قم - خبرگزاری مهر: مدیر روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از برگزاری همایش ملی علامه طباطبایی(ره) فیلسوف علوم انسانی اسلامی در قم خبر داد.

علیرضا نادعلی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: همایش ملی علامه طباطبایی(ره) فیلسوف علوم انسانی اسلامی فردا پنج‌شنبه همزمان با روز جهانی فلسفه با سخنرانی آیت اﷲ جوادی آملی در تالار اندیشه  پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می‌شود.

وی افزود: این همایش به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و با همکاری مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، مجمع عالی حکمت اسلامی و سازمان بسیج اساتید سراسر کشور برگزار می‌شود.

مدیر روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: حجج اسلام علی‌اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عباس نصیری‌فر معاون آموزشی و فرهنگی سازمان بسیج اساتید کشور و عبدالحسین خسروپناه رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران سخنرانان مراسم افتتاحیه این همایش و سخنران اختتامیه همایش نیز آیت‌الله عبدالله جوادی آملی است.

نادعلی با بیان اینکه این همایش در دو نشست  تخصصی برگزار می‌شود، گفت: در نشست اول نظریه اعتباریات علامه طباطبایی (ره) و تأثیر آن بر علوم انسانی توسط ابوالفضل کیاشمشکی، چالشهای هستی‌شناختی و معرفت‌شناختی در پارادایم‌های علوم انسانی - اجتماعی توسط محمدتقی ایمان، بررسی امکان تغییر مدل رشد سولو با پیش‌فرض‌های اسلامی توسط سیدمهدی معلمی و ضرورت طراحی منطق فهم دین برای تولید علوم انسانی - اسلامی توسط ابوالحسن حسنی ارائه می‌شود.

وی اضافه کرد: در نشست دوم نیز احمدرضا یزدانی مقدم فلسفه سیاسی علامه طباطبایی(ره) و تأثیر آن بر تولید علوم سیاسی اسلامی، حسن پناهی آزاد نظریه انسان و علوم انسانی از منظر علامه طباطبایی(ره) و فاطمه شاکرین هستی جامعه از نظرگاه علامه و تأثیر آن بر علوم انسانی - اسلامی را ارائه می‌کنند.

مدیر روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کاربرد نظریه اعتباریات علامه طباطبایی(ره)، فلسفه اجتماع از نگاه علامه طباطبایی(ره) و تاثیر آن بر علوم اجتماعی، نظریه انسان و علوم انسانی از دیدگاه علامه طباطبایی(ره) و نظریه معرفت و علوم انسانی از دیدگاه علامه طباطبایی(ره) را از محورهای این همایش ذکر کرد.

نادعلی تبیین پارادایم اجتهادی دانش دین با تاکید بر مبانی فلسفی علامه طباطبایی(ره)، رابطه علم و دین از نظر علامه طباطبایی(ره) و روش شناسی استنباط علوم انسانی در علوم انسانی از دیدگاه علامه طباطبایی(ره) را از دیگر محورهای این همایش عنوان کرد.