به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محسن آخوندی با اعلام اینکه 3 بار دفع در هفته طبیعی است، افزود: اگر کمتر از سه بار باشد، یبوست محسوب می شود.
وی، علت یبوست را ناشناخته خواند و گفت: کم مصرف کردن فیبر و مایعات، کم تحرکی و مصرف بعضی از داروهای عصبی، کم کاری تیروئید و دیابت نیز از عوامل ایجاد یبوست هستند.
آخوندی، مصرف فیبر و مایعات را در پیشگیری از یبوست موثر دانست و افزود: مصرف میوه های فیبردار مانند آلو، انجیر، هلو و زیتون می تواند در رفع این بیماری به فرد کمک کند.
این متخصص گوارش ادامه داد: هرگاه فرد نیاز به دفع را در خود احساس کرد نباید به تاخیر بیندازد چرا که باعث تشدید یبوست می شود.
آخوندی گفت: استفاده از ملین های گیاهی و مواردی که باعث حجم مدفوع می شود مانند سبوس گندم در درمان این بیماری موثرند و در صورت لزوم از شربت لاکتولوز برای تحرک شکمی استفاده می شود.
این متخصص گوارش خاطرنشان کرد: در بعضی از موارد برای درمان یبوست در کودکان از پارافین مایع استفاده می شود که می تواند با عوارضی همراه باشد.
وی توصیه کرد: بهتر است از پارافین مایع در درمان کودکان استفاده نشود چرا که ممکن است باعث مشکلات ریوی در کودک شود. بنابراین در موارد لزوم بهتر است از شربت لاکتولوز استفاده شود.