به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین نشست بررسی جایگاه و نقش فرهیختگان ادیان توحیدی در زمینه توسعه نشر و فرهنگ کتابخوانی، صبح امروز 24 آبان ماه با حضور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگان اقلیتهای دینی در مجلس شورای اسلامی، اعضای انجمنهای اقلیتهای دینی کشور و جمعی از ناشران و نویسندگان اقلیتهای دینی در سرای اهل قلم برگزار شد.
در این نشست، محمدرضا وصفی مدیر اداره کل مجامع و فعالیتهای فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به اینکه جلسه امروز حرکتی در مسیر فرهنگ است، گفت: ما در ایران افرادی که در همه حوزههای فرهنگ عمومی فعالیت داشته باشند و یا آثاری را انتشار دهند کم داریم در حالیکه ارزش یک گلستان به تنوع گلهایش است.
آلبرت کوچویی رییس انجمن آشوریان تهران، طی سخنانی به داشتههای فرهنگی ایران اشاره کرد و گفت: باید به دو منظر نگاهی گذرا داشت؛ اول اینکه ما ایرانیها داشتههایمان را قدر نمیدانیم و دوم اینکه از داشتههایمان بهره نمیگیریم. در این حوزه، بسیاری از ملتها به تاریخسازی میپردازند و حتی تاریخ جعل میکنند، اما ما که تاریخ در چنگمان است نه از آن درست بهره میگیریم و نه از داشتههایش استفاده میکنیم.
همایون سامهیح رئیس انجمن کلیمیان تهران نیز که قرار بود درباره توصیه به کتابخوانی در آیین کلیمی صحبت کند، سخنانش را با نقل سخنانی نغز از فرهیختگان درباره کتاب و کتابخوانی آغاز کرد و گفت: اهمیت کتاب در دین یهود از آنجایی شروع میشود که به دوران یکی از پیامبران یهود یعنی عذرا نگاه میاندازیم. زمانی که یهودیان از دین خود فاصله گرفتند، پیامبری به نام عذرای کاتب ظهور کرد که با جمعآوری مکتوبات دین یهود و تعلیم و آموزش نیروی انسانی، سبب ماندگاری دین یهود و آموزههای حضرت موسی شد.
اسفندیار اختیاری نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی در این نشست با ادای احترام به ادیانی که سبب بزرگی تمدن ایران شده است، گفت: ایران به این دلیل که عزیز و بزرگ است و مشارکت تمامی ادیان را همراه دارد، کمتر کسی فکر تجاوز به آن را میکند.
وی با اشاره به اینکه «تعامل و گفتگو» واژهای متعلق به ایران است، تاکید کرد: سعی نشود بخشی از تاریخ ما حذف شده و یا به سخره گرفته شود. ما فراز و نشیبهایی داشتیم که قابل مقایسه با تاریخ کشورهای دیگر نیست.
یوناتن بت کلیا نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون عمران مجلس، نیز با انتقاد از فعالیتهای صداوسیما و خطاب به رئیس این سازمان گفت: من ایرانی هستم و به آن افتخار میکنم اما صداوسیما سعی نمیکند که فعالیتهای ارزنده ارمنیها و دیگر اقلیتهای دینی در ایران را به مردم نشان دهد.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد و معاونت فرهنگی این وزارتخانه برای ما ایرانیها ارزش قائل شده اما در صداوسیما نگاهی به فعالیتهای ما نمیشود.
نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «یادگار ماندگار» 22 تا 29 آبان ماه سال جاری در سراسر کشور برگزار است.