به گزارش خبرنگار مهر، نشست امروز فرهیختگان تونسی که "عبدالجلیل سالم" رئیس دانشگاه زیتونه در صدر آنها قرار داشت، نگاهی به تحولات پس از وقوع انقلاب در تونس داشت.
رئیس دانشگاه زیتونه با اشاره به اینکه تحولات اخیر در کشورهای عربی با رخدادهایی جدید ادامه خواهد یافت، افزود: انقلابهای اخیر مسئله ساده ای نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد.
وی با اشاره به تحولات پس از انقلاب در تونس که با برگزاری انتخابات پارلمانی و تشکیل دولت متشکل از اکثریت جریانهای مردمی تونس همراه بود، افزود: این تحولات نشان می دهد مردم به بلوغ سیاسی لازم جهت انجام تغییرات دموکراتیک رسیده اند.
در ادامه برخی دیگر از فرهیختگان با تمجید از انقلاب اسلامی ایران، حضور خود در این کشور را که سالها پیش شاهد انقلابی عظیم بود را مایه افتخار خود دانستند.
این شخصیتها با تاکید بر اینکه بیداری اخیر کشورهای اسلامی ثمره حضور جوانان در میدانهای مبارزه علیه رژیمهای مستبد عرب بوده، تاکید کردند: ملل عربی هم اکنون به سطحی از هوشیاری رسیده اند که دیگر تحمل حکومتهای وابسته به غرب، فاسد و خودکامه را ندارند.
خاطر نشان می شود تحولات تونس در سال گذشته با خودسوزی "محمد البوعزیزی" جوانی تحصیلکرده آغاز شد که در اعتراض به مصادره چرخ دستی اش توسط نیروهای امنیتی و عدم باز پس دادن آن دست به خودسوزی زد.
تونس در ۱۹۵۶ از فرانسه استقلال پیدا کرد. "حبیب بورقیبه" نخستین رئیس جمهور و حاکم مطلقه این کشور بود که بدنبال یک دوره اعتراضات محدود و خیابانی مردم پس از 31 سال استبداد و حکومت با مشت آهنین، در سال 1987 با کودتای بدون خونریزی "زین العابدین بن علی" افسر عالیرتبه وقت پلیس سرنگون شد.
بن علی نیز پس از 23 سال دیکتاتوری و خودکامگی و اختناق در شرایطی مشابه، در نیمه ژانویه 2011 سرنگون شد و به عربستان سعودی گریخت. نام این قیام مردم تونس به انقلاب یاسمن شهرت یافت.