ایلام - خبرگزاری مهر: بر اثر آبگیری سد سیمره چشم اندازهای بکر طبیعی در استان ایلام شکل گرفته است که زیبایی طبیعت و دریاچه و مهاجرت هزاران پرنده مهاجر باعث شده بسیاری از مردم استان به این منطقه سفر کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، رودخانه سیمره از تلاقی رودخانه های قره سو و گاماسیاب شکل گرفته و در مرز ایلام و لرستان جریان دارد و تا انتهای حوزه کرخه 650 کیلومتر طول دارد.

رودخانه سیمره نامی بزرگ در استان ایلام محسوب می شود چراکه سیمره جزئی از تاریخ استان است و شهر تاریخی به همین نام در شهرستان دره شهر محل سد سیمره وجود دارد.

این رودخانه بزرگ دارای قسمتهای بزرگ و طولانی است و عمق آب در این رودخانه بسیار زیاد و در نقاطی هم نامشخص است.

به دلیل وجود این دریاچه بزرگ، سد بزرگی در روستای چشمه شیرین از توابع بخش بدره شهرستان دره شهر شکل گرفته است و حدود چند ماهی است که آبگیری این سد شروع شده است.

آبگیری سد سیمره باعث به وجود چشم اندازهای بسیار زیبا در سد سیمره شده است هر چند راه ارتباطی مناسبی ندارد ولی بسیاری از خانواده های ایلامی برای تفریح به این منطقه سفر می کنند.

چشم اندازهای منطقه پس از آبگیری سد

ارتفاعات کوه های بلند را پشت سر می گذاریم و به یکی از این چشم اندازهای بکر می رسیم که زیبایی بی نظیری را ایجاد کرده است، هوای متبوع، کوه و سرسبزی موجود در منطقه چشم هر بیننده ای را محصور می کند.

این منطقه به لحاظ خوش آب و هوا بودن و وجود آب، محل زندگی بسیاری از گذشتگان از زمانهای دور تاکنون بوده است که هم اکنون به دلیل آبگیری همه آثار تاریخی و حتی خانه های انسانهای امروزی به زیر آب رفته است.

به  زیر آب رفتن روستا و خانه ها در این صحنه کاملا مشخص است که همچون جزیره ای  در رودخانه خودنمایی می کند.

در حال حاضر و به مرور زمان بیشتر این مناطق به زیر آب می روند تا آبگیری سد کامل شود.

این چشم اندازهای بسیار زیبا باعث نشاط و روحیه انسان می شود و مردم ایلام که اساسا مردمی علاقمند به تفریح هستند را به این اینجا می کشاند.

از دیگر جذابیتهای سد سیمره وجود پرندگان مهاجر است چراکه بر اثر شکل گیری این دریاچه زیبا هزارن پرنده از نقاط مختلف کشور به سیمره مهاجرت کرده اند.

وجود پرندگانی مثل کبک، کوتر، تیهور و.. باعث شده که در این منطقه شکارچیان به فکر شکار بیفتند.

به دلیل طولانی بودن عرض و طول رودخانه پرندگان بیشتر در وسط رودخانه هستند که دسترسی به آنها برای شکار سخت است مگر اینکه با قایق به شکار بروند.

با امکانات لازم و راه دسترسی مناسب می شود این منطقه بکر را به یک منطقه توریستی در استان ایلام تبدیل کرد.

این منطقه به دلیل آبگیری سد سیمره به تازگی در استان ایلام شکل گرفته و اطلاع رسانی در خصوص این منطقه برای گردشگران و مسافران ضروری است.

مردم استان ایلام که به دلیل وجود مناطق طبیعی متعدد اهل طبیعت گردی هستند و دارای سنتهای ویژه ای در تفریح هستند.

در عین حال وجود ماهی های متفاوت در این رودخانه نیز می تواند وسیله ای برای تکمیل تفریح باشد و اکنون نیز ماهیگیرانی در این منطقه مشغول صید ماهی هستند.

غفلت از اکوتوریسم در ایلام

یک کارشناس گردشگری در استان ایلام در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: محیط های طبیعی، کوهستانی، آب و هوا، رودخانه ها، دشتها، جنگل های انبوه، گونه های گیاهی و جانوری، سدهای آبی، غاراها، مناطق حفاظت شده، محیط های عشایری و کوچ،  نمادهای زیبای اکوتوریسم در استان ایلام هستند.

علیرضا پور احمد بیان داشت: در کنار زیبایی های طبیعی و خدادادی، آثار متنوع تاریخی در استان ایلام باعث شده این استان عروس زاگرس در کشور باشد.

وی افزود: با توجه به غنای فرهنگی، طبیعت بکر و آثار تاریخی در استان ایلام می توان با برنامه ریزی برای توسعه صنعت اکوتورسیم در استان استفاده کرد.

این کارشناس تصریح کرد: مناطق چشم نواز سد سیمره به تازگی و بعد از آبگیری سد به وجود آمده است و یکی از مناطق بکر دیگر در استان است.

وی عنوان کرد: واقعا حیف است که از ظرفیتهای مهم گردشگری در استان ایلام استفاده نمی شود و برای استفاده کامل از این موقعیت علاوه بر تبلیغ و شناساندن قابلیتهای گردشگری طبیعی، مسئولان باید در راستای ایجاد امکانات و شرایط مناسب برای گردشگری گام بردارند.