خبرگزاری مهر - گروه بین الملل:"مقامات آمریکایی جرات نداشتند واژه پیروزی را پس از خروج نظامیان به کار ببرند"،"جنگ هزینه های سنگینی را بر عراقی ها و آمریکاییها تحمیل کرد"،"فروش پلاسمای خون برای گذران زندگی پس از خروج" و ... عبارتهایی است که رسانه های آمریکا برای خروج ازعراق به کار برده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رسانه های آمریکایی همچنان به طور جدی به بررسی موضوع عقب نشینی آمریکا از عراق ادامه می دهند و صفحات آنها مملو از گزارشها و اخبار و مقالاتی است که به بحث و نقد و تحلیل این موضوع می پردازد.

روزنامه نیویورک تایمز هم گزارشی از مارک لاندر خبرنگار خود در واشنگتن تحت عنوان "جنگ عراق... هر چند اوباما رئیس جمهوری کنونی آمریکا خواهان آن نبود و آن را به راه نینداخت، اما این جنگ، سیاست خارجی وی را ترسیم کرد"، منتشر کرد.

مارک لاندر در ابتدای گزارش خود می گوید : اوباما به وعده هایی که در مبارزات انتخاباتی خود داده بود، عمل کرد، او وعده داده بود جنگ عراق را پایان دهد.

این گزارش به نقل از مسئولان کنونی و سابق دولت آمریکا آورده است درسهای جنگ عراق همچنان بر سیاست آمریکا سنگینی می کند، گاهی این جنگ بر ترسیم سیاست خارجی و گاهی دیدگاه و درک رئیس جمهوری آمریکا در خصوص قدرت آمریکا در جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.

این جنگی نبود که اوباما تمایل نداشت هرگز وارد آن شود، اما بر بحث و بررسی ها در داخل کاخ سفید سایه افکند و سبب ترتیب اولویتها شد و اغلب از گزینه های در دسترس آمریکا سخن گفته است.

در همین چارچوب، دویل مک مانوس در روزنامه لس آنجلس در مقاله ای با عنوان "پیروزی فریبنده در عراق" نوشت : پس از گذشت 9 سال، جنگ عراق به پایان رسید در حالی که سئوالاتی را در ورای خود به جا گذاشت.

در حالی که مک مانوس به عمل کردن اوباما به وعده انتخاباتی خود اشاره می کند، می پرسد، اما آیا می توان ماموریت نه ساله را حتی نزدیک به موفقیت توصیف کرد؟

نویسنده این مقاله شیوه ای را که آمریکایی ها، عراق را ترک کردند، تشریح می دهد و اینگونه توصیف می کند که عراق، همچنان برای حفظ امنیت خود مبارزه می کند، نیروی هوایی اش جنگنده ای ندارد. مسئولان نظامی آمریکا می گویند عراق قادر به کشف نفوذ به فضاهایش و توقف نفوذ نیست.

هر چند وضعیت ارتش عراق بهبود یافته، اما توان آن برای انجام عملیاتهای چندگانه همچنان ضعیف است در مقابل عراقی ها، راه طولانی در ارتباط با اطلاعات و آموزش و حمایت لجستیکی وجود دارد.

نویسنده این مقاله به سخنان مقامات آمریکایی که در مراسمی که در بغداد برگزار شده بود، اشاره کرد و گفت : هیچ یک از آنها جرات به کار بردن واژه "پیروزی" را نداشت.

وی افزود : این حقیقت نباید کسی را غافلگیر کند، حافظه آنها باید به دو سال قبل برگردد و دیدار مارتین دمبسی رئیس ستاد مشترک کنونی ارتش آمریکا که در عراق خدمت کرد با گروهی از مورخان نظامی را که به سئوالی در ارتباط با معنای سنتی واژه پیروزی پاسخ دادند، یادآوری کرد.

نویسنده به نقل از مورخان در آن جلسه می گوید : بیشتر جنگها بدون پیروز و شکست خورده پایان می یابد، به ویژه جنگهایی که پس از آن جنگ نامنظم طولانی مدت از نوعی که ما در عراق و افغانستان دیدیم، به جا گذاشتند، وقتی مسئله مربوط به این نوع جنگ باشد، تعیین و صرفا شناخت پیشرفت دشوار است تا چه رسد به اعلام پیروزی.
 
به گزارش مهر، خبرنگار روزنامه لس آنجلس تایمز از نقطه عبور نظامیان خارج شده از عراق به سمت کویت نوشت : نظامیان آمریکایی از عراق خارج شدند و پشت سر خود، کشوری ناآرام را به جا گذاشتند.

دیوید زاکینو می گوید : هشت سال و هشت ماه و 28 روز پیش، نظامیان آمریکایی به تعداد 150 هزار نظامی از این نقطه عبور کردند و به عراق رفتند که در ذهن بیشتر این نیروهای رزمی اینگونه نقش بسته بود که آنها بلافاصله پس از سرنگونی رژیم صدام به کشورشان باز خواهند گشت.

زاکینو افزود : اما به جای آن، عراقی ها و آمریکایی ها وارد جنگ طولانی و خونین شدند که هزینه های سنگینی را بر دو طرف تحمیل کرد، در حالی که ایالات متحده از عراق خارج می شود، همچنان دو طرف فهم و درک مشترکی در خصوص آنچه رخ داد و اینکه آینده چه چیزی را در خود پنهان می کند، ندارند.

گروهبان دوم کلایتون رودن از زمان ورود به آمریکا پس از پایان ماموریتش در عراق به همراه ارتش آمریکا، با فروش پلاسمای خونش که از بدنش در مقابل هشتاد دلار در هفته خارج می شود، زندگی می کند.

روزنامه نیویورک تایمز گزارشی را منتشر کرده است که یکی از تاثیرات و نتایجی را که جنگ عراق به جا گذاشت، بررسی می کند که این تاثیر مربوط به بعد سیاسی یا نظامی جنگ نیست، بلکه مربوط به سرنوشت نظامیان آمریکایی است که پس از جنگ به کشورشان بازگشته اند و کار محترمانه ای که حقوق مناسبی که زندگی شایسته ای برای آنها و خانواده شان فراهم کند، پیدا نمی کنند.

این روزنامه در گزارش خود از ایالات اوهایو آمریکا برای اینکه به تنگدستی و زندگی سخت نظامیان آمریکایی بازگشته از عراق اشاره کند، سرنوشت گروهبان دوم کلایتون رودن از تفنگداران آمریکا را مثال می زند.

رودن از زمان بازگشت به آمریکا پس از پایان ماموریتش در عراق با فروش پلاسمای خون خود در مقابل هشتاد دلار در هفته زندگی می کند.

این روزنامه به نقل از مسئولان آمریکایی می نویسد : مشکل بیکاری جنگجویان قدیمی تشدید می شود و انتظار می رود با بازگشت تمام نظامیان آمریکایی از عراق به ایالات متحده، بدتر و بدتر هم شود.

بر اساس گزارش الجزیره، میزان بیکاری نظامیان ذخیره ارتش آمریکا در سال 2010 به 21 درصد رسیده است.