دکتر استوارت سیم استاد دانشگاه نورث آمبریا در نیوکاسل انگلستان در مورد امکان بومی سازی علوم انسانی به خبرنگار مهر گفت: در برخی موارد شاهد بومی سازی علوم انسانی در جوامع هستیم. به عبارت دیگر جوامع گوناگون بسترهای فرهنگی و سنتهای خاص خود را دارند که در تحقیقات مربوط به علوم انسانی مورد توجه و ملاحظه قرار میدهند.
سیم تصریح کرد: برای نمونه در یک جامعه دینی، علوم انسانی باید با باورهای اساسی آن جامعه همخوان باشد و اصول مهم و اساسی آن جامعه را مورد توجه قرار دهد. در واقع در یک جامعه دینی و مذهبی، علوم انسانی از حمله به اصول دینی و مذهبی آن جامعه باید پرهیز کند و اصول اصلی آنرا مورد توجه قرار دهد.
وی یادآور شد: در یک جامعه آزاد علوم انسانی میتواند نگاهی نقادانه داشته باشد، البته نگاه نقادانه به این معنا نیست که کلیه اصول و مبانی آن جامعه زیر سؤال خواهد رفت. به عبارت دیگر بین نقادی و اینکه آن نقادی به عنوان یک گفتمان مسلط و تأثیرگذار درآید فرق است.
مؤلف "دیکشنری لیوتار" تأکید کرد: در علوم انسانی اصلی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که هر جامعه آداب و سنتهای خاص خود را دارد، از سوی دیگر باید توجه داشت که جوامع گوناگون به رغم تفاوتهای فرهنگی دارای اصول و ارزشهای انسانی و اخلاقی مشترکی هستند که همگان بر روی آنها توافق نظر دارند.
استاد دانشگاه نورث آمبریای انگلستان در ادامه تصریح کرد: برای نمونه حقوق بشر از اصول و ارزشهای جهانشمول انسانی است که مورد توافق همگان است و در مورد اصل آن هیچ جامعهای تردید ندارد.
وی یادآور شد: نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که علوم انسانی به رغم تفاوت در جوامع و با وجود تفاوت در بستری که علوم انسانی در آن عمل می کند، دارای اهداف مشترکی است. به عبارت دیگر اگرچه علوم انسانی در بسترهای گوناگون و مختلف عمل می کند اما دارای اهداف یکسان و مشترکی است.
استاد دانشگاه نورث آمبریای انگلستان در پایان یادآور شد: در واقع تلاش علوم انسانی بر این است که تنش در جوامع را کاهش دهد و اصول انسانی را در جامعه حکمفرما سازد و شرایطی فراهم کند تا انسانها در کنار یکدیگر با صلح و آرامش زندگی کنند.