مسعود جوانبخت در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این طرح که در اوایل انقلاب و در زمان جنگ در راستای رفع نیازهای پزشکی برنامهریزی شده بود، امروزه با توجه به تعداد زیاد فارغالتحصیلان پزشکی این طرح نیازمند تجدیدنظر جدی است.
وی بیان داشت: در بسیاری از استانها میتوان این طرح را لغو و در استانهای محروم میتوان با ایجاد انگیزه، حقوق بالا، امکان سکونت مناسب و تسهیلات علمی این معضل را رفع کرد.
معاون نظارت و برنامهر یزی نظام پزشکی اصفهان که افزایش بهرهوری را در گرو رفع مشکلات پزشکان عمومی دانست، تصریح کرد: محدودیت منابع در اقتصاد سلامت مهمترین دلیل توجه به امر کارایی و بهرهوری در تمامی حوزههای مدیریت است .
وی افزود: بهبود و ارتقای بهرهوری مستلزم کوشش و تلاش برنامهریزی شده همه جانبه از سوی افراد و مسئولان زیر ربط که خود نیازمند بهبود شرایط کار و تغییر محرکها و روشهای انگیزشی کارکنان، بهبود نظامها، دستورالعملها، قوانین، بخشنامهها، روشها، فناوری و غیره میشود.
جوانبخت ادامه داد: بنابراین رسیدگی به مشکلات پزشکان عمومی به عنوان یکی از گروههای اصلی در نظام ارائه خدمات پزشکی به مردم برای افزایش بهرهوری در اقتصاد سلامت ضروری است.
وی بیان داشت: جایگاه پزشکان باید در طیف گسترده سلامتی اعم از پیشگیری، غربالگری، درمان اولیه و توانبخشی تعریف شود که آموزش و ارتقای آگاهی و مهارتهای گروه پزشکی در این راستا از وظایف دانشگاههاست و با مشارکت تمام سازمانها و وزارتخانههایی است که سلامت مردم میتواند تأمین و ارتقا گیرد.
معاون نظارت و برنامهریزی نظام پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه با این دید جامع به مقوله سلامتی میتوان مشکلات نظام سلامت را رفع کرد، گفت: اگر انسان سالم را محور توسعه بدانیم اینجاست که سلامتی محور همه رویکردها قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: افزایش سرانه بهداشت و درمان به تنهایی شرط لازم است ولی کافی نیست و در کنار آن باید مدیریت اثربخش و نیز دیدگاه عدالت را در توزیع منابع مدنظر قرارداد.