رئیس سازمان وظیفه عمومی گفت: قانون معافیت دو برابری با توجه به میزان موالید در کشور حداقل تا 10 سال قابل اجرا نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سید حمید صدرالسادات در خصوص مراحل تصویب قانون جدید وظیفه عمومی گفت: از سال 88 که قرار شد در قانون وظیفه عمومی (مصوبه سال 63)، اصلاحاتی بوجود بیاید، این موضوع در مجلس تحت عنوان ”اصلاحیه قانون خدمت وظیفه عمومی مصوبه سال 63“ مطرح شد.

وی با اشاره به اینکه، قانون اصلاحی، 52 ماده دارد، افزود: این موضوع در کمیسیون های مختلف مجلس مطرح شد و در نهایت در سال 88، قانون نهایی در صحن علنی مجلس به تصویب رسید و سپس به شورای نگهبان فرستاده شد.

سردار صدرالسادات تصریح کرد: یکی از اصلی ترین اشکالاتی که شورای نگهبان بر این قانون گرفت، اخذ نظر مقام معظم رهبری و ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص معافیت ها به خصوص معافیت دو برادری بود که سرانجام طی توافق انجام شده بین مجلس، ستاد کل و شورای نگهبان، قرار شد تصمیم گیری در این خصوص به ستاد کل واگذر شود.

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا در خصوص نظر این سازمان در اجرای معافیت دو برادری، گفت: نظر ما براین بود که این بند (قانون معافیت دو برادری) در قانون نیاید زیرا با شرایط کنونی، این قانون در کشور قابل اجرا نیست.

وی در توضیح گفت: در حال حاضر، میزان موالید کشورمان یعنی کسانی که به سن مشمولیت می رسند در حال کاهش است از طرفی اگر در سال های آینده این معافیت اجرا شود، پیش بینی ما این است که سالانه تعداد قابل ملاحظه ای از مشمولان با اجرای این قانون، معاف می شوند، بنابراین دراعزام با مشکل روبرو می شویم و باید طول خدمت سربازی را افزایش دهیم که این به صلاح نیست.

به گفته این مقام انتظامی، در اجرای معافیت سه برادری که عنایتی از سوی مقام معظم رهبری بود و تا پایان امسال قابل اجرا است، برای نزدیک به 460 هزار نفر از مشمولان کارت معافیت از سوی سازمان وظیفه عمومی، صادر شد.

صدرالسادات، خاطرنشان کرد: براساس نظر ستاد کل نیز حداقل تا 10 سال آینده، قانون معافیت دوبرادری قابل اجرا نخواهد بود و درصورتیکه در 10 سال آینده میزان موالید افزایش یابد، این قانون قابل اجرا است که بعید به نظر می رسد.