به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا هادربادی اظهار داشت: کار برداشت محصول چغندر قند در خراسان جنوبی از نیمه آبان ماه سال جاری آغاز شده و پیش بینی می شود امسال 61 هزار و 810 تن چغندر قند از اراضی زیر کشت این محصول در استان برداشت شود.
وی سطح زیر کشت چغندر قند استان در سال جاری را دو هزار و 385هکتار اعلام کر و بیان داشت: امسال سطح زیر کشت این محصول در استان پنج درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
وی متوسط عملکرد تولید چغندر در هرهکتار از اراضی زیر کشت را 26 تن عنوان کرد و افزود: عمده اراضی زیر کشت و تولید چغندر قند استان مربوط به شهرستان قاینات با سطح زیر کشت یک هزار و 283 هکتار و تولید 34 هزار و 641 تن در هکتار است.
وی با اشاره به وجود یک کارخانه قند در استان (قند قهستان در شهرستان درمیان) گفت: این کارخانه ظرفیت تحویل 100 هزار تن چغندرقند در سال را دارد که فقط از یک چهارم ظرفیت کارخانه بهره برداری می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی متوسط عیار چغندرقند تولیدی استان را 02.18 درصد اعلام کرد.
هادربادی در مورد بذر چغندرقند مورد استفاده در استان خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: ارقام بذرها مورد استفاده کشاورزان استان شامل پی پی 22 ای سی وان، رقم ارس، ناگائو، افشاری، رسول و شیرین است.
وی به چغندرکاران توصیه کرد: برای افزایش تولید و مقاومت به بیماریها از رقمهای داخلی به نامهای زارغان SBR1004 ،SBR1005 ،SBR1006 و ارقام خارجی KWS، مراچ و پریمیر استفاده کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: بالغ بر 51 درصد مجموع عملیات کاشت، داشت و برداشت چغندر قند در استان خراسان جنوبی به صورت مکانیزه انجام می شود.
هادربادی عنوان کرد: تا کنون بالغ بر 15 هزار هکتار از اراضی زیر کشت این محصول تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار دارند.
وی در مورد اقدامات و حمایت هایی جهاد کشاورزی استان به کشاورزان بیان داشت: در سال جاری برای افزایش تولید چغندر قند در استان اقداماتی چون اختصاص 174 میلیون ریال اعتبار به منظور افزایش تولید چغندر قند با اقداماتی نظیر انجام آزمون خاک، خرید بذرها جدید، لایه شکنی، کشت مکانیزه و استفاده از کودهای آلی، زیستی و ریز مغذی و به کارگیری سه نفر از مهندسان ناظر چغندر قند برای نظارت بر مزارع آرمانی در سطح 450 هکتار انجام شده است.