مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس کمیسیون فنی عمران شورای اسلامی مشهد گفت: باید با نگاه علمی نسبت به ایجاد پارکینگ اقدامات لازم را انجام داد زیرا مشهد با مشکل روز افزون کمبود پارکینگ مواجه است.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد داوود آبادی ظهر یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تاکید کرد: خیابان ها مملو از خودرو شده و در حال حاضر ما می توانیم روبروی پایانه مسافربری برای 200 هزار خودرو زمینی بایر را برای پارکینگ و پارک سوار اختصاص دهیم در حالی که اگر دیر عمل کنیم تا 10 سال آینده چنین سرمایه گذاری غیرممکن است.

عضو شورای اسلامی مشهد بیان کرد: معابر اصلی و فرعی خیابان ها رشد پیدا نکرده در حالی که تعداد خودروها به چهار برابر توسعه پیدا کرده و چنانچه پارک سوار ایجاد شود مشکلات زائران برای ورود به این شهر و ترافیک سنگین درون شهر کاسته می شود.

داودآبادی افزود: مشهد یک شهر بزرگ و زائر خیز است و چنین پروژه هایی به عنوان پارک سوار در شهرهای بزرگ دنیا در حال انجام است و به عنوان گزینه مناسب جهت تامین دسترسی برای مناطق مرکزی شهر و کاهش ترافیکی در مرکز شهر و ترغیب مسافران به استفاده از حمل و نقل عمومی موثر است.

در این رابطه یکی دیگر از اعضای شورای شهر مشهد بیان کرد: پارکینگ ها باید در حاشیه شهر ساخته شود در حالی که ما درست برعکس عمل می کنیم و در مرکز شهر پارکینگ را احداث می کنیم که در این زمینه باید سرمایه گذران را تشویق کرد.

غلامحسین زعیمی افزود: به جای احداث دو پارکینگ بزرگ باید در 12 نقطه کمربندی 100 متری این پارکینگ ها را احداث کرد زیرا با این اقدام هم بخش خصوصی ترغیب می شود و هم زائران می توانند از این خدمات به خوبی استفاده کنند.

محمد پژمان شهردار مشهد نیز در این خصوص اظهار کرد: ساخت دو پارکینگ بزرگ نیازمند زیر ساخت های مناسب با توجه به ظرفیت های معابر و قطار شهری تنها در دو نقطه تامین نمی شود زیرا این امر نیازمند صرف بودجه هنگفت است و به تبع آن امکان اجرایی بودن و شرکت کردن سرمایه گذار در این امر کاهش می یابد.

همچنین در این جلسه نظریه کمیسیون برنامه، بودجه و امور اداری و نظریه کمیسیون امور حمل و نقل و ترافیک در زمینه قرارداد سرمایه گذاری در پیاده سازی و بهره برداری سامانه هوشمند دوچرخه عمومی مشهد به تصویب رسید.

یکی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این خصوص بیان کرد: تمام مبلغی را که برای راه اندازی سامانه هوشمند دوچرخه عمومی مشهد به تصویب رسیده 7 میلیارد و 200 تومان بوده است.

اسماعیل مفیدی ادامه داد: این سامانه در 150 ایستگاه و هر ایستگاه 20 دوچرخه راه اندازی می شود که نیم ساعت اول استفاده از دوچرخه رایگان است.

شیرمحمدی رئیس شورای اسلامی شهرمشهد نیز در این زمینه اظهار کرد: دو هفته به شهرداری مهلت داده می شود تا نظر اصلاحی و مخالفت خود را در زمینه قرار داد سامانه دوچرخه عمومی اعلام کند.

وی سپس در خصوص دهه آخر صفر و حضور زائر در مشهد اظهارکرد: در آستانه شهادت امام حسن مجتبی و امام رضا مشهد شاهد خیل میلیونی زائرانی است که با پای پیاده به این شهر می آیند و در این راستا آستان قدس رضوی، استانداری و اداره پایانه ها و حمل و نقل و همچنین شهرداری نیز برای رفت و روب و تعمیر مسیرهای ایمنی برای زائران باید برنامه ریزی کنند.

وی افزود: در روزهای پایانی صفر قرار داریم که در این زمینه شهرداری باید برای مبادی خروجی برای مسافران برنامه ریزی کند و ضمن استفاده از تجربیات سال های گذشته مسیرهای دیگری را نیز برای خروج مسافران و زائران از این شهر فراهم کند.

وی با بیان اینکه 25 دی ماه آغاز هفته وقف است اظهار کرد: در این خصوص آستان قدس رضوی و اداره اوقاف می توانند از درآمد موقوفه خویش جهت اسکان و پذیرایی از زائران امام رضا استفاده کنند.

وی با بیان اینکه برای پذیرایی از زائران باید مشارکت و هماهنگی بین دستگاهی ایجاد شود گفت: امیدواریم با بحث تشکیل معاونت زیارت که استانداری در دستور کار دارد در مورد اسکان و خدمات رسانی به زائران و مسافران و ساماندهی آنان اقدامات لازم صورت بگیرد.

وی در خصوص شهادت احمدی روشن نیز بیان کرد: شهادت این بزرگ مرد همه ما را در غم و اندوهی بزرگ فرو برد اما خون این عزیزان نمی تواند ما را از شکوفایی علمی بازدارد بلکه ما در این زمینه قوی تر خواهیم شد.