حسن عباس نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: کارشناسان محیط طبیعی اداره حفاظت محیط زیست بوکان با توجه به اینکه زیستگاههای کوهستانی این شهرستان فعالترین زیستگاه گونه کمیاب سمندر کردستانی در ایران است طی یک بررسی کارشناسی اقدام به پایش زمستانه زیستگاه این گونه کردند.
وی با اشاره به اینکه ر این پایش وضعیت زمستان گذرانی گونه، وضعیت پارامتر های فیزیکی و اقلیمی زیستگاه مورد بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: سمندر با نام علمی Neurergus از خانواده سمندریان alamandridae بوده که تنها سه گونه آن در ایران وجود دارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی بیان داشت: گونه سمندر آذربایجانی با نام علمی N.crocatus در مناطق شمال عراق و شمالغرب ایران، سمندر لرستانی با نام علمی N.kaiseri در لرستان بوده و پراکنش سمندر کردستانی با نام علمی N.microspilotus مربوط به استانهای کردستان و کرمانشاه و مناطق مرزی بین ایران و عراق است.
عباس نژاد ادامه داد: پراکنش جهانی سمندرکردستانی محدود به کشورهای ایران غرب و شمالغرب، عراق شمال شرق و ترکیه جنوب شرق بوده و درحال حاضر جز گونه های در معرض انقراضلیست سرخ IUCN طبقه بندی شده است.
این مسئول در ادامه از دستگیری 18 شکاری مختلف در مناطق حفاظت شده زیست محیطی استان خبر داد و افزود: از این تعداد دو شکارچی در میاندوآب، شش شکارچی در تکاب، دو شکارچی متخلف در ارتفاعات کانی زون سردشت و یک شکارچی متخلف در اطراف سواحل پارک ملی دریاچه ارومیه در منطقه قوشچی دستگیر شدند.
وی با اشاره به دستگیری چهار شکارچی متخلف در تالاب کانی برازان مهاباد بع عنوان نخستین سایت پرنده نگری کشور و ضبط 200 متر تور دام از آنها، اظهار داشت: سه شکارچی متخلف نیز در منطقه مراکان که اقدام به شکار غیرمجاز دو راس قوچ و میش ارمنی کرده بودند دستگیر شدند.
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۱
بوکان - خبرگزاری مهر: مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از پایشگاه زمستانی فعالترین زیستگاه گونه کمیاب سمندر کردستانی در بوکان خبر داد.