مشهد - خبرگزاری مهر: مدیر کل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از راه‌اندازی مجدد کمیته‌های تخصصی بین بهزیستی و وزارت بهداشت در بخش اختلال هویت جنسی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حبیب‌الله مسعودی فرید در همایش کاربردی کارشناسان مسؤول آسیب‌دیدگان اجتماعی کشور که در مشهد برگزار شد گفت: با راه‌اندازی کمیته‌های تخصصی اختلال هویت جنسی اقدامات درمانی این مددجویان به صورت هماهنگ و بهتری انجام می‌شود.

وی در خصوص برنامه‌ بهزیستی برای اورژانس اجتماعی گفت: برنامه‌ توسعه‌ اورژانس اجتماعی، مدون شده و در سال آینده، عملیاتی می‌شود.

وی همچنین از برنامه‌ ساماندهی کودکان خیابانی با نگاه خانواده محور و به صورت فرایندی سخن گفت و افزود: مراکز گذری برای کودکان کار تا اواخر سال در برخی استان‌ها فعال می‌شود.

مدیر کل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور همچنین از بازآموزی پرسنل مراکز بازپروری زنان آسیب‌دیده به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های این دفتر در برنامه‌‌ پنجم خبر داد و گفت: توانمندسازی مددجویان این مراکز نیز در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

وی گفت: تقویت آموزش به افراد در زمینه‌های مختلف اجتماعی، توسعه‌ آموزش با تکیه بر رسانه‌ها، آموزش به خدمت‌دهندگان رده‌های مختلف در مراکز اورژانس اجتماعی و سایر مراکز مرتبط در کنار آموزش به مددجویان، نظام‌ مند کردن همکاری‌های بین بخشی و تعیین سهم هر دستگاه در فعالیت پیش‌بینی شده و تدوین برنامه‌ها و قوانین متناسب با کاهش و پیشگیری از آسیب‌ها در کل کشور، راهبردهای بهزیستی در برنامه‌ پنجم در بخش آسیب‌های اجتماعی است.

وی تأکید کرد: این راهبردها در صورتی به نتیجه‌ مطلوب می‌رسد که همراه و هماهنگ با یکدیگر به اجرا درآیند.

در این همایش، مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی نیز با اشاره به فرارسیدن ماه محرم گفت: محرم فرصتی است که همه ساله، آموزش‌های دینی و اصول اعتقادی ایستادگی در مقابل مظالم اجتماعی، مورد توجه قرار می‌گیرد.

تهمینه شکیب افزود: هدف امام حسین از زندگی هدایت و پاک ‌سازی جامعه بود و دلیل اینکه واقعه‌ کربلا از تمام اعصار و قرون گذشته و تا امروز همچنان زنده مانده است این است که امام حسین تمام زندگی و هستی و خاندانش را به میدان آورد.

وی اضافه کرد: کارشناسان و مددکاران اجتماعی نیز همین کار را انجام می‌دهند و هدفشان هدایت و اصلاح آسیب‌دیدگان است.

وی با بیان اینکه تنها بهزیستی متولی آسیب‌های اجتماعی نیست و دیگر سازمان‌ها هم باید سهم خود را در مبارزه و کاهش آسیب‌ها بر عهده بگیرند گفت: عملکرد بهزیستی استان نشان داده که در هر جا مثل حوزه‌ ساماندهی زنان آسیب‌دیده که مدیریت کار به بهزیستی واگذار شده و دستگاه‌های دیگر همکاری داشته‌اند نتیجه‌ خوبی بدست آمده است.

وی در ادامه گفت: عوامل ایجاد آسیب‌ها متعدد است و حتی رفتارهای والدین و بخصوص مادر در دوران بارداری و پس از تولد فرزند، نقش مهمی در دچار شدن فرزند به آسیب دارد.

وی در زمینه زنان آسیب‌دیده گفت: عامل اقتصادی برای آسیب‌دیدن زنان یک بهانه است و عمده‌ مشکلات این زنان، فقر فرهنگی و اعتقادی است.

شکیب تأکید کرد: وقتی معرفت دینی بیشتر شود و مشکلات فرهنگی و اعتقادی افراد حل  شود بالا رفتن اعتماد به نفس و امید به آینده را در پی دارد که فرد را به سلامت روانی نزدیک و او را از انحراف اخلاقی دور می‌کند.

وی همچنین تصریح کرد: آسیب‌های اجتماعی یک واقعیت است که باید آن را پذیرفت و با آن به صورت صحیح و علمی برخورد کرد نه اینکه به فکر حذف آسیب‌دیدگان از جامعه باشیم چون آنها انسان هستند و باید از دامی که در آن افتاده‌اند نجات یابند.

یک استاد حوزه و دانشگاه نیز در این همایش در خصوص آسیب‌دیدگان اجتماعی گفت:‌ آسیب‌دیدگان نیز مخلوق خداوند هستند و باید از گمراهی و انحراف و آسیب نجات یابند.

حجت‌الاسلام محمد حسن قمصری افزود: حذف آسیب‌دیدگان از جامعه نه ممکن است و نه با نظام خلقت سازگاری دارد.

وی بی‌تفاوتی نسبت به آسیب‌دیدگان را نیز رد کرد و گفت: اگر آسیب‌دیدگان به حال خود رها شوند علاوه بر اینکه دیگران را دچار آسیب  می‌کنند جامعه از نیروهای مثبت و استعدادهایی که در بین این گروه از مردم وجود دارد و در صورت تربیت و اصلاح، به خدمت جامعه در می‌آید محروم می‌ماند.

وی اصلاح افراد آسیب‌دیده را مستلزم مداومت و استمرار فعالیت‌های مددکاری دانست و گفت: ما مکلف به انجام وظیفه در مورد اصلاح آسیب دیدگان هستیم و باید ضمن ارتقاء سطح معرفت اعتقادی و دینی آنان، به آموزش آنان پرداخته و روش‌های درست زندگی را از زندگی پاکان و ائمه‌ خدا استخراج و متناسب با این گروه، به آنان آموزش دهیم.

شایان ذکر است همایش دو روزه‌ کارشناسان مسؤول امورآسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی  استان‌های کشور با هدف بازنگری دستورالعمل‌ها، تبادل نظر در سطوح علمی و کارشناسی، آموزش به کارشناسان و ارائه‌ راهکارها برای کاهش آسیب برگزار شد.

در این همایش 30 کارشناس از استان‌های کشور، با برنامه‌ها و سیاست‌های تازه‌ بهزیستی در زمینه‌ آسیب‌های اجتماعی آشنا شده و مشکلات اداری، کاری و علمی خود را از طریق تبادل نظر با کارشناسان بهزیستی کشور حل کردند.