تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۷

دولت کانادا از تصمیم خود برای خروج از پیمان کیوتو به دلیل مشکلات موجود در مسیر اجرای آن خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، "پیتر کنت" وزیر محیط زیست کانادا با اعلام این مطلب در هنگام بازگشت از نشست دوربان آفریقای جنوبی از جدی بودن تصمیم اتاوا برای خروج از پیمان کیوتو خبر داد.

به این ترتیب کانادا اولین کشوری است که از این معاهده بین المللی که برای حفظ محیط زیست و جلوگیری از افزایش دمای زمین تهیه شده خارج می شود.

خروج کانادا از پیمان کیوتو در حالی انجام می شود که تنها دو روز پیش در نشست دوربان، بیش از 130 کشور با تمدید مهلت تعیین شده در پیمان کیوتو برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای خواستار افزایش اقدامات کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته برای جلوگیری از افزایش دمای جهان شدند.

 پیمان کیوتو پروتکلی برای "کنوانسیون چارچوب تغییر آب و هوای سازمان ملل" (UNFCCC) مصوب سال 1992 با هدف کاهش گازهای گلخانه ‌ای عامل تغییر آب و هوای کره زمین است.

147 کشور تا نوامبر 2007 این پروتکل را امضا کرده‌اند. از این کشورها، 36 کشور توسعه ‌‌یافته (به اضافه اتحادیه اروپا به عنوان یک عضو مستقل) که باید میزان خروج گازهای گلخانه‌ای را به میزان پنج درصد کمتر از حد آنها در سال 1990 کاهش دهند. این کشورها در مجموع مسئول 61.6 درصد گازهای گلخانه‌ای وارد شده به جو هستند.
 
در میان کشورهای توسعه‌ یافته تنها کشوری که هنوز این پروتکل را نپذیرفته، آمریکا است. بیل کلینتون، رئیس جمهور پیشین آمریکا، ابتدا این پیمان را امضا کرد، اما کنگره‌ و مجلس سنای این کشور از موافقت با آن خودداری کردند.
 
137 کشور در حال توسعه از جمله برزیل، هند و چین پروتکل را امضا کرده ‌اند، اما تعهدی جر پایش و گزارش میزان گازهای گلخانه ‌ای تولیدی خود ندارند.