سفارت انگلیس در خیابان فردوسی و اقامتگاه دیپلماتیک و مرکز فرهنگی بریتانیا روز گذشته در باغ قلهک مورد حمله خودجوش دانشجویان ایرانی قرار گرفت.
شورای متحصنین مقابل سفارت انگلیس تاکنون دو بیانیه در مورد اقدامات خود صادر کرده است. این شورا در اولین بیانیه خود آورده است: تسخیر سفارت انگلستان توسط دانشجویان انقلابی صورت گرفته واین اقدام به دستور هیچ ارگان و یا نهادی نبوده و دانشجویان به صورت خودجوش دست به تسخیر سفارت انگلیس در تهران زدند.
اعتراض دانشجویان ایرانی به سیاستهای انگلیس باعث شد تا شخصیت های سیاسی کشورهای غربی به این موضوع واکنش نشان دهند و ایران را متهم به نقض قوانین بین المللی کنند.
در همین رابطه "آلن ژوپه" وزیر امور خارجه فرانسه در بیانیه ای اقدام علیه سفارت انگلستان توسط دانشجویان معترض را محکوم کرد و گفت: این وضعیت غیر قابل قابل قبول است و فرانسه با انگلیس ابراز همبستگی می کند.
وی همچنین مدعی شد: فرانسه مقامات ایرانی را مسئول برقراری امنیت در تمام سفارتخانه ها در ایران می داند و تهران بار دیگر به تعهدات بین المللی خود پایبند نبوده است
"دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس نیز اواخر روز گذشته درباره پیامدهای این اقدام دانشجویان ایرانی هشدار داد و ادعا کرد: حمله به سفارت انگلیس در تهران عصبانی کننده و غیرقابل دفاع بود و ناتوانی دولت ایران در دفاع از سفارت انگلستان شرم آور است.
وی افزود: افرادی که چنین حمله ای را سازماندهی کرده بودند، باید مورد پیگرد قانونی قرار بگیرند و دولت انگلیس اقدام قانونی نیز در این باره انجام می دهد.
دولت بریتانیا همچنین در اعتراض به این اقدام کاردار سفارت ایران در لندن را به وزارت خارجه این کشور احضار کرد و در عین حال از تمام اتباع خود در تهران خواست تا در منازل خود باقی بمانند.
"ویلیام هیگ" وزیر خارجه انگلیس نیز ضمن محکوم کردن این اقدام دانشجویان به زعم خود از دولت ایران به دلیل آنچه که بی اعتنایی شدید به قوانین کنوانسیون وین و حفاظت از دیپلمات ها تحت هر شرایطی خواند، انتقاد کرد.
"باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا نیز بار دیگر حمایت خود را از دولت انگلیس اعلام کرد و اقدام دانشجویان ایرانی را غیرقابل قبول خواند و از دولت ایران خواست تا افرادی را که در تسخیر سفارت سفارت بریتانیا نقش داشتند، مجازات کند.
وی در گفتگو با خبرنگاران در کاخ سفید پیش از آغاز گفتگوها با نخست وزیر هلند ادعا کرد: این نوع رفتار غیرقابل قبول است و تسخیر سفارت انگلیس توسط دانشجویان و به راه انداختن آتش در داخل سفارت نشان می دهد دولت ایران به تعهدات بین المللی خود اصلا پایبند نبوده است.
اوباما گفت: آمریکا از این اقدام دانشجویان ایرانی بسیار متاثر است و از دولت ایران می خواهد تا نظر دیگر کشورها را جلب کند که دیگر چنین حوادثی برای سفارت انگلیس و نمایندگی های دیپلماتیک دیگر تکرار نشود.
"کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در بیانیه ای این اقدام دانشجویان ایرانی را غیر قابل قبول خواند و گفت: از جمهوری اسلامی ایران می خواهم تا فورا به تعهدات بین المللی خود از جمله کنوانسیون وین عمل کند.
وزارت امورخارجه هلند نیزخواستار اقدام فوری جمهوری اسلامی ایران برای برقراری آرامش در سفارت و حفاظت از کارکنان سفارت در تهران شد.
15 کشورعضو شورای امنیت نیز دراقدامی عجولانه و دوگانه درمحکوم کردن اقدام خودجوش دانشجویان برای سرپوش گذاشتن برجنایات گذشته آمریکا و انگلیس وظیفه دولت های میزبان در اتخاذ تمام تدابیر مناسب برای حمایت از دیپلماتها را یادآور شدند.
پرتغال رئیس دوره ای شورای امنیت نیز بیانیه این نهاد بین المللی را درباره اقدام دانشجویان ایرانی را قرائت کرد.