نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در رابطه با کاهش تعطیلات و بومی کردن تعطیلات مذهبی، ضمن بیان راهکارهایی, گفت: کاهش تعطیلات چنانکه درست اجرا شود امر مطلوبی است اما پیش از آن باید ساعات بهره وری را به حداکثر برسانیم .

جواد آرین منش نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با پیشنهاد ارائه شده از سوی مرکز پژوهشها مبنی بر حذف یا بومی کردن تعطیلات مذهبی در تقویم کشور اظهار داشت: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نمی تواند خود طرح ارائه کند ، چرا که طرح باید از سوی 15 نماینده مجلس ارائه شود تا بتوان آن را طرح قانونی دانست.

وی افزود: مرکز پژوهشها می تواند ارائه کننده پیشنهاد به کمیسیونها و نمایندگان باشد ویا درباره طرحها و لوایحی که در مجلس وجود دارد اظهار نظر کند، پیشنهاد و نظر کارشناسی زمانی جنبه طرح پیدا می کند که به امضای جمعی از نمایندگان برسد.

آرین منش با اشاره به اینکه هرگونه تغییر و تحول در تعطیلات به دلیل حساسیتهای موجود نیازمند دقت فوق العاده ای است  گفت: در مجلس هفتم یک نوبت و در مجلس هشتم نیز یک نوبت تغییر در تعطیلات مطرح شد و به دلیل حساسیتها و واکنشهایی که ایجاد شد و همچنین  کار کارشناسی دقیقی در رابطه با آن صورت نگرفته بود، این پیشنهاد به طور عملی از دستور کار مجلس خارج شد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: تعطیلات در کشور ما سه دسته هستند. یک دسته تعطیلات ملی ، یک دسته مذهبی و یک دسته به مناسبت انقلاب اسلامی به وجود آمده است. از این رو جابه جایی هرکدام از این دسته ها ممکن است مشکلاتی پدید آورد. اعتقاد دارم شاید نتوانیم در برخی تعطیلات تغییر به وجود آوریم، از سوی دیگر ممکن است جابه جایی تعطیلات میسر باشد به جای حذف آن . به این معنا که دو روز از تعطیلات عید نوروز کم کرده و دو روز به تعطیلات عید غدیر اضافه کنیم.
 
وی با اشاره به پیشنهاد بومی کردن تعطیلات و تعطیل کردن خراسان رضوی در سالروز شهادت امام رضا(ع) گفت: درحال حاضر این طرح وجود دارد و اختیاراتی به مدیران استانی در این رابطه واگذار شده است به طوری که ولادت و شهادت امام رضا(ع) در استان خراسان تعطیل است و این امر هیچ مغایرتی با قانون ندارد.

جواد آرین منش تأکید کرد: در کشوری که تنها دربرگیرنده حرم یک امام معصوم است باید ولادت و شهادت این امام که با اقبال گسترده مردم برای زیارت از اقصی نقاط کشور مواجه است تعطیل باشد. این امر یک نقص جدی است که نتوانیم چنین روزی را تعطیل رسمی بدانیم.

وی اظهار داشت: کاهش تعطیلات در کشور امر مطلوبی است اما قبل از مطرح کردن این طرح به نظر می رسد برای توسعه کشور نیاز به ارتقای بهره وری و استفاده مفید از ساعات کار داریم، وقتی مرکز پژوهشهای مجلس یا نهادهای دیگر اعلام می کند کار مفید در ایران 2 ساعت است، در مرحله اول باید این ساعات را به ساعات کار واقعی تبدیل کنیم، اگر بتوانیم در روز این 2 ساعت را به چهار یا شش ساعت افزایش دهیم بهتر از کاهش تعداد تعطیلات است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در گام بعدی اگر از تمام این ظرفیتها استفاده کردیم و بازهم نیاز به تلاش و کار مضاعف بود می توان برخی تعطیلات را حذف کرد.