به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مازندران، محمدرضا میرزایی با اشاره به اینکه در فصل شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان قرار داریم، گفت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از پرندگان وحشی به پرندگان عادی سرایت کرده که به دنبال آن شاهد مرگ و میر اردکهای وحشی در مازندران بودیم.
وی با اعلام اینکه در مازندران، چندین کانون آلوده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در ساری، آمل، محمودآباد و جویبار شناسایی کرده بودیم، افزود: این آلودگی در سطح پرندگان خانگی و مرغهای صنعتی بوده است.
میرزایی با بیان اینکه استانهای همجوار مازندران نظیر کرج، ورامین، گیلان و گلستان در وضعیت اضطراری این بیماری به سر میبرند، گفت: برای انجام مراقبتهای اولیه بهداشتی در سطح مرغداریها چندین نشست با مسئولان جهاد کشاورزی و دامپزشکی برگزار شده تا مراحل پاکسازی پرندگان آلوده به درستی انجام شود.
معاون فنی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه نگرانی در مورد تغییر انواع بیماری و تغییر ژنتیکی این بیماری و تبدیل آن به ویروس جدید وجود دارد، تصریح کرد: تاکنون گزارشی از ابتلای این بیماری از انسان به حیوان گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه اگر این بیماری منتقل شود تا 40 درصد مرگ و میر انسانها را به همراه دارد، گفت: مراقبتهای بهداشتی و آموزشی مهمترین اصل در برابر مصون ماندن از این ویروس است.
میرزایی در ادامه به توزیع نذورات در سطح شهر به مردم اشاره کرد و گفت: در ایام محرم و به ویژه عاشورا و تاسوعا دیده میشود که مردم اقدام به پخش نذورات در بین عزاداران میکنند که عرضه مواد غذایی سرباز در خیابانها خوشایند نیست.
وی با بیان اینکه مشاهده می شود که توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف و رها کردن آن صحنههای نامناسبی را ایجاد میکند، ابراز داشت: از مردم و اعضای هیئت امنای مساجد و حسینیه ها تقاضا میشود با تجمیع نذورات در مساجد و حسینیه ها نسبت به عرضه مواد غذایی اقدام کنند.