به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از پايگاه اطلاع رساني رسا، هادي رباني، معاون اطلاع رساني مؤسسه تحقيقات دارالحديث با اعلام اين مطلب اظهار داشت : در حوزه علوم بشري، دانش طب سرآمد دانشهاست، چرا كه فلسفه ساير علوم، بهره وري انسان از مواهب زندگي است و اين هدف جز در پرتو سلامتي جسم و جان به دست نميآيد و دانش پزشكي عهده دار اين مهم است.
وي افزود : با توجه به اهميت دانش پزشكي در اسلام، ركن تحقيقات دارالحديث به جمع آوري و تدوين اين احاديث در مجموعهاي با نام دانشنامه احاديث پزشكي اختصاص يافته است.
معاون اطلاع رساني مؤسسه تحقيقات دارالحديث با اشاره به ويژگيهاي اين دانشنامه گفت : در اين مجموعه دو جلدي، احاديثي درباره بهداشت و درمان بيماريهاي جسمي مطرح شده است و هدف از تدوين آن آمادهسازي مجموعه احاديث مرتبط با طب براي استفاده محققان و ارزيابي دقيق آنها از راه آزمايش و در نتيجه بهرهگيري پژوهشگران و متخصصان از احاديث است.
وي با بيان اين كه مطالب اين كتاب در پنج فصل سامان يافته است، ادامه داد: فصل نخست اين كتاب در مورد طبابت از ديدگاه اسلام و آداب و مسؤوليت اين حرفه، فصل دوم درباره حكمت بيماري و پرستاري و عيادت، فصل سوم، آشنايي با دستگاههاي مختلف بدن و چگونگي عملكرد آن و فصل چهارم نيز درباره نقش خوردن و آشاميدن در سلامتي و در نهايت درمان با غذاها، ميوهها و گياهان دارويي است.
رباني در پايان تأكيد كرد: اين مجموعه ترجمه «موسوعه الاحاديث الطبيعه» توسط دكتر حسين صابري است كه همراه متن عربي آن منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۸۳ - ۰۹:۵۰
دانشنامه احاديث پزشكي، نوشته محمد محمدي ريشهري با همكاري مرتضي خوشنصيب، محمدتقي سبحانينيا، رسول افقي و احمد سعادتفر در دو جلد منتشر شد.