نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي گفت: اگر رئيس جمهور قصد كار كردن داشته باشد فرصت و ظرفيت آن فراهم است و اختيارات رئيس جمهور كم نيست، اما اگر كسي دنبال كار نباشد مي‌تواند هزار بهانه بياورد تا كار نكند.

به گزارش سرويس سياسي مهر ، علي لاريجاني كه ديشب درجمع اعضاي شوراهاي هماهنگي نيروهاي انقلاب و فعالان اصولگراي استان آذربايجان غربي سخن مي‌گفت، مشكل اقتصادي و معيشتي مردم را مهمترين چالش دولت‌ آينده برشمرد و تاكيد كرد: با توجه به توليد داخلي، اعتماد و باور به توانايي جوانان تحصيل كرده، سرمايه‌گذاري ويژه بر روي فناوري‌هاي روز جهان از جمله دانش هسته‌اي، نانو تكنولوژي، بيوتكنولوژي و تكنولوژي  اطلاعات مي‌ توان در جهت حل معضلات اساسي كشور گام برداشت.

اين استاد دانشگاه توان اقتصادي و دانش علمي جمهوري اسلامي ايران را يادآورشد وخاطرنشان كرد: بايد تلاش كرد تا ايران از موقعيت ژئوپولتيك خود استفاده كند و با تكيه بر ظرفيت‌ هاي اقتصادي وعلمي موجود به قدرت برتر منطقه تبديل شود ، يعني برطبق سند چشم ‌انداز، جمهوري اسلامي ايران حداكثر تا 20سال آينده به موقعيت ژئواستراتژيك دست يابد، چرا كه در اين صورت هيچ تهديدي عليه ايران موثر نخواهد بود.

وي مخالفت غربي ها را با فعاليت هسته‌اي ايران يادآور شد و تصريح كرد: ملت ايران ديگر يك كشور درجه 2 نيست، بلكه با توجه به امكانات بالقوه بسيار ارزشمند، امروز در حد كشورهاي پيشرفته و درجه يك مي‌ باشد.

 

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به علاقه و تمايل كشورهاي خارجي براي سرمايه‌گذاري در ايران گفت : سياست آمريكا براي تحريم ايران عملاً شكست خورده و امروز ايران يك قدرت پايداراست و كساني كه در گذشته ايران نگاه تحقير‌آميز داشتند به اين نكته اذعان مي‌ كنند.

 

لاريجاني با تاكيد براينكه اقتصاد ايران بايد مردمي باشد،خاطرنشان كرد: بايد اموراقتصادي را به مردم واگذاركرد، مشكل تورم و بيكاري بايد به صورت ريشه ‌اي حل شود و مدير اجرايي كشور بايد تمام توان خود را صرف حل مشكلات مردم كند و با شناسايي مشكل اصلي مردم كه مشكل معيشت است، در جهت رفع آن همت نمايد.

وي افزايش توليد ناخالص ملي را يك ضرورت اجتناب‌ ناپذير دانست و اظهار داشت :بايد با كوچك كردن دولت ، واگذاري امور به مردم، افزايش صادرات و جذب بازارهاي خارجي اقدامات موثري را در اين زمينه انجام داد.

 

به گفته نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي دولت آينده اگربه فكر رشد توليد و اشتغال است بايد به بازارهاي خارجي توجه ويژه داشته باشد و از ظرفيت‌هاي موجود نهايت بهره را ببرد.

 

لاريجاني درادامه سخنان خود با انتقاد از سياست خارجي و ديپلماسي كشور و تاكيد بر ضرورت داشتن يك ديپلماسي پويا ، پيوسته وهدفمند تصريح كرد : ديپلماسي بايد درخدمت صيانت ازجايگاه الهام ‌بخش جمهوري اسلامي و فراهم كردن بستر توسعه داخلي باشد.

وي اضافه كرد: اگر جمهوري اسلامي ايران توسعه اختيار‌مندي را الگوي ديپلماسي خود قرار دهد چرخ توليد داخل با نگاه به جذب بازارهاي خارجي به راه خواهد افتاد.

 

نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري آينده دربخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه امروز آمريكا در عراق گرفتار شده است، تصريح كرد: هم برگزاري انتخابات درعراق و هم عدم برگزاري آن براي آمريكا مشكل‌آفرين است چرا كه در صورت برگزاري انتخابات كساني انتخاب خواهند شد كه همسو با منافع و سياست ‌هاي آمريكا نيستند ودراين صورت ديگر آمريكا جايي در عراق نخواهد داشت و درصورت عدم برگزاري انتخابات نيز، وعده خود را در مورد ايجاد برج دمكراسي در عراق زير سوال خواهد برد.


عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه اين جلسه به سوالات حاضران پاسخ داد .لاريجاني در پاسخ به سوالي مبني بر حضورهاشمي رفسنجاني درعرصه انتخابات آينده ، وي را ذخيره ارزشمند نظام دانست و گفت:آقاي هاشمي مورد احترام همه ما است و خدمات ستودني براي نظام انجام داده و بايد احترام ايشان حفظ شود.


وي اضافه كرد:براساس گفته‌هاي خود آقاي هاشمي ايشان در صحنه انتخابات حاضر نمي‌شود مگر آنكه شرايط خاصي حضور ايشان را ضروري نمايد.

لاريجاني درپاسخ به سوال ديگري درخصوص مبارزه با مفاسد اقتصادي ، با انتقاد ازعدم مبارزه جدي با اين مفاسد تصريح كرد: اصلاحات واقعي درجامعه مبارزه با فقر،فساد و تبعيض است اما متاسفانه حدود90 درصد مردم جامعه معتقدند كه مبارزه جدي در اين زمينه صورت نمي ‌گيرد و مديران كشوربايد يقين داشته باشند كه فرمايشات مقام معظم رهبري در اين زمينه همان اصلاحات واقعي است.

 

وي تاكيد كرد:اگر مديران متعهد و انقلابي در راس امور قرار گيرند كسي جرات تخلف و فساد را نخواهد داشت. 

ازلاريجاني درخصوص اختيارات رئيس جمهور درقانون اساسي سوال شد. وي گفت :طبق قانون اساسي رئيس جمهور داراي اختيارات مناسب است .


عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي اضافه كرد:اگر من رئيس جمهور بشوم از ظرفيت‌هاي در اختيار در جهت خدمت‌گذاري به مردم و توسعه و پيشرفت كشور استفاده خواهم كرد.


از لاريجاني درخصوص تصويب طرح مهار تورم توسط مجلس هفتم پرسيده شد . وي اين اقدام مجلس را ستود و اظهار داشت: مجلس شوراي اسلامي با تصويب اين طرح جلوي مسابقه‌ گراني و افزايش قيمت‌ ها را خصوصاً در بخشهاي دولتي گرفت كه من از اين كار حمايت مي‌ كنم.

رييس سابق صدا وسيما درپاسخ به سوال ديگري با بيان اينكه دردولت آينده بايد به اساتيد دانشگاه‌، فرهنگيان و فرهيختگان جامعه توجه ويژه شود،خاطرنشان كرد:دولت آينده علاوه برمعيشت مردم بايد سلامت و امنيت آنان را نيز دراولويت كاري خود قرار دهد.

وي درمورد ديدگاه خود در زمينه اقتصاد ، با بيان اينكه مخالف اقتصاد سوسياليستي و كاپيتاليستي است ، اظهار داشت : به اقتصاد اسلامي كه يك اقتصاد مردمي همراه با مدل توسعه اختيارمندي است معتقدم و دراين زمينه عدالت را ركن اصلي مي ‌دانم . نامزد احتمالي انتخابات رياست جمهوري آينده، رقابت سالم، توجه به محرومان، كاهش فاصله طبقاتي و دسترسي آسان و يكسان مردم به امكانات كشور را از مولفه‌هاي عدالت در جامعه برشمرد.

 

نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي دربخش ديگري از سخنان خود موقعيت آذربايجان را در ايران و منطقه بسيار حساس توصيف كرد و گفت: آذربايجان در كانون پر تحرك ايران قراردارد كه با توجه به شرايط و موقعيت ژئوپولتيك ايران، آذربايجان مي‌تواند نگين ايران باشد.


وي با اشاره به رشادتها، فداكاريها و شجاعت‌هاي مردم آذربايجان تصريح كرد: آذربايجان اولين سنگر دفاع از ملت ايران بوده و هست.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي نقش و اهميت آذربايجان را در طول تاريخ ايران يادآور شد و اظهار داشت: اميدواريم اين استان همچون تاريخ پرافتخار خود، در آينده نيز همچنان پاسدار اين مرز و بوم بوده و چون گذشته بدرخشد.


لاريجاني با اشاره به لشكر‌كشي‌ها، تهاجمات و حملات دشمنان به ايران و به خصوص استان آذربايجان غربي گفت: حمله عثمانيها و روسها به ايران چندان بي‌اهميت نبود اما مقاومت‌، سلحشوري، ايثارگريها و غيرت و همت‌ مردم آذربايجان باعث شد تا ايران همچنان سرافراز باقي بماند.

نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي اضافه كرد: هوشمندي و هوشياري شما عزيزان آذري موجب شد تا غائله‌هايي مانند پيشه‌وري، مسئله جمهوري مهاباد و حركات تجزيه طلبانه‌ در اين استان خنثي شود و فتنه‌ها بي‌ نتيجه بماند.

 

لاريجاني منشا و ريشه تهاجم و فتنه‌ در آذربايجان را مربوط به دشمنان خارجي دانست و تصريح كرد:درغائله‌هاي تاريخي براي تجزيه‌طلبي در استان آذربايجان غربي به وضوع نشانه‌هاي دخالت روس و انگليس ديده مي‌شود.


وي با اشاره به همجواري استان آذربايجان غربي با چند كشور خارجي تاكيد كرد: با داشتن شرايطي پايدار و استوار در كشور مي‌توان از طريق ارتباط فعال با اين كشورها توان ملي را افزايش داد و از فرصت‌ها استفاده كرد و اين استان مي‌تواند در اين زمينه نقش به سزايي داشته باشد .