تبریز - خبرگزاری مهر: دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی با بیان اینکه نمایندگان باید خود را وامدار مردم بدانند، گفت: نماینده ای که به واسطه اتصال به رانت قدرت و ثروت به کرسی بهارستان رسیده باشد نمی تواند مدافع حقوق مردم باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، وحید کاظم زاده با اشاره به اینکه رعایت اخلاق اسلامی از مهم‌ترین وظیفه نامزدهای انتخاباتی است، گفت: کاندیدای بی‌اخلاقی که می خواهد با تهمت، توهین، دروغ و ضایع کردن حقوق مردم  به مجلس راه پیدا کند نمی‌تواند حامی حقوق مردم باشد.

وی با بیان اینکه طبق قانون اساسی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی دارای دو وظیفه مهم و اساسی شامل قانون‌گذاری و نظارت بر اجرای صحیح قوانین هستند افزود: عوام فریبی و دادن وعده های ناممکن و غیرعملی به مردم، با حقوق بشر اسلامی منافات دارد.

دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی  با بیان اینکه طبق اصل ۵۶ قانون اساسی، حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او، انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است، تصریح کرد: بر طبق این اصل، هیچ‌کس نمی‌تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد و ملت این حق خداداد را از طرقی که در اصولی که در قانون اساسی آمده است اعمال می‌کند.

وی انتخابات را به عنوان عالی‌ترین مظهر حضور مردم در عرصه سیاسی و مهمترین مجرای تحقق حاکمیت مردم  عنوان نموده و افزود: نظام مردم سالار، نظام حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش، نظام داشتن حکومتی برخاسته از مردم و پاسخگو در برابر مردم  بوده  و برگزاری انتخاباتی مشارکت‌آمیز و رقابتی، احساس مسئولیت نظام در مقابل خواست‌های جامعه را افزایش داده و به ایجاد و بازنمایی مشروعیت سیاسی می‌انجامد.

کاظم زاده با بیان اینکه در مورد ماهیت دادن رای، دو نظریه در جامعه تبلیغ می شود، گفت:  دسته‌ای رای دادن را حق افراد می‌دانند و بر طبق آن هر شهروند حق دارد رای بدهد و هیچ مقامی نمی تواند این حق را از او بگیرد  و چون رای دادن حقی است متعلق به  هر فرد، لذا وی مخیر است از آن استفاده کند یا نکند و دسته دیگر آن را یک عمل اجتماعی و یک تکلیف برای افراد اجتماع می‌دانند و باید گفت نظریه‌ای که با اصل آزادی انسانها در تعیین سرنوشت خود و نیز مسئولیت اجتماعی سازگاری بیشتری دارد، نظریه‌ای است که رای دادن را هم حق و هم تکلیف افراد جامعه می‌داند.

وی انسانها را دارای یک سلسله حقوقی می باشند، که از آن جمله می توان از حق سیاسی آنان یاد کرد ادامه داد: با کاربرد حقوق سیاسی، مردم می توانند در تعیین سرنوشت و حیات سیاسی خود مشارکت داشته باشند و از طریق این حق به مردم فرصت داده می شود که خود کاندید یکی از پست های انتخابی باشند و یا شخص دیگری را در آن پست حمایت و انتخاب کنند.

 کاظم زاده با اشاره به اینکه حقوق سیاسی مردم، تأمین کننده مشارکت مردم در رهبری قدرت سیاسی و جهت دادن آن به نفع مردم است ادامه داد: مجلس شورای اسلامی نمونه بارز تحقق اراده مردم در تصمیم گیری های قانونی کشور بوده  لذا باید  برای این تصمیم­گیری، اشخاص با فهم و کارآشنا به حقوق مردم از جانب مردم انتخاب شوند تا بتوانند از حقوق مردم دفاع کنند.