار، سعدی و حافظ واقعه بزرگ غدیر را در قالب اشعاری زیبا روایت کرده اند.

محدثی خراسانی با اشاره به اینکه بسیاری از ابعاد مغفول مانده حوزه شعر آئینی و مذهبی در جریان انقلاب شکوهمند ایران اسلامی شکوفا شده اند، تصریح کرد: جریان شکوفا شدن شعر آیینی در انقلاب به گونه ای است که به تعبیری می توان شعر آیینی سالهای بعد از انقلاب را یک بخش و شعر مذهبی پیش از انقلاب را به بخش دیگری تقسیم کرد.

وی ادامه داد: علت این تقسیم بندی نوع نگاهی است که به فلسفه دین و مفاهیم و مناسبات آن در طول انقلاب می شود.

این شاعر وپژوهشگر شعر فارسی در ادامه با بیان اینکه با انقلاب نگاه جدیدی به شعر آیینی و موضوعات مختلف از جمله بعثت پیامبر(ص)، انتظار و نیایشها می شود، اظهار داشت: سرآمد شعرهای سپید امروزی در حوزه اشعار آئینی را در مجموعه شعر گنجشک و جبرئیل سید حسن حسینی می توان مشاهده کرد.

وی یادآور شد: در اشعار فارسی بعد از انقلاب آمیختگی حماسه و عرفان در اشعار آئینی مشهود است.

بنابر این گزارش همایش شعر "آینه در غدیر" با حضور شاعران سراسر استان لرستان در سالن سینما استقلال خرم آباد برگزار شد.

در این همایش که به همت واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری استان لرستان برگزار شد شاعران نام آشنای سراسر استان از جمله حشمت الله خالقی، حجت الله بیرانوند و عزیز نادری به شعر خوانی پرداختند.