معاون وزیر نیرو با اشاره به نصب و راه اندازی 3000 مگاوات نیروگاههای تولید پراکنده برق در ایران تا پایان برنامه پنجم توسعه، اعلام کرد: تا اسفند حدود 200 مگاوات به ظرفیت تولید پراکنده برق افزوده می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر ظرفیت تولید روزانه 64 هزار مگاوات برق در ایران فراهم شده است، ضمن آنکه پیش بینی می شود تا تابستان سال آینده حدود پنج هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شود.

بر این اساس یکی از سیاست های فعلی وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت تولید، کاهش اتلاف و ارتقای راندمان افزایش تولید برق در ایران طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی نیروگاههای تولید پراکنده است.
 
محمد بهزاد در گفتگو با مهر در آستانه برگزاری گردهمایی راهبردی نیروگاههای تولید پراکنده برق با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه راه اندازی سه هزار مگاوات نیروگاه تولید پراکنده در دستور کار قرار گرفته است، گفت: تاکنون حدود یکهزار و 400 مگاوات نیروگاه پراکنده برق در سطح کشور در مدار بهره برداری قرار گرفته است.
 
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر اینکه تا اسفند ماه سالجاری حدود 200 مگاوات به ظرفیت تولید پراکنده برق ایران افزوده می شود، تصریح کرد: از سوی دیگر تاکنون یکهزار و 700 مگاوات قرارداد به منظور راه‌اندازی نیروگاه‌های تولید پراکنده در سطح کشور امضا شده است.
 
به گفته این مقام مسئول در راه اندازی نیروگاههای پراکنده برق استفاده از تکنولوژی‌های سی.سی.اچ.پی و سی.اچ.پی در دستور کار قرار دارد.
 
از سوی دیگر، با مشارکت وزارت نیرو و فعالان صنعت برق و به منظور شتاب روند ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده برق، به زودی نخستین گردهمایی راهبردی نیروگاههای تولید پراکنده برق ایران برگزار می شود.
 
هدف از برگزاری این گردهمایی ایجاد ارتباط مستمر و اثربخش میان بخش‌های مختلف فعال در صنعت برق و وزارت نیرو، توانیر، شرکت‌های توزیع برای شتاب در ساخت و توسعه نیروگاه‌های تولید پراکنده برق است.
 
معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری برای ساخت نیـروگاه‌های مقیاس کوچک به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، بررسی مباحث روز صنعت برق در حوزه مولدهای مقیاس کوچک و شناسایی موانع توسعه سرمایه‌گذاری از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است.
 
برگزاری 4 کارگاه آموزشی در حوزه‌های مختلف همچون آشنایی با قوانین و دستورالعمل‌هایی روشهای فروش برق و عقد قراردادها، آشنایی با روشهای تأمین منابع مالی، آموزش مباحث تخصصی مولدهای مقیاس کوچک و تولید پراکنده همچون تجهیزات، طرح اتصال، بهره برداری موقت و دائم و آشنایی با مولدهای مقیاس کوچک و اشتغال زایی از دیگر برنامه‌های جانبی است.