اقبال محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه بستن بازارچه مرزی به امنیت منطقه هم ضربه می زند، افزود: بیکاری ایجاد شده ناشی از بستن بازارچه ها مضاعف بر بیکاری در منطقه مزید بر مشکلات است و به همین دلیل دولت باید با جدیت بیشتری مسائل مربوط به مرزنشینان را پیگیری و دنبال کنند.
وی با بیان اینکه استان کردستان یکی از استان های مرزی کشور است که به علت نا امنی در زمان جنگ تحمیلی هیچ سرمایه گذاری دولتی برای ایجاد توسعه و اشتغال در آن انجام نشده است، بیان کرد: تنها پتانسیل مناطق مرزی کردستان توجه به اقتصاد مرزی است.
نماینده مردم شهرستان های مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی وجود محرومیت بعد از جنگ تحمیلی را یکی از ابعاد مشهود محرومیت این مناطق دانست و بیان کرد: در چند سال اخیر ایجاد بازارچه غیر رسمی در دو شهرستان بانه و مریوان انگیزه برای ماندگاری در روستا را برای روستاییان ایجاد کرده است.
محمدی با بیان اینکه مردم مرزدار کردستان توسط کوله بری در بازارچه های غیررسمی مشغول امرار معاش هستند، گفت: زمزمه بستن این بازارچه ها در بین مردم شهرستان های بانه، مریوان، سقز و سروآباد و ساکنان روستاهای مرزی را نگران کرده است.
وی غیور دانستن مردم منطقه کردستان توسط مسئولان کشوری را به علت دفاع از مرزهای میهن اسلامی در زمان جنگ تحمیلی آنها دانست و گفت: مردم ساکن مرزهای کردستان به علت حضور در سنگرهای دفاع از کشور و به علت ناامن بودن منطقه تنها استان کشور است که از توسعه، اشتغال مولد و صنعت عقب مانده است.
نماینده مردم شهرستان های مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی کمترین عامل مولد اشتغال مردم مرزدار را کوله بری در این بازارچه ها دانست و بیان کرد: مردم این منطقه در فصل تابستان زیر آفتاب سوزان و در فصل زمستان با پاهای فرورفته در گل و لای و برف به دنبال تامین روزی خانواده و یا شاید درمان بیمارانشان هستند.
محمدی اظهار داشت: فعالیت های اقتصادی و اشتغال موجود در منطقه دلیل عمده اثبات امنیت در مناطق مرزی استان کردستان است که عامل اصلی اثبات امنیت در مرز مناطق مرکزی نیز به شمار می رود.
وی در پایان افزود: پیشگیری از بستن بازارچه های غیررسمی در مناطق مرزی توسط مسئولان مردم مناطق مرزی کردستان را در تامین معاش روزانه خود ممکن می کند.