دبیرکل بنیاد فردوسی از اینکه برخی پیشنهاد‌های این بنیاد به ارگان‌های مختلف از جمله «راه‌اندازی دانشنامه شاهنامه» (وزارت علوم)، «تاسیس فرهنگسرای فردوسی» (شهرداری تهران) و «تدوین برنامه‌های آیین گرامیداشت همایش شاهنامه» (شورای فرهنگ عمومی) بی پاسخ مانده‌اند، انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه‌ای «هزاره جهانی شاهنامه از آغاز تا فرجام» صبح امروز چهارشنبه 30 آذر با حضور «محمدحسین طوسی‌وند» و «یاسر موحدفرد» به ترتیب رئیس و دبیرکل بنیاد فردوسی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این برنامه یاسر موحدفرد با تاکید بر اینکه بنیاد فردوسی یک سازمان مردم‌نهاد است و هیچ وابستگی به سازمان یا نهاد خاصی ندارد، به بیان تاریخچه تاسیس و فعالیت‌های آن در 6 سال گذشته پرداخت و گفت: بنیاد فردوسی سال 1384 با مجوز رسمی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فعالیتش را آغاز کرد و دفتر رسمی آن در تهران توسط یک شورای 5 نفره اداره می‌شود.

دبیرکل بنیاد فردوسی همچنین با گرامیداشت یاد حسین آقابزرگ که در راه‌اندازی این بنیاد کمک‌های شایان توجهی کرده، از تاسیس جایزه‌ای به نام او و اهدای تندیس آن به یک شخصیت علمی کشور در آینده نزدیک خبر داد.

وی افزود: ما تاکنون هیچ بودجه و حمایت رسمی از سوی دولت دریافت نکرده‌ایم و تنها عشق به فردوسی بزرگ و کمک دوستان رسانه‌ای بوده که ما را در ادامه راهمان جدی‌تر کرده است.

موحدفرد با اشاره به «تکاپویی که بعد از راه‌‌اندازی بنیاد فردوسی برای شناخت این شاعر بزرگ ایرانی در جهان به وجود آمده است» ثبت مناسبت هزارمین سال سرایش شاهنامه و هنر نقالی (2010- 2011) را در یونسکو از جمله ثمرات کوشش‌های صورت گرفته در این بنیاد توصیف و آمادگی بنیاد متبوعش را برای همکاری با کارگزاران فرهنگی کشور در این جهت اعلام کرد.

دبیرکل بنیاد فردوسی همچنین با برشمردن رویدادهای پیشنهادی برخی کشورها که طی سال‌های اخیر از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسیده است، گفت: در سال 2004 - 2005 که 45 رویداد در یونسکو ثبت شد و در سال بعد (2006- 2007) نیز ایران سهمی نداشت. در سال 2008 - 2009 که 67 رویداد در یونسکو ثبت شد، پیشنهاد افغانستان برای ثبت زادروز سیدجمال‌الدین «افغانی» با پشتیبانی ایران و نیز پیشنهاد تاجیکستان برای ثبت زادروز سنایی «غزنوی» ثبت شد!

وی درباره وضعیت میراث ثبت شده کشورمان در حافظه جهانی یونسکو هم، ثبت «شاهنامه بایسنقری» (2006)، «نوروز» (2009) و «آئین پهلوانی و فرهنگ زورخانه‌ای» (2010) و «هنر نقالی» (2011) را یادآور شد.

موحدفرد در ادامه به برخی پیشنهاد‌های بنیاد فردوسی به ارگان‌های مختلف از جمله «راه‌اندازی دانشنامه شاهنامه» (وزارت علوم)، «تاسیس فرهنگسرای فردوسی» (شهرداری تهران) و «تدوین برنامه‌های آیین گرامیداشت همایش شاهنامه» (شورای فرهنگ عمومی) - که به گفته وی همگی بی‌پاسخ مانده‌اند - اشاره کرد.

دبیرکل بنیاد فردوسی همچنین از تمدید مهلت فراخوان جشنواره «شاهنامه‌پژوهان جوان» این بنیاد تا 15 دیماه خبر داد.