بابل - خبرگزاری مهر: دانشگاه علوم پزشکی بابل برای نخستین بار در کشور، موفق به ترزیق کتامین برای درمان بیماری افسردگی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، فرزان خیرخواه دانشیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل در این باره گفت: کتامین به عنوان دارویی است که می‌تواند در درمان بیماران مبتلا به افسردگی نقش اساسی داشته و در برخی موارد به جای الکتروشوک هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: این دارو از 6 سال پیش، در بخش روانپزشکی بیمارستان شهید یحیی‌نژاد بابل مورد استفاده بیماران قرار گرفته است.

خیرخواه ادامه داد: از ویژگیهای دیگر این دارو، ناتوانی، فراموشی، ضد درد و فقدان واقعی هوشیاری است که به دلیل ویژگیهای تخریب ‌کننده روانی، اغلب مورد سوء ‌مصرف قرار می‌گیرد.
 
دانشیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: شواهدی از بهبود بیماران مبتلا به افسردگیهای مقاوم به درمان به دنبال تزریق تک دوز کتامین گزارش شده که به دنبال آن بهبودی در کمتر از دو ساعت ایجاد شده و حدود 7 روز ادامه یافته است.

خیرخواه افزود: کتامین یک بیهوش ‌کننده است که حالتی به نام بیهوشی انفکاکی ایجاد می‌کند.

دانشیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: اختلال افسردگی در طول عمر انسان از هر 5 زن و 10 مرد، یک نفر را مبتلا می‌ کند.

خیرخواه با اشاره به اینکه 5 درصد جمعیت در هر زمان از این اختلال رنج می‌برند، گفت: از عوارض این اختلال، افت عملکرد شدید، ناتوانی و با 15 درصد خطر خودکشی همراه است.

وی درباره سنین ابتلا به این بیماری افزود: بیشتر مبتلایان در سنین جوانی و میانسالی که سا‌لهای فعال زندگی بوده به این بیماری مبتلا می‌شوند.