به گزارش خبرنگار مهر، مسلم پورنصرت ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شاخص بهرهمندی از فاضلاب شهری در کشورهای پیشرفته 100درصد است، افزود: این شاخص در ایران 35 درصد است و در استان زنجان نیز آنچه که تاکنون محقق شده12 درصد است که فاصله زیادی با میانگین کشوری دارد.
وی ادامه داد: تا زمانی که مشکل کمبود آب وجود نداشت، جوامع بشری برای دفع فاضلاب توجه چندانی به مسائل زیستمحیطی نداشتند ولی حال که به صورت جدی با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم نمیتوانیم محیط زیست را نادیده بگیریم و باید سرعت عمل بیشتری به برنامههای خود در خصوص بهرهبرداری از فاضلاب و پسابها بدهیم.
پور نصرت جلوگیری از آلودگی منابع آبهای سطحی، زیرزمینی و حفاظت از منابع آب شرب، صنعت و کشاورزی را یکی از اهداف ایجاد تأسیسات فاضلاب و بهرهبرداری از این پسابها عنوان کرد و افزود: ارتقای سطح بهداشت عمومی و کاهش بیماریهای ناشی از آلودگی آب، حل معضل دفع بهداشتی فاضلاب منازل و اماکنعمومی، جلوگیری از بالا آمدن سطح آب زیرزمینی در محدوده شهر، ممانعت از تخریب اراضی کشاورزی و صرفهجویی در مصرف آبهای قابل شرب و کاهش هزینههای خانوار و جامعه، از دیگر اهداف ایجاد تأسیسات فاضلاب و بهرهبرداری از این پسابها میباشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان، با اشاره به اینکه در حال حاضر پروژههای در حوزه فاضلاب شهری در سطح استان زنجان در حال اجراست، تصریح کرد: در پی آن هستیم که با تعریف منابع مالی جدید، سرعت عمل این پروژهها را افزایش دهیم تا شاخص بهرهمندی از فاضلاب شهری در استان تقویت شود و حداقل به شاخص کشوری برسد.
پور نصرت با بیان اینکه هماکنون شش پروژه فاضلاب شهری در شهرهای زنجان، ابهر، ماهنشان، خرمدره، دندی و زرینآباد در حال اجرا است افزود: با اجرای طرح ایجاد تأسیسات فاضلاب شهر زنجان، تاکنون 240 کیلومتر از شبکه جمعآوری و خطوط انتقال در این شهر ایجاد شده و شرکت آبفا امسال نیز ایجاد 35 کیلومتر دیگر را تعهد کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان، اعتباری که تاکنون برای این طرح هزینه شده است را 30 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: اعتبار مصوب سالجاری برای این طرح چهار میلیارد و 50 میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه جمعیت تحت پوشش در افق طرح ایجاد تأسیسات فاضلاب شهر زنجان 566 هزار نفر پیشبینی شده، افزود: برای تکمیل این طرح، 112 میلیارد تومان مورد نیاز است که با توجه به وضعیت اعتبارات دولتی ناچاریم در آینده به طرف منابع بخش خصوصی حرکت کنیم.
پورنصرت با اشاره به اینکه تصفیهخانه فاضلاب شهر زنجان با ظرفیت 125 هزار مترمکعب در حال بهرهبرداری است ادامه داد: اگر چه در حال حاضر در شهر زنجان برای 100 هزار نفر ظرفیت تأسیسات فاضلاب ایجاد شده و تا پایان سالجاری به 125 هزار نفر میرسد ولی تاکنون 76 هزار نفر از جمعیت این شهر تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار گرفتهاند و حدود 50 هزار نفر ظرفیت خالی وجود دارد که تا پایان سال میتوان از آن استفاده کرد.
وی جمعیت تحت پوشش در افق مرحله مقدماتی طرح ایجاد تأسیسات فاضلاب شهر ابهر را 82 هزار نفر عنوان کرد و گفت: تاکنون برای 36 هزار از این جمعیت، تأسیسات ایجاد شده و تا پایان سال مالی جاری یعنی تا تیرماه سال 91 برای کل جمعیت 82 هزار نفری تأسیسات ایجاد میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه فعلا در شهر ابهر حدود 17 هزار و 800 نفر از تأسیسات فاضلاب شهری استفاده میکنند، اظهار کرد: زنجان و ابهر شهرهایی هستند که از تصفیهخانههای شهری استفاده میکنند افزود: زنجان و ابهر شهرهایی هستند که تصفیهخانههای فاضلاب در آنها راهاندازی شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است و انشعابات فاضلاب نیز در حال واگذاری است.
پور نصرت تصریح کرد: امیدواریم عملیات اجرایی طرح ایجاد تأسیسات فاضلاب در شهرهای ماهنشان، دندی و زرینآباد تا پایان سال 91 به اتمام برسد و خرمدره نیز با توجه به حجم اعتباراتی که نیاز دارد و میزان اعتباراتی که اختصاص داده میشود، به زمان بیشتری برای تکمیل تأسیسات نیازمند است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان، بحث فاضلاب را از مؤلفههای زندگی شهری عنوان کرد و گفت: مردم باید نسبت به وصل انشعابات و پیوستن این تأسیسات اقدام کنند و در جایی که امکان وصل به شبکه فاضلاب شهری وجود دارد حتماً این کار را انجام دهند زیرا مطابق قانون تشکیل شرکت آبفا، کسانی که امکان وصل به شبکه فاضلاب را دارند و نسبت به آن اقدام نمیکنند، انشعابات آب آنان قطع میشود.
پور نصرت افزود: شرکت آبفا تا پایان سال تبلیغات و اطلاعرسانی خود را در خصوص توجیه شهروندان برای وصل انشعابات فاضلاب خود به شبکه فاضلاب شهری ادامه میدهد، ولی بعد از آن به اجبار و برای بهبود شرایط زیستمحیطی، با کسانی که از این امر تمکین نمیکنند به صورت قانونی برخورد میکند.