به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید محمد کاظم مصطفوی عصر چهارشنبه در نشست علمی " نقش حضرت زینب(س) در دفاع از حریم ولایت "، که به همت معاونت پژوهش و انجمن علمی - پژوهشی کلام اسلامی مجتمع آموزش عالی فقه در سالن شهید مطهری این مجتمع برگزار شد با بیان اینکه جمله "مارأیت الا جمیلا "، اوج عرفان الهی بود که بر زبان حضرت زینب(س) جاری شد، عنوان کرد: در هیچ جای تاریخ ثبت نشده است که حضرت زینب(س) به خود ناامیدی راه داده باشد.
وی تاکید کرد: ایشان حتی در مجلس یزید نیز با آن شجاعت خطبه خود را در مقابل چشمان حیرتزده یزید خواند تا این ظالم در مجلس خود خوار شود.
مصطفوی با بیان اینکه در طول تاریخ، هدف سلاطین تنها به قدرترسیدن بوده است، اظهار داشت: هدف دانشمندان از کسب علم، عشق به علم یا علمزدگی است و در کنار آن خدمت را نیز در نظر دارند.
وی افزود: دانشمندان اهل ظلم نیستند و تنها به دنبال کسب علم هستند. از نظر روانشاسی نیز به دنبال شهوت نمیروند، اما چندان پایبند به اخلاق و دین نیستند.
رواج اخلاق مشکلات بشر را حل خواهد کرد
این استاد حوزه، قدرنشناسی و خودنشناسی را بزرگترین مشکل بشر دانست و گفت: اگر "خلق عظیم" که قرآن در وصف انسان گفته است، به درستی در جامعه اجرا شود، شاهد فقر، نابرابری و ظلم در بین مردم نخواهیم بود.
آیتالله مصطفوی، با اظهار اینکه ولایت، خط خداست، بیان داشت: خط سلاطین، خط ضلالت و خط علم، خط اعتدال است، اما آنچه که خط خداست و به واسطه آن انسان به خلق عظیم آفریده شده است، تنها خط ولایت است.
وی، با بیان اینکه هر انسانی که خود به دیگران ظلم کند به سنت طبیعت مورد ظلم دیگران نیز قرار میگیرد، اظهار داشت: اگر طلبهای به انجام واجبات و ترک محرمات خود مقید باشد و اهتمام خود را به تحصیل علم بگذارد، خداوند نیز او را بیمه میکند و از آفات دنیا او را در امان میدارد.
مبارزه انبیاء تنها برای دفاع از حق بود
این پژوهشگر حوزوی، با اشاره به ظلمهای وارده بر انبیاء و اولیاء در طول تاریخ، ادامه داد: این بزرگواران تنها به خاطر دفاع از ارزشها و دین خداوند متعال، با ظلم و جور ظالمین مبارزه میکردند.
آیتالله مصطفوی، با توجه به قیام امام حسین(ع) بیان کرد: امام حسین(ع) نیز تنها به دلیل دفاع از دین خداوند و مبارزه با ظلم یزید بر مردم، به قیام پرداخت و در ضمن این حرکت نمیتوان از نقش ستودنی حضرت زینب(س) غافل شد.
وی اظهار داشت: این بانوی مکرم اسلام، حتی در شرط ضمن عقد خود شرط کرد که همواره در کنار برادر بزرگوار خود باشد و در همه مصائب و سختیهای کربلا در حمایت از امام حسین(ع) حضور داشت، حتی جوانان خود را نیز برای حفظ آرمانها هدیه کرد.
این استاد حوزه، با بیان اینکه حب به ولایت زینب(س) اجازه ندارد تا به کنار جنازه جوانانش آید تا مبادا چشم برادر به بیقراریهای او بیافتد، اضافه کرد: حضرت زینب(س) اوج وفاداری خود را در حماسه کربلا و عاشورا به نمایش گذاشت که همگان در تعجب ماندند.
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۸:۵۳
قم - خبرگزاری مهر: استاد حوزه علمیه تاکید کرد: حضرت زینب(س) بارزترین مداقع ولایت در کربلا بود و در هیچ مصیبتی لحظه ای احساس عجز و نومیدی نکرد.