یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی، درباره مرجوعی شدن محموله مرکبات در سیرجان گفت: احتمالاً محموله مرکبات در سیرجان به دلیل آلودگی و نداشتن مجوزهای بهداشتی برگشت داده شده است.

علی اکبر یاسمی در گفتگو با مهر درباره ردیابی و کنترل ورود محصولات کشاورزی خسارت زا و غیر بومی گفت: هر محموله ای که وارد کشور می شود باید بر اساس قانون 11 حفظ نباتات کنترل شود و سپس شرایط قرنطینه را اخذ کند.

وی درباره صدور مجوز ورود انواع محصولات کشاورزی به کشور گفت: مجوز ورود محصولات کشاورزی با وزارت جهاد کشاورزی است اما ثبت سفارشات بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

یاسمی توضیح داد: هر نوع محصول کشاورزی پس از طی مراحل مورد نظر، باید شرایط تعیین شده از سوی سازمان حفظ نباتات را نیز داشته باشد.

وی تأکید کرد: هر نوع مجوز در زمینه نوع، مقدار، تعرفه و زمان ورود محصولات کشاورزی به کشور بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.

معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات بیان کرد: طبق ماده 16 قانون افزایش بهره وری وزارت جهاد  کشاورزی وظیفه تعیین نوع محصول و زمان ورود آن را بر عهده دارد پس از صدور مجوز وزارت جهاد کشاوزی و به وزارت صنعت و معدن برای ثبت سفارش ابلاغ می شود.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به صدورمجوز برای ورود مرکبات اقدام کرده است؟ گفت: علی الاصول نباید این کار را انجام بدهد بلکه پس از صدور مجوز اصلی از سوی وزارت جهاد کشاورزی باید نسبت به ثبت سفارش اقدام کند.

یاسمی همچنین در زمینه قرنطینه محصولات کشاوزی گفت: سازمان حفظ نباتات محصولات کشاورزی وارداتی را در مبادی ورودی، از حیث مسائل بهداشتی و نداشتن هر گونه آلودگی بررسی و سپس مجوز لازم را صادر می کند.

این مقام مسئول بیان کرد: اگر محموله مورد نظر مجوزهای اصلی و لازم را نداشته باشد مرجوعی داده می شود و نباید وارد گمرک شود.

وی افزود: در مرزها نمونه برداری از محموله صورت می گیرد و آزمایش های لازم انجام می شود اگر در کشور مبدأ ضدعفونی نشده و مجوزهای بهداشتی را از سوی دستگاه های مسئول در آن کشور اخذ نکرده باشد، محموله برگردانده می شود.

یاسمی در زمینه محموله مرکبات مرجوعی در سیرجان، گفت: در صورتی که مجوز قرنطینه را نداشته باشند نمی توانند وارد بازار شوند. بدون شک این محموله شرایط و مجوزهای بهداشتی لازم را نداشته است.