عضو کمسیون امنیت ملی با اشاره به اینکه عدم اجماع در خصوص قطعنامه و ارجاع آن به شورای امنیت ضربه دیگری بر پیکره سیاسی آمریکا است گفت: آمریکاییها فشارهای زیادی را بر آمانو آوردند تا در گزارش خود نظر دلخواه آنها را لحاظ کند و از این طریق فشار را بر کشورمان بیشتر کنند که موفق نشدند.

اسماعیل کوثری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه قطعنامه شورای حکام علیه ایران با 32 رای موافق، دو رای مخالف و یک رای ممتنع به تصویب رسید اظهار داشت: از اولین جلسه صبح دیروز که گزارش هسته ای ایران به نتیجه نرسید و گزارش به تعویق افتاد آمریکاییها از این تاخیر استفاده کرده و با رایزنی های مختلف قصد داشتند سایر کشورها را نیز همراه کنند تا با اجماع به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهند که در این اقدام موفق نبود.

وی با اشاره به قطعنامه صادر شده ‌گفت: این اتفاق نشان داد که آمریکایی‌ها بار دیگر در پیش‌برد اهداف مدنظر خود به شکست خوردند.
 
عضو کمسیون امنیت ملیبا اشاره به اینکه بسیاری از کشورها متوجه شدند گزارش آمانو نشانگر واقعیت برنامه هسته‌ای ایران نیست گفت: با مخالفت چین ،روسیه و کشورهای غیر متعهد توطئه آمریکایی ها علیه جمهوری اسلامی ایران بار دیگر ناکام ماند.

کوثری با اشاره به اینکه عدم اجماع در خصوص قطعنامه و ارجاع آن به شورای امنیت ضربه دیگری بر پیکره سیاسی آمریکا است گفت: آمریکاییها فشارهای زیادی را برآمانو آوردند تا در گزارش خود نظر دلخواه آنها را لحاظ کند واز این طریق فشار را بر کشورمان بیشتر کنند که موفق نشدند.

عضو کمسیون امنیت ملی در ادامه افزود: آمریکاییها باید از ناکامی هایشان درس بگیرند چراکه دیگر با بیداری ملت ها و مردم دیگرکمتر کشوری تابع محض آمریکا است.

وی در پایان با بیان اینکه این گزارش ارزیابی بازرسان آژانس نیست بلکه ارزیابی سرویس های اطلاعاتی غربی است گفت: همین امر باعث شده تا اعتباراین گزارش زیر سؤال رفته و بسیاری از کشورها حاضر نشدند آن را مبنایی برای اقدام علیه ایران در شورای امنیت قرار بدهند لذا دیدیم آمریکا که قرار بود در بحث هسته‌ای ایران در شورای امنیت اقدام کند به شورای حکام بسنده کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش‌نویس تعدیل شده قطعنامه قدرت‌های غربی علیه ایران را بدون اجماع به تصویب رسانید.

بنابراین گزارش، کوبا و اکوادور به این قطعنامه رای منفی دادند و اندونزی نیز به این قطعنامه رای ممتنع داد.

بر اساس این گزارش، شورای حکام از ایران خواست تا برای بازرسان آژانس امکان دسترسی به تاسیسات هسته‌ای خود را فراهم کرده و با آژانس همکاری به عمل آورد.

همچنین، آژانس خواستار پاسخگویی ایران به نگرانی‌ها درباره آن‌چه که از آن به عنوان گسترش تسلیحات هسته‌ای یاد کرد، شده است.