به گزارش خبرنگار مهر، مهدی غضنفری امروز در اولین نشست خبری خود با رسانه با عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سئوالی مطرح شده که آیا الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت بر خلاف منویات مقام معظم رهبری است که موضوع حکمت، مصلحت و عزت را مدنظر قرار دادهاند که در پاسخ باید گفت که الحاق به سازمان جهانی تجارت همچون هر پدیده دیگری باید بر سه اصل مذکور استوار باشد و اگر این سه معیار آسیب ببیند، آن را صلاح نمیدانیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سئوال مهر افزود: تاکنون چنین روندی بر خلاف منافع ملی نبوده است و اگر بخواهد سه معیار آسیب ببیند، به طور قطع آن را ادامه نخواهیم داد. تاکنون چنین موضوعی را احساس نکردهایم و روند مذاکره بر این اساس ادامه مییابد.
غضنفری همچنین با اشاره به برگزاری جلسه شورای پول و اعتبار در سه شنبه هفته جاری گفت: شورای پول و اعتبار فردا تشکیل جلسه خواهد داد تا بر اساس آن، موضوع ال سی ریالی بررسی شده و به شیوه نوینی عملیاتی شود.
عضو شورای پول و اعتبار اظهار داشت: بر این اساس هماهنگیهایی با رئیس اتاق بازرگانی ایران به عمل آمده تا بتوان کاستیهای موجود را حل کرد، چرا که روند فعلی بکارگیری ال سی ریالی نشانگر این بود که نقاط ضعفی دارد و باید برطرف شود.
غضنفری افزود: برگزاری جلسه با صادر کنندگان به دلیل تغییرات مدیریتی بانک مرکزی به تعویق افتاده اما رئیس کل بانک مرکزی قول داده تا بعد از انجام تغییرات این جلسه را برگزار کند.
واکنش به تحریم های ساعت آینده آمریکا
غضنفری با تاکید بر اینکه تحریم ها یک ضرر دوجانبه است و تنها شامل تحریم شونده نمی شود، گفت: به عنوان مثال اگر کشورهای غربی اقتصاد ایران را تحریم کنند و در پروژه های نفتی حضور نیابند به طور قطع بازار پیمانکاران آنها تحت الشعاع قرار می گیرد. تجهیزات سرچاهی، دکل ها تاسیسات و بویلرهای تولید آنها به فروش نمی رسد و خود را در جایگاه متزلزلی به لحاظ تامین انرژی قرار خواهند داد بنابراین همواره تحریم شونده زیان نخواهد دید.
وی ادامه داد: تحریم هزینه های تجاری ایران را بالا برده و انتقال پول را مشکل کرده است اما این یک دعوا میان ملت ایران و سایر کشورهای دنیا بر سر زیر سئوال بردن منافع ملی ایران است که باید در آن سختی کشید اما صعوبت با غیر ممکن بودن فاصله دارد و به هر حال ایران نیازهای خود را تامین خواهد کرد.
غضنفری گفت: ممکن است در جریان تحریم 6 ماه تا یک سال دیرتر پروژه های خود را عملیاتی کنیم اما با افزایش اندک هزینه عزت ملت ایران را حفظ خواهیم کرد و حاضر نیستیم بر روی آن معامله کنیم.
وی ادامه داد: اگر قرار بود در مواضع خود نرمش داشته باشیم تا به حال این کار عملیاتی شده بود اما به نظر می رسد قدرت های غربی باید راهکارهای برنده - برنده را دنبال کنند در حالیکه هم اکنون راهکار بازنده - بازنده را در پیش گرفته اند.
راه اندازی شبکه بازار
غضنفری با اشاره به راه اندازی شبکه تلویزیونی بازار در روز گذشته گفت: این شبکه با رویکرد توصیه به تولید و مصرف کالاهای داخلی شکل گرفته و کمک به شفافیت قیمت را در بازار دنبال می کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: قرار بر این است که در این شبکه به معرفی کالاهایی که تولید داخلی دارند پرداخته شود تا بر اساس مصوبه دولت دستگاه های دولتی به سراغ خرید کالاهای خارجی دارای مشابه داخلی نروند.
به گفته وی این شبکه به 3 زبان فارسی، انگلیسی و عربی به ارائه اطلاعات در مورد بازار ایران خواهد پرداخت.
صادرات 133 هزار تنی مواد دارویی
غضنفری با اشاره به میزان صادرات دارویی و بهداشتی در هفت ماهه نخست امسال گفت: در این مدت 133 هزار تن کالا به ارزش 187 میلیون دلار به دنیا صادر شده است.
وی همچنین در مورد شرکای تجاری ایران نیز ادامه داد: کشورهای چین، امارات، عراق، هند و افغانستان 5 شریک اول صادراتی و کشورهای امارات، چین، جمهوری کره، آلمان و ترکیه 5 شریک وارداتی ایران هستند. ضمن اینکه سوئیس، فرانسه و ایتالیا نیز جزء 10 شریک اول وارداتی ایران قرار دارند.
جزئیات حساب یارانه ای وزارت صنعت
وزیر صنعت، معدن، تجارت با اشاره به تخصیص های صورت گرفته بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به این وزارتخانه گفت: هزار میلیارد تومان بابت خط اعتبار انرژی و 400 میلیارد تومان به عنوان کمک بلاعوض به تولید کنندگان پرداخت شده است ضمن اینکه اخیرا ستاد هدفمندی یارانه ها تصمیم گرفته تا ما به التفاوت نرخ فعلی گازوئیل با نرخ ارائه شده به تولید کنندگان را محاسبه و آن را در فهرست یارانه ارائه شده به بخش تولید ذکر کند.
وی در ادامه همچنین از برگزاری شورای عالی صنایع دریایی برای حمایت از ساخت شناورهای کوچک در کشور خبر داد و گفت: مقدمات برگزاری جلسات این شورا فراهم شده است.
وجود مافیای واردات فولاد منطقی نیست
غضنفری با تکذیب وجود هر گونه مافیا در واردات فولاد گفت: هر ساله مقادیر متناسب فولاد خام بسته به نیاز کشور وارد می شد که امسال متاسفانه این واردات صورت نگرفته و بسیار کمتر از سالهای قبل واردات صورت گرفته است.
وی اظهارداشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت علاقه مند است تا کمبود ناشی از عدم پوشش تقاضای فولاد را از طریق واردات جبران کند. البته باید توجه داشت که پروژه های فولادی در بخشی از بخش ها سرعت لازم را دارد اما در آن دسته از پروژه هایی که سرعت لازم وجود ندارد حاضریم کار را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
این عضو کابینه دولت اظهارداشت: هم اکنون کمبود واردات فولاد به خاطر عدم اختصاص خط ریفانیانس وجود دارد که امیدواریم بتوان آن را جبران کرد چرا که این موضوع نگران کننده است و ممکن است بازار سیاه شکل گیرد.