بیرجند - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند کمبود نیروی انسانی در نظام پرستاری را مهمترین معضل استان اعلام کرد و گفت: هم اکنون این استان با کمبود 50 هزار ساعت اضافه کار در ماه مواجه است.

به گزارش خبرنگارمهر، قاسم کریمی ظهر پنج شنبه در جلسه دیدار اعضای نظام پرستاری استان با استاندار، از اجرای طرح بهره وری در نظام پرستاری استان خبر داد و اظهار داشت: در راستای اجرای این طرح حدود 500 نیرو در سطح استان کمبود وجود دارد.

وی اضافه کرد: سقف فشردگی ساعات اضافه کاری نیروها بالا رفته و این در حالی است که استان مجوز انجام اضافه کار به دلیل عدم توان پرداخت هزینه را ندارد.

وی به مشکلات اورژانس بیمارستانهای استان اشاره کرد و افزود: امسال با همکاری وزارت بهداشت و مسئولان استانی در بخش اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) سه طب اورژانس جذب شده و تا حدودی مشکلات اورژانس استان مرتفع شده است.

وی با اشاره به مشکلات بخش سوختگی استان، تصریح کرد: در این راستا با رایزنی های انجام شده 11 تخت یمارستانی و چهار تخت ویژه سوختگی در استان تامین شده است.

وی اضافه کرد: در این خصوص اعتباری بالغ بر 70 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

کریمی در خصوص ساختمان بیماری های خاص مرکز استان نیز، تصریح کرد: با رفع مشکلات موجود، این پروژه در ردیف بودجه سال 91 قرار گرفته و تاکنون پیشرفت فیزیکی مطلوبی نداشته است.

وی همچنین با اشاره به بخش رادیوتراپی و شیمی درمانی، اظهار داشت: در این راستا خردید دستگاه با مبلغ 300 میلیون تومان انجام و قرار داد آن امروز پنج شنبه 29 دی ماه امضا شده است.

رشد 28 درصدی جذب نیروی متخصص در استان

وی از رشد 28 درصدی جذب نیروی متخصص در استان طی سال جاری خبر داد و گفت: نیروهای تخصصی در استان افزایش یافته و این در حالی است که فضای فیزیکی برای فعالیت این نیروها در استان با کمبود مواجه است.

وی بر ساماندهی فضاهای فیزیکی در بیمارستان ها تاکید کرد و بیان داشت: این مشکل با بهره برداری از بیمارستان 200 تختخوابی بیرجند تاحدودی مرتفع خواهد شد.

کمبود نیروی انسانی پرستاری و عدم مجوز جذب پرستار معضل اصلی استان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند کمبود نیروی انسانی پرستاری و عدم مجوز جذب پرستار را چالش و معضل اصلی استان در بخش بهداشت و در مان دانست و عنوان کرد: در هیئت امنای وزرات بهداشت مجوز جذب 120 پرستار در استان پیشنهاد شده که از سوی وزیر بهداشت رد شده و باید مجددا پیگیری شود.

وی  کمبود نیروهای خدماتی بیمارستان ها را از دیگر معضلات بهداشت و درمان این استان برشمرد و افزود: در این راستا باید 120 نیرو در بیمارستانهای فعالیت کنند که متاسفانه با تغییر وضعیت های سال جاری به 96 نقر کاهش یافته و اکثر این افراد از کارافتاده و با سنین بالا هستند.

کریمی با اشاره به اینکه هم اکنون 75 نیروی خدماتی در بیمارستان های استان فعالیت های نظافت و جابجایی بیماران را برعهده دارند، عنوان کرد: با شرایط موجود باید به گونه ای برنامه ریزی شود که 50 نیروی مورد نیاز در بیمارستانها جذب شوند.

وی با اشاره به اینکه هزینه این نیروها از محل درآمدهای اختصاصی تامین می شود، افزود: هم اکنون درآمدهای اختصاصی برای خرید تجهیزات و وسایل مورد نیاز صرف می شود که با پرداخت هزینه نیروهای خدماتی هم بودجه برای تجهیز بیمارستانها نخواهیم داشت.

اورژانس های استان با بهیار و کمک بهیار اداره می شوند

وی هزینه هر تخت بیمارستانی را روزانه 80 هزار تومان عنوان کرد و بیان داشت: درآمد روزانه این تخت 36 هزار تومان در مرکز استان است و در بیمارستانهای اقماری کمتر از این رقم است.

کریمی به مشکلات اورژانس استان اشاره کرد و گفت: نیروهای شرکتی اورژانس در آزمون های استخدامی جذب  استانهای هم جوار به شده و هم اکنون اورژانس ها با بهیار و کمک بهیار اداره می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه در برخی از این مراکز اورژانس دانشجویان مشغول فعالیت هستند، یادآور شد: باید مشکلات این بخش در استان در دستور کار قرار گیرد.