در برنامه تلویزیونی "دیروز، امروز، فردا" دو تن از فعالان دانشجویی زوایای مختلف حماسه 9 دی سال 88 را تبیین کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه تلویزیونی "دیروز، امروز، فردا" شب گذشته میزبان مالک شریعتی، و امین حسنی دو تن از فعالان دانشجویی بود تا حماسه 9 دی یک بار دیگر مرور شود.

مجری برنامه از شریعتی پرسید که آیا نهم دی ماه آغاز خوشی بود یا پایان خوش که شریعتی در پاسخ او گفت: نهم دی ماه یکی از نقاط عطف تاریخ انقلاب اسلامی ایران است و در حقیقت پایانی بر یک ماجرا و آغازی بر ماجرای جدیدی است.

وی افزود: 9 دی پایانی بر یک فتنه مقطعی بود اما فتنه هیچگاه از سوی دشمن تمام نمی‌شود و باید همواره هوشیار و مراقب بود.

مجری در ادامه این سئوال را مطرح کرد که چه خطراتی جوان‌های ما را تهدید می‌کند که سرنوشت‌شان مانند برخی خواص که هنوز پیام 9 دی را نگرفته‌اند شود که حسنی در پاسخ او گفت: دشمن بیکار نمی‌نشیند و در این رابطه سرمایه گذاری عظیمی می‌کند که وان‌ها باید با بصیرتی که به دست می‌آورند در این زمینه عمل کنند.

وی افزود: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند نهم دی تجلی وقت شناسی، دشمن شناسی و بصیرت بود که اگر جوان‌های ما این سه مولفه را داشته باشند می‌توانند طراحی‌های دشمن را کنترل کنند.

در ادامه این برنامه پرسیده شد آیا سیاسیون ما پیام اصلی مردم را در نهم دی ماه گرفته‌اند؟ که شریعتی در پاسخ او گفت: به نظر من نهم است یوم‌الله نسل سوم انقلاب است و نشان دهنده پویایی انقلاب است.

وی با بیان اینکه مردم همواره نشان داده‌اند که درعرصه‌های مختلف از سیاسیون و خواص جلوترند، گفت: برخی از سیاسیون ما با محاسبات سیاسی معطل می‌کنند اما مردم ما ثابت کرده‌اند که در این گونه مواقع اهل محاسبه نیستند. به همین دلیل برخی از سیاسیون ما خوب عمل نکردند.

این فعال دانشجویی سیاسیون را به دو دسته خواص با بصیرت و خواص بی‌بصیرت تقسیم کرد و گفت: با این که برخی از خواص بی‌بصیرت بودند و هنوز هم هستند اما خواص دیگری با بصیرت بودند و نه پشت سر رهبری آمدند و نه از رهبری جلو زدند و نه عقب ماندند.

وی در بیان پیام‌های مردم در روز 9 دی گفت: اول اینکه مردم فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی به صحنه آمدند، دوم اینکه مردم به دعوت سیاسیون و گروه‌های سیاسی به صحنه نیامدند و سوم اینکه مردم در نهم دی‌ماه نمایشی از وحدت و انسجام اجرا کردند یعنی همان 40 میلیونی که در خرداد 88 پای صندوق‌های رای آمدند نهم دی‌ماه هم به صحنه آمدند.

وی تصریح کرد:‌به نظر من شاید پیام اصلی حضور مردم در روز 9 دی این بود که آنها با هیچ فردی عقد اخوت نبستند و اگر 7 ماه پیش به آن رای داده‌اند امروز متوجه شده‌اند که اشتباه کرده‌اند و شاید بتوان گفت 9 دی تقابل بین انقلاب و ضدانقلاب بود.

در ادام این برنامه مجری این پرسش با مطرح کرد که به چه میزان این پیام 9 دی را سیاسیون ما گرفته‌اند و آیا این پیام در جهت گیری‌هایشان تاثیر داشته است که حسنی در پاسخ او گفت: اگر نظر سیاسیون را از 22 خرداد 88 تا 9 دی‌ماه همان سال ببینیم خیلی‌ها سکوت کردند و مواضعی دو پهلو اتخاذ کردند و وقتی به 9 دی رسیدند فهمیدند که برای مردم حفظ انقلاب از هر چیزی مهمتر است لذا مواضع دو پهلوی خود را کنار گذاشتند.

وی افزود: دشمن در این هشت ماه (از 22 خرداد 88 تا 9 دی ماه همان سال) دو موضوع "دین" و "وفاداری مردم به انقلاب" را هدف گرفته‌ بودند که خوشبختانه ناکام ماندند.

وی با بیان اینکه در کشور ما بیشتر خواص به دنبال مردم هستند، گفت: مردم ما نشان دادند که با هیچکس عهد اخوت نبسته‌اند و این پیام را به سیاسیون دادند که اگر شما جلو نیایید ما جلو هستیم.

مجری برنامه در ادامه این سئوال را پرسید که آیا تا کنون ابعاد حماسه 9 دی برای مردم به ویژه دانشجویان تبیین شده است که شریعتی در پاسخ او گفت: متاسفانه هنوز ریشه یابی اتفاقات خرداد 88 کامل نشده است. مثلاً اگر وقایع 18 تیر سال 78 تبیین می‌شد و برخی خواص نقش خود را به خوبی ایفا می‌کردند شاید فتنه 88 به این میزان طول نمی‌کشید بنابراین این ریشه یابی هم الان لازم است.

وی در ادامه به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود چند کلیدواژه دارند تحت عنوان "جذب حداکثری و دفع حداقلی و بصیرت و صبر توام با هم" که باید به این نکات توجه ویژه شود.

این سئوال که آقای حسنی چرا قبول ندارید که عده‌ای از خواص مردود هستند را مجری از حسنی پرسید که او هم در جوابش گفت: به نظر من کسانی اشتباه کردند و باید سه چهار سال کنار بروند و عملکرد خود را توضیح دهند که چرا سکوت کردند و دوباره به صحنه بیایند.

وی افزود: البته من منظورم کسانی هستند که مواضع دو پهلو اتخاذ کردند نه کسانی که بازیچه دست استکبار بودند. چون آنها تکلیفشان معلوم است.

شریعتی در پاسخ به این سئوال گفت: البته به نظر من سه راه حل وجود دارد که فرصت توبه برای کسی بسته نیست پس اول این افراد باید ابراز پشیمانی از دل کنند و از رهبری و مردم عذرخواهی نمایند و بعد خطای خود را جبران کنند و نهایتاً هم تاوان گناه خود را پس دهند و اگر مستحق مجازاتی هستند باید بپذیرند.

در ادامه این سئوال مطرح شد که تا کنون راه‌های نفوذ فتنه در بدنه دانشجویی به چه میزان بررسی شده است؟ که حسنی در پاسخ وی گفت: در حقیقت در ششم دی یعنی روز عاشورا هیئت دانشجویی که از دانشگاه تهران در صحنه حاضر شد، این قائله فتنه را ختم کرد.

وی با تاکید بر لزوم روشنگری برای نسل جوان گفت: به نظر من ابعاد فتنه باید در دانشگاه‌ها بررسی شود یعنی نقش عوامل فتنه، رسانه‌ها و خواص به دقت بررسی شود البته بخشی از این هم بررسی شده است و ما جلساتی را در دانشگاه علم و صنعت داشته‌ایم.

وی تصریح کرد: باید به سئوالات و ابهامات دانشجویان در این زمینه پاسخ داده شود که منجر به فتنه سال 98 نشود چون ظاهراً برنامه ریزی 10 ساله می‌کنند.

مجری برنامه در ادامه برنامه این پرسش را مطرح کرد که شما به چه میزان بر روی قانون شکنی به عنوان یکی از عوامل اصلی که فتنه 88 را به وجود آورد در دانشگاه‌‌ها کار کرده‌اید؟ که شریعتی در پاسخ او گفت: اتفاقاً یکی از پیام‌های حضور مردم در 9 دی قانونگرایی و پایبندی به قانون بود. در حالی که یکی از بازیچه‌های استکبار جهانی می‌گفت ما در چارچوب قانون عمل می‌کنیم اما همه دیدند افرادی که با ابزار قانون به صحنه آمدند بعد به مقابله با قانون پرداختند.

وی با تاکید بر اینکه دشمن همواره بیدار است و هیچگاه مایوس نمی‌شود گفت: دیروز مردم کسی مثل بنی‌صدر که با برنامه استکبار جلوی قانون ایستاد را حذف کردند و امروز کسانی که با فریب به صحنه آمدند و رای جمع کردند توسط مردم حذف شدند و مردم می‌گویند فردا هم اگر کسی از رهبری فاصله بگیرد حذف خواهد شد. به نظر من این موارد ناظر بر نام این برنامه تلویزیونی است.

چگونه باید از عمق شعارها دور نشویم؟ را مجری مطرح کرد و حسنی به او پاسخ داد که :‌مردم ما اهل عمل هستند چون 9 دی به صحنه آمدند و کار عملیاتی کردند یعنی وقتی احساس کردند 9 دی وقت حضور در صحنه است معطل نکردند و بلافاصله به صحنه آمدند.

وی با بیان اینکه حماسه 9 دی در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار شده است، گفت: این پیام را مردم به خواص ما دادند که اگر روزی آنها از مردم عقب بیافتند حذف خواهند شد. پس اگر خواص می‌خواهند خوب کار کنند باید همیشه در صحنه باشند و عملیاتی کار کنند.

در ادامه این پرسش که ما (مسئولان و رسانه‌ها) به چه میزان از مطالبات اصلی مردم که 9 دی به صحنه آمدند عقب هستیم و چطور می‌توانیم آن را جبران کنیم، مطرح شد که شریعتی در پاسخ او گفت: خودجوش بودن این حماسه را به یوم‌الله تبدیل کرد و در حقیقیت همان طور که گفته شد مردم فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی به صحنه آمدند، مردم از اعتقادات خود کوتاه نمی‌آیند، مردم از اقدامات عدالتخواهانه حمایت می‌کنند یعنی همواره با قوه قضائیه همراهی می کنند، در قانونگرایی خط قرمزی برای مردم وجود ندارد یعنی همه باید از قانون پیروی کنیم. اگر خواص به صحنه نیامدند مردم به صحنه خواهد آمد و مرد ما به صحنه نیامدند برای انتقام کشی بلکه آمدند که از کاندیدای دوم ریاست جمهوری که 22 خرداد 88 به او رای داده بودند اعلام برائت کنند و همچنین انسجام و وحدت خود را به نمایش بگذارند.

وی در پایان تصریح کرد: بنابراین سیاسیون ما هم باید به دنبال وحدت باشند به خصوص کسانی که دل در گرو انقلاب دارند.