یوسف اکبری روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شایعات و شائبه های مطرح شده در این خصوص اظهار داشت: نامزدهایی با گرایش سیاسی اصلاح طلبی در میان افراد تایید صلاحیت شده در اردبیل وجود دارند و رد صلاحیت 100 درصدی این طیف سیاسی کار شایعه پراکنان است.
وی با بیان اینکه سعی می کنیم انتخابات اعتماد آفرین و پرشوری داشته باشیم، افزود: با برگزاری انتخابات بی حاشیه و بی هیاهو می توان شاهد حضور حداکثری مردم در انتخابات بود.
رئیس ستاد حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین نامزدها را از جریان سازیهای منفی بر حذر داشت و اضافه کرد: اگر نامزدهای انتخاباتی قصد پرشور کردن انتخابات را دارند از موج آفرینیهای منفی که مردم را به انتخابات بی اعتماد می کند دوری کرده و به صلابت و سلامت انتخابات کمک کنند.
انتخاب هیئت اجرایی انتخابات تحت تاثیر سفارشها نبود
وی با اشاره به انتصاب شورای معتمدان برای انتخاب اعضای هیئت اجرایی، گفت: در انتخاب اعضای 30 نفره شورای معتمدان حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین تحت تاثیر سفارشهای مثبت و منفی قرار نگرفتیم و به دلیل تعریف و یا تهدید فرد یا گروهی از تصمیم خود عدول نکردیم.
اکبری با بیان اینکه انتخاب این افراد بدون حب و بغض انجام شد، تصریح کرد: بیش از 75 درصد شورای 30 نفره از خانواده ایثارگران بودند که با رای گیری از بین خود 11 نفر را برای هیئت اجرایی حوزه انتخابیه اردبیل برگزیدند.
وی تایید یا رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین در هیئت اجرایی را با رای گیری مخفی و مکتوب در این هیئت بیان کرد و گفت: 11 نفر در هیئت اجرایی حق رای داشتند که تنها یکی از این آراء متعلق به فرماندار بود بنابراین فرمانداری نمی توانست تاثیر آنچنانی در تایید یا رد صلاحیت داشته باشد.
ستاد حوزه انتخابیه اردبیل سخنگو ندارد
فرماندار اردبیل با بیان اینکه هیچ کس حق اظهار نظر از سوی ستاد انتخابات شهرستان اردبیل را ندارد، عنوان کرد: در انتخابات مجلس نهم فرمانداری اردبیل و ستاد حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین هیچ سخنگویی نخواهد داشت. بنابراین هر اظهار نظری منتسب به فرمانداری اردبیل بر له یا علیه نامزد انتخاباتی کذب محض است و هیچ فردی حق ندارد از طرف فرمانداری اظهار نظر کند.
وی با انتقاد از برخی نشریات محلی و استانی بیان داشت: نشریات نیت قانونی دارند و باید در مواضع قانونی پاسخگو باشند نه اینکه با تبلیغات نامزدهای انتخاباتی قانون شکنی کنند.
وی با بیان اینکه رسانه های استانی باید عرق ملی را دنبال کنند، افزود: نشریات و مطبوعات محلی نباید پله ای برای نامزدهای انتخاباتی باشند بلکه باید به وظیفه ذاتی خود در تنویر افکار عمومی که همانا روشنگری است، بپردازند.
وی با بیان اینکه نباید نشریات و مطبوعات را فرش قرمزی برای نامزدهای انتخاباتی قرار داد، متذکر شد: مطبوعات باید به وظایف قانونی خود عمل کنند و زمینه های بداخلاقی و غیر قانونی را تفکیک کرده و در بستر قانون روشنگری کنند.
مردم تحت تاثیر نظرسازیها قرار نگیرند
رئیس ستاد انتخابات شهرستان اردبیل با اشاره به اینکه بعد از تایید نهایی نامزدها مناطقی برای سخنرانی نامزدها در نظر گرفته می شود، اظهار داشت: مسجد قدس در مرکز شهر، مسجد هاشمیه در محلات وحدت و مسجد نیار در منطقه نیار سه محل مورد نظر هستند که فرمانداری در اختیار نامزدها قرار می دهد و روز و ساعت آن با حضور نامزدهای انتخاباتی و بر اساس قرعه کشی مشخص می شود.
وی همچنین با اشاره به ممنوعیت و برخورد با تمام تجمعات بدون مجوز یادآور شد :هر فرد از هر گروه و سلیقه سیاسی برای برگزاری تجمعاتی در موعد قانونی تبلیغات انتخاباتی باید از فرمانداری مجوز دریافت کند تا امنیت محل برگزاری تجمع از طرف شورای تامین برقرار شود.
اکبری، رفتار قانونی را بهترین راه جلوگیری از ایجاد مشکلات دانست و افزود: اگر مشکلی پیش بیاید نشان دهنده آن خواهد بود که فردی حرکت فراقانونی انجام داده و این فرد باید پاسخگوی رفتار خود باشد.
اکبری، تمامی نظرسنجیها را غیر قانونی برشمرد و ادامه داد: فرمانداری به تنهایی نمی تواند اقدام به سالم سازی انتخابات کند و باید ضمن مشارکت عمومی، افراد جامعه نیز از تولید و انتشار مطالب کذب خودداری کنند چون انتشار مطالب غیر واقعی در راستای ناسالم سازی انتخابات است.
تکذیب ثبت نام داوطلبی با مدرک دانشگاه آکسفورد و هاوایی
فرماندار اردبیل با بیان اینکه داوطلبی با مدرک دانشگاه آکسفورد و هاوایی در حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین ثبت نام نکرده است، گفت: طبق مصوبه 16 اسفند ماه 88 مجلس شورای اسلامی که در آخر همان ماه به تایید شورای نگهبان رسید تمامی مدارکها و دانشنامه هایی که به تایید وزارت علوم و در رشته های پزشکی و پیراپزشکی به تایید وزارت بهداشت رسیده باشد، مورد قبول قرار می گیرد.