به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر پورمند در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: هم اکنون برنامه تولید 4.2 میلیون تن فولاد، 8 میلیون تن کنسانتره سنگآهن، 8.5 میلیون تن گندله سنگآهن، 50 هزار تن مس کاتدی و 12 هزار تن محصول در صنایع پاییندستی مس در دستور کار قرار گرفته است که این پروژهها در مجموع، سرمایهگذاری 4500 میلیارد تومان را نیاز دارند.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه افزود: کارخانه تولید کنسانتره سنگآهن به ظرفیت 2.5میلیون تن در زرند، امسال به بهرهبرداری میرسد، ضمن اینکه پروژه احداث کارخانه ککسازی در این شهر نیز با ظرفیت 800 هزار تن، اسفندماه امسال شاهد آغاز گرم کردن کوره اول ککسازی خود خواهد بود. همچنین کارخانه ذغالشویی به ظرفیت 550 هزار تن نیز در سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
پورمند در رابطه با برنامه تامین منابع مالی این پروژهها گفت: برای تامین مالی این پروژهها علاوه بر اینکه از آورده سهامداران استفاده شده است، 200 میلیارد تومان اوراق مشارکت نیز در سال جاری به فروش رسیده است که منابع مالی آن، در اجرای پروژهها جذب شده است.
وی ادامه داد: پروژه مس کاتدی طراحی شده، برای اولین بار به شیوه جدیدی در دنیا اجرایی میشود که بسیار مقرون به صرفهتر از شیوههای فعلی است.
همچنین در ادامه، علی پالیزدار قائممقام مدیرعامل میدکو گفت: 16 پروژه در میدکو تعریف شده است که بر اساس آنها، 8 میلیون تن تولید کنسانتره، 7.5 میلیون تن تولید گندله سنگآهن، 4.2 میلیون تن فولاد، 800 هزار تن کک متالورژی و 550 هزار تن تولید کنسانتره ذغالسنگ را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: در این میان 15 پروژه تبدیل به قرارداد شده و از این تعداد عملیات اجرایی 9 پروژه آغاز شده و 5 پروژه نیز در حال گشایش السی است. ضمن اینکه پروژه فولاد بوتیای کرمان نیز به ظرفیت 1.5 میلیون تن در حال اجرا است.
قائممقام مدیرعامل میدکو اظهار داشت: از این تعداد پروژه، 4 پروژه به ظرفیت 800 میلیارد تومان، تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد و دو پروژه نیز تا مهرماه سال آینده، وارد مدار بهره برداری خواهد شد، به این ترتیب ایران توانسته رکورد چینیها را نیز در سرعت اجرای پروژهها بشکند.
پالیزدار گفت: هم اکنون کنسانتره آهن سیرجان، 93 درصد پیشرفت فیزیکی، کنسانتره زرند 90 درصد پیشرفت فیزیکی، کارخانه ذغال شویی 60 درصد پیشرفت فیزیکی و احیای بردسیر با ظرفیت یک میلیون تن تولید آهن اسفنجی، 38 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اظهار داشت: ساخت کارخانه فولاد بردسیر که مهرماه سال 90 آغاز شده است، پاییز سال 93 به بهره برداری میرسد و قابلیت تولید یک میلیون تن فولاد را دراد. همچنین کارخانه مس کاتدی شهربابک نیز هم اکنون با 7 درصد پیشرفت فیزیکی مشغول به کار است و در زمان اجرای آن، 50 هزار تن تولید کاتد از کنسانتره مس صورت خواهد گرفت. این کارخانه سال 92 به بهرهبرداری میرسد.
پالیزدار تصریح کرد: صنعت مس کشور هم اکنون 210 هزار تن ظرفیت دارد که با ورود مس شهربابک، 25 درصد ظرفیت به آن اضافه خواهد شد، ضمن اینکه این کارخانه با روش جدیدی در دنیا مشغول به کار خواهد شد که به لحاظ سرمایهگذاری، سرمایه اندک و به لحاظ سرعت اجرا، سرعت بالایی را تجربه میکند و امید است بتوانیم ظرف 2 سال آینده، 50 هزار تن مس کاتدی را از آن داشته باشیم.
وی افزود: عملیات اجرایی کارخانه لوله نیز مرداد سال 90 شروع شده و توانایی تولید 12 هزار تن لولههای خاص مسی را دارد که در نیمه اول سال 92 به بهرهبرداری میرسد؛ همچنین کارخانه فولادسازی زرند نیز که شهریورماه امسال شروع می تواند تولید 1.7 میلیون تن فولاد به روش کوره بلند را داشته باشد.
پالیزدار گفت: در این میان 513 میلیون یورو گشایش اعتبار شده است که در کار آن، 4.5 میلیارد یوآن چین نیز گشایش شده است. بر اساس طرحهای توسعهای، 2 میلیون تن ظرفیت کنسانتره به 8 میلیون تن میرسد.
همچنین ایرج اکبریه، مشاور مالی و اقتصادی میدکو نیز گفت: برای تمامی پروژههای طراحی شده، طرح توجیه اقتصادی در نظر گرفته شده است و در این میان البته مجوز 300 میلیارد تومان اوراق مشارکت نیز اخذ شده و عملیاتی خواهد شد.