به گزارش خبرنگارمهر، حمیدرضا حاجیبابایی صبح روز سه شنبه در مراسم رونمایی از سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش افزود: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش طی هشت ماه در صحن علنی شورای عالی انقلاب فرهنگی و هفت ماه در صحن کمیسیون سهجانبه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با همکاری رئیس جمهور امروز این سند با این محتوا به نتیجه رسید.
وی در مورد مفاد موجود در سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش تاکید کرد: جایگاه مدرسه بحث بسیار ویژهای در چشمانداز 1404 است و اولویتهای مجتمعها و استمرار تربیت از ویژگیهای منحصر به فرد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.
به گفته وی، مبانی دینی، توجه به قرآن، توجه به نماز، رابطه دانشآموز با خدا و ائمه اطهار از ویژگیهای دیگر مهم این سند است.
وی افزود: از دیگر ویژگیهای تعیینکننده دراین سند، توجه به اهداف تعلیم و تربیت، تفکرمحور کردن دانشآموزان، خلاقیت و نوآوری، نگاه به دانشآموز، نگاه به معلم، نگاه به نظام تعلیم و تربیت است.
وزیر آموزش و پرورش در مورد توجه به جایگاه خانواده در این سند اشاره کرد و گفت: در این سند خانواده به عنوان شریک اصلی و مهم نظام تعلیم و تربیت دیده شده که علاوه بر رابطه تعاملی با مدرسه و یکی از بنیانهای اصلی تربیت باید به عنوان شریک نظام تعلیم و تربیت نیز در نظر گرفته شود.
حاجی بابایی اظهار داشت: متناسب سازی ساعات درسی روزها و کتب دانشآموزان نیز از موارد دیگری است که در سند تحول مورد توجه قرار گرفته و همچنین نگاه به سند درس ملی به عنوان یکی از اسناد ذیل این سند که نقشه راه کلاس، مدرسه و ارزشیابی را تعیین میکند از مباحث دیگری است که مورد تاکید قرار گرفته است.
به گفته وی، آموزش و پرورش در این سند به عنوان مهمترین نهاد مولد سرمایه اجتماعی و نهاد حاکمیتی تعریف شده و هیچ نکتهای را امروز در این وزارتخانه نمی یابیم که در سند مورد توجه قرارنگرفته باشد.
وی با اشاره به اینکه با اجرای این سند، تحول بنیادین به تمام زوایای آموزش و پرورش مشاهده و با حمایت همهجانبه دولت به سمت اجرایی شدن خواهد رفت، گفت: امروز یکی از بزرگترین روزهای آموزش و پرورش است چراکه نظام تعلیم و تربیت برای اولینبار صاحب فلسفه تعلیم و تربیت مبتنی بر آموزههای دینی، اسلامی و قرآنی وسیره اهل بیت میشود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: سند تحول بنیادین در طول دوسال گذشته با تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور تدوین شد و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز این سند مهم را نهایی کرد و امروز رونمایی شد.
به گفته حاجی بابایی، در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که ترسیم چشمانداز نظام تعلیم و تربیت در افق 1404 است، راهکارهای زیادی برای این نظام تعریف شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه سال آینده باید کتب پایه دوم ابتدایی تغییر کند و ششم ابتدایی نیزبه نظام تعلیم و تربیت افزوده شود به همین دلیل برای بررسی راهکارهای موجود همایش سه روزهای را با حضور مسئولین آموزش و پرورش استانهای مختلف برگزار خواهیم کرد.
وی به رتبه بندی معلمان اشاره کرد و افزود: رتبهبندی معلمان همانند اساتید دانشگاه از اتفاقات مهم و مثبت سند تحول بنیادین است و آنچه که در این سند و در تعریف و تدوین دانشگاه فرهنگیان دیده شده یک دانشگاه تمام عیاری است که معلمان را درخور نظام جمهوری اسلامی ایران تربیت میکند.
وی در مورد اجرای این سند نیز تاکید کرد: مهمترین اتفاق ،اجرای این سند است بطوریکه در طول دوسال گذشته 70 برنامه برای آماده کردن زیرساختهای این سند انجام شده که میتوان به تغییرات ساختار ادارات کل آموزش و پرورش در استانها، ایجاد فناوریهای جدید و همچنین تغییر ساختار در بخشهای مختلف اشاره کرد.
وی به تغییر در ساختار محتوای نظام تعلیم و تربیت با اجرای این سند اشاره کرد و گفت: در جریان 6 سال تمامی کتب و ساختار نظام تغییر خواهد کرد و برای این کار ستادها و کارگروههای مختلفی در سطح ادارات کل آموزش و پرورش و وزارتخانه شکل گرفته است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: طی 10 روز گذشته با 6 هزارو 500 مدیر مدرسه در جلسات و کارگروههای مشترک صحبتهایی داشتیم تا همه زمینهها برای آغاز اجرای این سند مهیا شود.