در ادامه همایش سراسری روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور روز دوشنبه نشستی در حوزه امور اداری و مالی وزارت امور خارجه با حضور علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ، لطف الله فروزنده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ،ابراهیم عزیزی معاون برنامه ریزی نظارت و راهبردی ریاست جمهوری ، امیری نیا رئیس مرکز همکاریهای فن آوری و نوآوری ریاست جمهوری و حوزه معاونت اداری و مالی وزارت امور خارجه برگزار شد.
فروزنده طی سخنانی در این همایش با تشریح نظام مدیریتی در جهان با سه لایه «ارزشها و باورها ، اخلاق مدیریتی و روشهای مدیریتی» افزود : گرایش مدیریتی به سمت مسائل انسانی ، اخلاقی و ارزشهاست و ضرورت ترویج و اشاعه فرهنگ مدیریت اسلامی و الگوی مدیریتی در ایران بیش از پیش احساس می شود و ایران می تواند دیدگاههای ارزشمند خود را در موضوعاتی مثل عدالت محوری به عرصه بین المللی عرضه کند.
وی با اشاره به ضرورت مستندسازی تجارب ارزشمند انقلاب اسلامی در قالب مدلهای بومی و ارائه آن در عرصه های بین المللی برای تعامل با سایر کشورها ، عدالت محوری ، شفافیت و مبارزه با فساد را از شاخص های مدیریت در نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر ارزشهای اسلامی خواند و گفت : نظر به اهمیت توجه به اسناد بالادستی در تبیین راهبردها بویژه اصل 44 ، قانون مدیریت خدمات کشوری و سند چشم انداز تلاش شده است با ایجاد زیرساختهای مدیریت انسانی ، دولت نقش هدایت ، نظارت و سیاستگذاری را به عهده گرفته و تصدی گری به مردم و ظرفیتهای مردمی اختصاص یابد.
معاون توسعه مدیریت و نیروی انسانی رئیس جمهور همچنین ماموریت مدیریت در جمهوری اسلامی را خدمت به مردم با هدف بهره وری ، کارآیی ، عدالت ، انگیزش و معنویت توصیف کرد و آن را الگویی بی نظیر و قابل عرضه در جهان دانست و خاطرنشان کرد : برنامه تحول در نظام اداری کشور شامل ایجاد پایگاههای ارائه خدمات و اطلاعات در راستای ارتباط و تعامل دو سویه و متقابل بین دولت و مردم ، ارزیابی عملکرد فرآیندها و سیستم های ارائه کننده خدمات ، سامان دهی نیروی انسانی ، تمرکز زدایی ، افزایش بهره وری و استقرار نظام جامع مدیریت عملکرد، سلامت اداری ، اصلاح ساختارها و فرآیندها ، توانمندی آموزش فرهنگی و تخصصی منابع انسانی ، تقویت مدیریت و توان کارشناسی کشور و ارتقاء روحیه خودکنترلی ، خدمات رسانی به مردم و تکریم ارباب رجوع در دست اجراست.
فروزنده با اشاره به اهمیت بحث دولت الکترونیک در جهان ، کارهای ویژه دولت حمهوری اسلامی ایران در این ارتباط از جمله ایجاد پیش خوانهای روستایی و شهری ، خدمات تعاملی و تراکنشی ، آموزش نیروی انسانی ، مطالعه مدلها و الگوها را برشمرد.
وی با اشاره به ترکیب الگوهای مدیریتی موفق در جهان با ارزشها ، آمادگی کشورمان را برای ارائه خدمات آموزشی در حوزه مدیریتی به سایر کشورها اعلام داشت.
در این نشست یک تفاهمنامه بین فروزنده معاون توسعه مدیریت و نیروی انسانی رئیس جمهور و علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه امضاء شد. بر اساس این یادداشت تفاهم وزارت امور خارجه و مدیریت توسعه مدیریت و نیروی انسانی طرفین در راستای تحقق اهداف دولت در مباحث مدیریتی و نیروی انسانی در حوزه داخلی و بویژه توسعه همکاری بین کشورمان و کشورهای خارجی بویژه همسایگان بخصوص در بحث آموزش و تربیت و ارتقاء توانمندیهای نیروی انسانی همکاری خواهند کرد.
بهروز کمالوندی معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه نیز در این نشست بر همکاری تنگاتنگ این معاونت با معاون توسعه مدیریت و نیروی انسانی ریاست جمهوری در طراحی و برنامه ریزی و تلاش مستمر برای تسهیل و روان سازی امور اداری و نیز توسعه و ارتقاء ظرفیتها و توانمندیهای نیروی انسانی وزارت امور خارجه بعنوان سرمایه اصلی دستگاه دیپلماسی از جمله با برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت تاکید کرد.
کمالوندی همچنین با تاکید بر اهمیت بحث دیپلماسی عمومی در عرصه سیاست و روابط بین الملل، به ایجاد مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای در وزارت امور خارجه اشاره کرد و توجه و حمایت از این مرکز را در راستای پیشبرد اهداف و مصالح و منافع جمهوری اسلامی ایران به خصوص در سطح افکار عمومی جهان خاطرنشان ساخت.
در این نشست همچنین مهندس حمیدرضا امیری نیا رئیس مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری نیز طی سخنانی به تشریح دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه فناوری و نوآوری از جمله در حوزه های نانوتکنولوژی ، بیوتکنولوژی و هواو فضا پرداخت و اهمیت دیپلماسی برای توسعه فناوری را مورد تاکید قرار داد.
اضافه می نماید در این جلسه همچنین تفاهمنامه «همکاری در زمینه امور بین المللی و توسعه دیپلماسی فناوری» نیز بین مهندس امیری نیا رئیس مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری و کمالوندی معاون اداری و مالی وزارت امور خارجه نیز به امضاء رسید.
در ادامه این نشست همچنین ابراهیم عزیزی معاون برنامه ریزی نظارت و راهبردی ریاست جمهوری زمینه های اعتقادی و فرهنگی برنامه های کلان جمهوری اسلامی بخصوص در حوزه های فرهنگی و بویژه در خارج از کشور را از موضوعات مهم در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست.
وی حضور فعال در صحنه های بین المللی در راستای استقرار ارزشهای الهی و دینی ،قسط و عدالت را مورد اشاره قرار داد و نفی ظلم ، نفی سبیل، حمایت از مستضعفان جهان را موضوعات مهم دیپلماسی کشور اعلام داشت و افزود که علیرغم تلاشهای جهان استکبار علیه این نظام الهی و فشارهای مختلف سیاسی و اقتصادی و تحریم ،جمهوری اسلامی ایران با اقتدار برنامه های کلان اقتصادی خود را بدون مشکل دنبال می کند.
عزیزی رشد اقتصادی ، نداشتن کسری بودجه و شکوفائی مستمر علوم و تکنولوژی درکشور را از نشانه های بی تاثیری اینگونه فشارها اعلام داشت و با تاکید بر اینکه باطل رفتنی است ،بی تاثیری مکر و حیله دشمنان در قالب های مختلف منجمله فتنه سال 88 را از نشانه های صلابت نظام الهی کشورمان دانست.