قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه اظهار داشت: حضرت زینب (س)، با شجاعت، استقامت و بردباری بی‌نظیر خود، صبر را خجالت زده کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام ناصر رفیعی در همایش "خورشید در اسارت" که در سالن شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد، با اشاره به جایگاه رفیع حضرت زینب(س) در میان بانوان برگزیده، اظهارداشت: حضرت زینب(س) دارای بزرگترین درجات است. زیرا آن حضرت، دارای ویژگی هایی است که کمتر بانویی در تاریخ خلقت به آن رسیده است که از آن جمله می توان به صبور بودن ایشان اشاره کرد.

وی با بیان این‌که در قرآن چهار نوع صبر به عنوان بالاترین مراتب صبر و مقام انسان ذکر شده است، گفت: نخستین مرحله، صبر  بر گفته های دیگران علیه ماست؛ برخورد اولیاالله(ع) با این افراد باید همواره به عنوان بهترین الگو در مقابل حوادث مشابه مورد استفاده قرار گیرد.

استاد حوزه و دانشگاه صبر بر مصیبت‌ها را از دیگر مراتب صبر عنوان کرد و افزود: خداوند در قرآن بعد از پیامبر(ص)، بر صابرین سلام و درود مخصوص فرستاده است و کسانی که در برابر فرامین الهی که از درک فلسفه آن عاجز هستند، صبر می‌کنند، از بندگان خاص خداوند به شمار می‌روند.

وی با تأکید بر این‌که حضرت زینب(س)، صبر را خجالت زده کردند، ابراز داشت: نباید ایشان را تنها به الگوی زنان عالم محصور کنیم، بلکه آن حضرت الگوی تمام مردم جهان هستند! زیرا در سخت ترین شرایط ممکنی که عقل آدمی از درک آن عاجز است، باز هم از یاد خدا غافل نبودند و چون خود را در محضر خداوند می دیدند، شاکر بودند.

حجت الاسلام رفیعی، صبر در معاشرت را از دیگر مراتب عالیه صبر، ذکر کرد و ادامه داد: بسیاری از مردم در معاشرت های خود صبر ندارند و متاسفانه در دام های مختلف گرفتار می شوند.

وی اضافه کرد: شهید ثانی بعد از مرگ فرزند خود، بسیار ناراحت بود، ولی لحظه‌ای اندیشید و برای اینکه بداند در تاریخ، چه کسانی مصیبتی بزرگ تر از او داشته اند کتاب "مسکن الفواد" را نوشت و در آن به افرادی اشاره کرد که بیشترین مصیبت ها را دیده اند و بعد از آن آرام گرفت؛ زیرا متوجه شد که مصیبت‌های بسیاری هست که تا وقتی انسان به آنها دچار نشده است، قدر امروز خود را نمی داند.

سخنران این همایش، حجب و حیا را از دیگر صفات عالیه حضرت زینب(س) عنوان کرد و گفت: این بانوی بزرگ زمانی که بعد از تحمل مصیبت های جانکاه در مجلس یزید حاضر شد، اولین نکته ای که به زبان آوردند، شکایت از بی عدالتی یزید در پوشش زنان خود و قرار گرفتن زنان اهل بیت(س) در معرض نامحرمان بود.

وی افزود: شجاعت، دیگر ویژگی خاص حضرت زینب(س) بود؛ زیرا شجاعت ایشان در بیان حقایق موجب شد تا حتی یزید از کرده خود پشیمان شده و دستور دهد کاروان اسرا با نهایت احترام به مدینه بازگردند؛ مدیریت بحرانی که ایشان در این سفر داشتند، در تاریخ بی همانند است.

حجت الاسلام رفیعی، تسلیم و رضا و عبادت حضرت زینب(س) را از دیگر ویژگی های خاص ایشان ذکر کرد و گفت: تسلم و رضا، انسان را در جنت برین جای خواهد داد و انسان را به بالاترین درجات در بهشت جای خواهد داد.