گرگان - خبرگزاری مهر: مسئول مبارزه و بررسی بیماریهای دامی شبکه دامپزشکی شهرستان گرگان از پرورش دهندگان دام خواست تا با توجه به کاهش دمای هوا در فصل زمستان، نسبت به رعایت توصیه‌های دامپزشکی اقدام تا از بروز بیماری در گله‌های پرورشی خود جلوگیری کنند.

به گزرش خبرنگار مهر، حمید حنفی صبح یکشنبه در بازدید از یکی از دامداریهای صنعتی شهرستان گرگان گفت: حیواناتی که در آنها هرنوع علائم بالینی از قبیل سرفه، عطسه و ... دیده می‌شود باید حتماَ از سایر حیونات جدا نگهداشته شوند تا باعث گسترش بیماری در سایر دام‌ها نگردند.

وی اظهار داشت: همچنین لازم است آب مصرفی حیوانات سرد و یخ زده نبوده و در فواصل معین به مصرف دام‌ها برسانند، همچنین با توجه به اهمیت تغذیه در این فصل، توصیه می شود تا تغذیه دام‌ها در فواصل زمانی مناسب صورت پذیرد و تا حد امکان میزان مواد خشک و انرژی زا به جیره غذایی دام‌ها افزوده شود.

مسئول مبارزه و بررسی بیماریهای دامی شبکه دامپزشکی شهرستان گرگان در ادامه اظهار داشت : بمنظور جلوگیری از بروز و گسترش بیماریهای ویروسی بخصوص تب برفکی در دامها، دامداران  موظفند موارد بهداشتی ذیل را بیش از پیش رعایت کنند.
 
حنفی بیان داشت: از تردد بی مورد افراد (بویژه افرادی که با میادین خرید و فروش دام، کشتارگاهها و سایر دامداریها) ارتباط دارند در داخل محوطه دامداری جلوگیری بعمل آید و مبادی ورودی و خروجی دامداری واجد حوضچه ضد عفونی بوده و در سطح مناسبی حاوی آب و ماده ضدعفونی مناسب (ترجیحا هیدروکسید سدیم 2 درصد با فرمالین 5 درصد) باشد.

وی گفت: ورود وسائل نقلیه به داخل دامداری ممنوع است، (درمورد وسایل نقلیه نظیر ماشین های حمل شیر، علوفه و کود که الزام ورود به واحد را دارند پس از ضدعفونی کامل و دقیق اجازه ورود داده شود) و اکیپ های مایه کوبی، دامپزشکان، مسئولان بهداشتی، ماموران تلقیح مصنوعی، ماموران بیمه و رکورد گیری شیر ، صاحب دامداری و .... باید وسیله نقلیه خود را کمافی السابق در محوطه خارج از دامداری مستقر کنند.

حنفی اظهار داشت: درصورت بروز بیماریهای ویروسی بویژه بیماری تب برفکی ضمن جداسازی دامهای مبتلا از دامهای سالم سریعا موضوع از طریق مراجعه و یا تماس تلفنی به شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع داده شود و با رعایت اصول بهداشتی و نظارت شبکه دامپزشکی نسبت به ضدعفونی واحد با ماده ضدعفونی مناسب (توسط دامدار) اقدام شود.
 
دکتر حنفی مرگ و میر و تلفات بره و گوساله‌ها، قطع ناگهانی اشتهای دام به سبب ایجاد تاول‌های دهانی و عدم تمایل دام به خوردن خوراک، وقوع لنگش ناگهانی در دام‌ها، کاهش تولید شیر و یا قطع ناگهانی آن و سقط جنین را از جمله علایم بیماری تب برفکی یاد کرد.
 
وی گفت: دامداران باید در صورت مشاهده هرگونه علائم بالینی مسری در گله و علائم فوق مراتب را در اسرع‌وقت به اطلاع شبکه دامپزشکی شهرستان گرگان رسانده و ضمن رعایت قوانین و دستورالعمل‌های دامپزشکی سرمایه دامی خود را در مقابل این بیماری خطرناک و واگیر دامی مصون کنند.