معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: در جدیدترین بررسی وضعیت توسعه انسانی از سوی سازمان ملل که از آن به عنوان شاخص رفاه اجتماعی یاد می‌شود، ایران با قرار گرفتن در رتبه هشتاد و هشتم دنیا از سطح کشورهای متوسط به رده کشورهای با توسعه انسانی خوب ارتقا پیدا کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهندس سید عبدالله عمادی با اشاره به تاثیر بیش از 50 درصدی عوامل اجتماعی بر روی سلامت افراد، گفت: تأثیرپذیری بالای سلامت از عوامل و مؤلفه‌های اجتماعی باعث شده در سال‌های اخیر توجه خاصی از سوی سازمان جهانی بهداشت بر کنترل و مدیریت این عوامل صورت گیرد.

وی افزود: در همین جهت وزارت بهداشت و درمان و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدامات مهمی در بهبود و ارتقای وضعیت شاخص‌های اجتماعی مؤثر بر سلامت انجام داده‌اند و به ویژه در دولت‌های نهم و دهم اعتبارات مناسبی در قالب سرمایه‌گذاری و توسعه منطقه‌ای و فقرزدایی در مناطق روستایی و محروم به عنوان بخش‌های آسیب‌پذیر جامعه اختصاص داده شده است.

معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تبیین وضعیت کنونی کشور از حیث رفاه اجتماعی، به بررسی شاخص توسعه انسانی پرداخت و عنوان کرد: برای بررسی رفاه اجتماعی که خود شامل زیر شاخص‌هایی در حوزه‌های بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، اشتغال و وضعیت بیمه‌های اجتماعی و درمانی است، بهترین شاخص، بررسی شاخص توسعه انسانی یا HDI هر کشور است که هر ساله توسط دفتر عمران سازمان ملل (UNDP) مورد ارزیابی قرار گرفته و اعلام می‌شود.

وی اضافه کرد: در بررسی شاخص توسعه انسانی 3 مولفه امید به زندگی، طول دوران تحصیل و آموزش و میزان تولید ناخالص ملی (GDP) هر کشور مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و ایران در سال 2011 توانست در ارزیابی انجام شده توسط سازمان ملل، از سطح کشورهای متوسط در توسعه انسانی خارج شده و به رده کشورهای با توسعه انسانی خوب ارتقا پیدا کند که این موضوع نشاندهنده رشد رفاه اجتماعی جامعه ایرانی در سالهای اخیر است.

عمادی گفت: در معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فراگیر کردن بیمه‌های اجتماعی و افزایش کیفیت بیمه‌های درمانی و نیز ارتقای حمایت‌ها و توانمندسازیها از افراد جامعه در قالب برنامه‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.

وی به اشاره به اولویتهای جامعه در بهبود رفاه اجتماعی و ارتقای شاخصهای اجتماعی مؤثر بر سلامت گفت: ریشه‌کنی فقر از مهم‌ترین اولویتها در این خصوص است و برای ریشه‌کنی فقر باید تأمین سلامت جسمانی افراد، بهبود تغذیه و کاهش فقر غذایی در مرحله نخست مورد توجه قرار گیرد و در مرحله دوم رسیدگی به نیازهای متعالی‌تر مانند آموزش، بهداشت و درمان، پوشاک و مسکن و مسائل روحی و روانی از جمله تحکیم مبانی خانواده و ترویج خانواده پایدار و سالم در دستور کار قرار گیرد.
همایش "عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت"، هشتم بهمن‌ماه با حضور مسئولان، مدیران و پژوهشگران حوزه سلامت توسط سازمان نظام پزشکی کشور برگزار خواهد شد.