معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: در شرایطی که تراکم جمعیت در ایستگاهها و قطارهای مترو مردم را دچار مشکل کرده و از طرفی آلودگی هوا آنها را آزار می دهد، چرا باید 21 رام قطار مترو در گمرک متوقف بمانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس سید جعفر تشکری هاشمی با بیان این مطلب افزود: در صورت ترخیص 147 دستگاه واگن جدید مترو که در گمرک متوقف مانده اند، روزانه 525 هزار سفر به ظرفیت متروی پایتخت اضافه می شود.

وی با اعلام این که ترخیص واگن های مذکور راهکار افزایش خدمات حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا در کوتاه مدت است، اظهار کرد: اگر واقعا خواهان بهبود وضعیت ترافیک و کیفیت هوا هستید، نسبت به تامین اعتبارات مورد نیاز برای ترخیص 147 دستگاه واگن مترو که در گمرک خاک می خورند، اقدام کنید.

معاون شهردار تهران با تاکید بر این که مستحق نیست واگنهای مترو در گمرک خاک بخورند و مردم در تهران سختی بکشند، تصریح کرد: با توجه به استقبال بسیار خوب شهروندان از حمل و نقل عمومی در دو بخش مترو و اتوبوس های تندرو (BRT)، با حمایت مالی از این دو بخش می توان ظرفیت جابه جایی در حمل و نقل عمومی را در مدت زمان کوتاهی افزایش داد.

وی از مشکل فاینانس مترو خبر داد و گفت: اگر اعتبارات متروی تهران تا شنبه دهم دی تامین نشود توافق هایی که با طرف خارجی بسته شده از درجه اعتبار ساقط می شود، چرا که اعتبار مذکور تنها تا پایان سال جاری میلادی اعتبار داشت و از روز یک شنبه یازدهم دی که سال جدید میلادی آغاز می شود عملا اعتبار آن به اتمام می رسد.

تشکری هاشمی با اشاره به این که در صورت اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی در برداشت از صندوق توسعه ملی مشکل فاینانس مترو حل می شود، اضافه کرد: با انقضای این توافق ها ما نه تنها از نظر مالی و حقوقی متضرر می شویم بلکه باید کار را از ابتدا آغاز کنیم که علاوه بر مشکلات موجود، سال آینده میلادی قیمت ها و نرخ تسهیلات نیز افزایش می یابد.

معاون شهردار تهران افزود: در حال حاضر بزرگترین مشکل متروی تهران کمبود منابع مالی و اعتبارات است که اگر این مشکل رفع شود سرعت توسعه خطوط و خدمات رسانی به شهروندان افزایش خواهد یافت و مردم کمتر دچار سختی خواهند شد.