به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید احمد رئیس السادات در خصوص تزریق داخل مفصلی کورتون و تزریق دوره ای Visco supplementهای حاوی هیالورونیک اسید که به عصاره های تاج خروس و یا آمپولهای ژله ای معروف شده اند در مبتلایان به آرتروز زانو و شانه گفت: استفاده مناسب از هر دو این تزریقات می تواند اثرات مفید ولی موقت در تسکین درد و بهبود عملکرد بیماران داشته باشد و این درمان باعث می شود که در فرصت چند ماهی که از شدت درد کاسته می شود امکان انجام ورزش و کاهش وزن و اثرات دراز مدت ناشی از آنها فراهم گردد. اما تزریقات مکرر کورتون درون مفصلی به خصوص در فواصل کوتاه و به ویژه درمبتلایان به استئوپروز (پوکی استخوان) توصیه نمی شود.
دبیرانجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران افزود: اگر چه استفاده ازمحصولات مختلف هیالورونیک به دلیل نداشتن برخی از عوارض جانبی کورتونهای داخل مفصلی رو به افزایش است و ممکن است تاثیر آنها طولانی مدت تر باشد اما این داروها نیز برخلاف ادعاهای اولیه اثر قطعی و ثابت شده ای در غضروف سازی و بهبود دائمی مفاصل آرتروزی ندارند.
وی در مورد تعداد و فواصل این تزریق ها ادامه داد: تزریق کورتون داخل مفصلی به ویژه در زمانی که مفصل دچار التهاب قابل توجه شده است و سایر درمانهای فیزیکی و داروهای ضد التهابی غیر کورتونی موثر نیستند می تواند در فواصل چندماهه و ترجیحا در فواصل بیش از 4 تا 6 ماه تجویز شود. تزریقات هیالورونیک اسید(آمپولهای ژله ای) در هر دوره درمانی شامل 3 تا 5 تزریق هفتگی داخل مفصلی است و معمولا برای 6 ماه تا یک سال ممکن است مفید باشند.
پانزدهمین کنگره سراسری سالیانه طب فیزیکی و توانبخشی ایران طی روزهای 23 الی25 آذر ماه جاری در سالن ابن سینای دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می گردد.