به گزارش خبرنگارمهر، در کشور ما بالغ بر ۶۵ هزار هکتار بافت فرسوده شهری شناسایی شده که تا کنون و از آغاز اجرای طرح نوسازی بافت فرسوده که ۳۰ سال از آن می گذرد تنها هفت درصد آن نوسازی شده البته طرحهای زیادی در این مسیر به تصویب رسیده که اگر تسهیلات لازم برای اجرای آنها فراهم شود با مشارکت همه ارگانهای مربوطه و مردم می توان بخشی از عقب ماندگی های گذشته را جبران و بر زخم کهنه بافت های فرسوده مرهمی گذاشت.
بافتهای فرسوده سالهای سال است که از گرفتاریها و معضلات مدیران اجرایی و شهری به شمار می رود که با وجود ترسیم برنامه های مختلف همچنان این معضل و گرفتاری همراه شهرهاست و در حال حاضر ۶۵ هزار هکتار بافت فرسوده در ۳۰ شهر کشور وجود دارد که سهم اصفهان از این عدد بیش از دو هزار هکتار است که به عبارتی 10 درصد بافت فرسوده را شامل می شود.
از این رو با توجه به ضرورت نوسازی و احیای بافت فرسوده در برنامه پنجم توسعه سالانه باید ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده نوسازی شود.
چنانچه سالانه ۱۰ درصد بافتهای فرسوده شهر نوسازی شود به معنی نوسازی ۴۵ هزار خانه در سال است که با این حساب می توان گفت تا پایان برنامه پنجم توسعه باید ۵۰ درصد از بافتهای فرسوده کشور نوسازی شود هر چند که در برنامه پنج ساله کشورخلاءها و مشکلاتی که سد راه احیای بافتهای فرسوده بود، برداشته شده و از این جهت سالانه باید قریب به ۱۰ درصد از این مناطق مورد بازسازی قرار گیرند.
اما آنچه در احیای بافت فرسوده اهمیت دارد، توجه به وضعیت مردمی است که در این محله های قدیمی زندگی می کنند، مردمی که گاه با اجرای این طرح معیشت و ادامه زندگی آنها دچار آسیبهای زیادی می شود.
عکس تزئینی است
در اجرای طرح های شهری و یکی از بهترین آنها یعنی احیای بافتهای فرسوده لازم است ابعاد اجتماعی این پروژه ها در نظر گرفته شده تا کام مردم نیز از اجرای آن شیرین شود و شهرداری را به هدف خودش که خدمت رسانی به شهروندان است، نزدیک کند.
نکته مهم اینجاست که هدف از احیای بافت فرسوده باید مشخص شود، امروزه تمام کارشناسان و متخصصان مباحث مدیریت شهری هدف از احیای بافت فرسوده را کمک به مالکان و ساکنان اینگونه بافتها برای برخورداری از زندگی بهتر و ارتقای سطح معیشت آنها ذکر میکنند.
بسیار روشن است که زمانی هدف از اجرای طرحی کمک به انسانها برای زندگی بهتر است که باید شرایط، نظرات، خواستهها و سلایق آنها نیز در نظر گرفته شود و این را نیز در نظر داشته باشیم که بدون شناخت افراد و آگاهی از مطالبات آنها کمک و حمایتی از مردم صورت نمیگیرد.
یکی از طرح های اجرای بافت های فرسوده متعلق به منطقه شش شهرداری اصفهان واقع در محله ای قدیمی معروف به همت آباد است که خاطر تعدادی از ساکنان این محله را مکدر کرده است.
محله همتآباد با حدود 63 هکتار مساحت یکی از بافتهای فرسوده اصفهان محسوب میشود و این محله نیز باید به صورت مناسب و با تعامل و همکاری شهرداری با مردم احیا و نوسازی شود.
همتآباد اصفهان از بافتهای ریزدانه به شمار میرود
علیرضا نصر اصفهانی عضو شورای اسلامی شهر اصفهان در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه محله همتآباد از بافتهای فرسوده اصفهان و ساکنان این محله نیز از افراد محروم به شمار میروند، گفت: همتآباد بافتی ریزدانه دارد و احیا و نوسازی این محله ضروری است.
وی به تأکیدات اعضای شورای شهر اصفهان مبنی بر اینکه شهرداری باید در راستای این موضوع با خلق و خوی مناسب با ساکنان این محله رفتار کند، اظهار داشت: علاوه بر این موضوع شهرداری باید حق و حقوق این افراد را به صورت کامل بپردازد و قیمتهای مشخص شده برای پرداخت به این افراد نیز درصدی بالاتر از قیمتهای آن منطقه است.
ارزان خریدن بافت همتآباد اصفهان مشکل مردم این منطقه نیست
وی با بیان اینکه مشکل مردم محله همتآباد ارزان خریدن زمینهای آنها توسط شهرداری نیست، اضافه کرد: مشکل مردم این منطقه این است که با مبلغ دریافتی از سوی شهرداری در مقابل فروش منازل مسکونی خود به شهرداری صاحب خانه نمیشوند.
نصر اصفهانی با اشاره به اینکه مشکل ساکنان این محله از دست دادن خانههای خود است، تصریح کرد: در حال حاضر این افراد در منازل خود و بافتهای ریزدانه و مشکلات موجود در این زمینه مشغول ادامه زندگی در زیر سقف خانههای خود هستند.
عکس تزئینی است
وی به تصمیمهای گرفته شده در راستای ساماندهی وضعیت موجود اشاره و افزود: در حال حاضر باید یک هیئت جدید برای این موضوع تشکیل شده و تصمیمات جدیدی برای احیای این بافت گرفته شود.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه شهرداری باید با تأمل بیشتری این موضوع را دنبال کند، تاکید کرد: از چند ماه گذشته و به منظور احیای بافت فرسوده این محله و تبدیل آن به یک بافت جدید، ساخت و ساز در آن و در راستای عدم سرگردانی ساکنان همتآباد بحث فروش اوراق مشارکت پیش آمده است.
وی با بیان اینکه در سال جاری 200 میلیارد تومان در راستای احیای بافت فرسوده در اصفهان به فروش رفته است، ادامه داد: حدود 100 میلیارد تومان از اوراق مشارکت به فروش رفته به محله همتآباد اختصاص دارد.
نصر اصفهانی با بیان اینکه برخی از این منازل مسکونی این محله بدون سند و قولنامهای هستند، گفت: سرمایهگذاران نیز به دلیل ریزدانه بودن این بافت و برخی موارد دیگر در وضعیت فعلی حاضر به سرمایهگذاری بر روی این بافت نیستند.
وی با اشاره به اینکه شهرداری باید در راستای احیای این محله آزادسازی همتآباد اصفهان را انجام دهد، اظهار داشت: پلاکهای ریزدانه نیز باید به قطعات بزرگ تبدیل شود و پس از آن نیز سرمایهگذاران با خرید قطعات بزرگ اقدامات لازم را انجام بدهند و احیای این بافت باید به صورت مشارکتی با مردم انجام شود.
حقوق همتآبادیها در احیای بافت فرسوده همتآباد تضییع نشود
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به آخرین تصمیمات گرفته شده در راستای احیا و نوسازی بافت فرسوده همتآباد، اضافه کرد: این تصمیمات مبنی بر فعالیت یک کمیته و گروه کارشناسی در این زمینه است و عدم تضییع حق و حقوق همتآبادیها باید در نخستین اولویتهای تصمیمات و فعالیت این کمیته قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه شهرداری باید یا روند فعلی خود را ادامه بدهد و یا این روند را در راستای احیای بافت فرسوده همتآباد متوقف کند، تصریح کرد: شهرداری باید تسهیلات ویژه مانند 50 درصد تخفیف را به افرادی که متمایل به احیای این بافت هستند، اختصاص بدهد و این افراد خود منازل مسکونی خود را تخریب و بازسازی کنند.
نصر اصفهانی با اشاره به اینکه در حال حاضر مقرر شده که تعدادی از معتمدان محله همتآباد نیز در کمیته تشکیل شده در راستای بررسی روند احیا و نوسازی بافت همتآباد حضور یابند، ادامه داد: واگذاری احیای بافت فرسوده همتآباد به خود مردم و کاهش مداخلات شهرداری و دولت در این بافت از دیگر راهکارهای مناسب در راستای احیا و نوسازی این محله است.
احیای سریع همتآباد مورد نظر مدیریت شهری اصفهان قرار دارد
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر احیای هر چه سریعتر بافت فرسوده همتآباد مورد نظر شورای شهر و به تبع آن شهرداری است، تاکید کرد: احیا و نوسازی این بافت برای تمامی ساکنان این محله نیز بسیار مناسب است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه شهرداری بخش ناچیزی از محله همتآباد اصفهان را آزادسازی کرده است، افزود: بافت همتآباد با تهدید، زور، اجبار و ناسازگاری با مردم احیا نمیشود و شهرداری باید تعاملات خود را با مردم افزایش بدهد.
وی بیان داشت: شهرداری باید اطلاعات لازم را در این زمینه در اختیار مردم قرار بدهد و با توجیه مناسب مردم این موضوع را دنبال کند.
نصر اصفهانی گفت: مردم بدانند که شهرداری به همتآباد نگاه تاجرانه ندارد و مهمترین اشکالات موجود در راستای احیا و نوسازی همتآباد عدم توجیه مردم در راستای این موضوع است.
مردم همت آباد را در مورد احیا بافت منطقه توجیه کنید
وی با بیان اینکه شهرداری بر اساس یک متراژی بخشی از پلاکهای این بافت را آزادسازی کرده است، اظهار داشت: برای اجرای طرح مورد نظر، شهرداری برخی از خانههایی را که در مسیر آن طرح قرار گرفتهاند باید آزادسازی کند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: بهترین گزینه برای همتآباد توجیه مردم، همراهی با مردم و در نظر گرفتن حق و حقوق آنهاست و تاکید اعضای شورای شهر بر این است که شهرداری به سمت پرداخت بیشتر به مردم حرکت کند به گونهای که حق و حقوق مردم به سمت شهرداری نیاید.
وی با بیان اینکه عدم اطلاعرسانی صحیح، روشن و شفاف به مردم سبب کندی روند فعالیت در بافت فرسوده همتآباد شده است، تصریح کرد: در صورت توقف و راکد ماندن احیای بافت فرسوده همتآباد مردم سود بیشتری نمیبرند و در یک نگاه کلان باید بافت فرسود همتآباد احیا شود.
نصر اصفهانی افزود: روحیه برخی از ساکنان این محله با آپارتماننشینی هماهنگ نیست و ساماندهی احیای بافت فرسوده همتآباد اصفهان باید با تدبیر بیشتری دنبال شود.
وی با بیان اینکه افراد متمایل به احیای منزل مسکونی خود میتوانند از 50 درصد تخفیف بافت فرسوده و از امتیازات و شرایط در نظر گرفته برای این موضوع بهرهمند شوند، تاکید کرد: تجدیدنظری که در راستای احیا و نوسازی این بافت صورت میگیرد، رضایتمندی مردم و عدم توقف احیای بافت فرسوده را به دنبال دارد.
دو هزار و 150 هکتار بافت فرسوده در اصفهان وجود دارد
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان منطقه مرکزی اصفهان با اشاره به اینکه دو هزار و 150 هکتار بافت فرسوده در اصفهان وجود دارد، بیان داشت: 63 هکتار از بافت فرسوده موجود در اصفهان به محله همتآباد اختصاص دارد و باید اقدامات ویژهای نسبت به این احیای این بافتها اعمال شود.
عکس تزئینی است
غلامرضا عمرانی با بیان اینکه هدف دولت نیز در احیای بافتهای فرسوده ارتقای سطح زندگی مردم است، گفت: قرار نیست با تملک این بافتها مردم از محله و منازل مسکونی خود خارج شوند و سیستم احیای بافت فرسوده باید بهبود زندگی مردم را به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان برای احیای بافت همتآباد 100 میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته است، اظهار داشت: در تعریف اوراق مشارکت فروخته شده نیز آزادسازی و نوسازی پنج هکتار از بافت فرسوده همتآباد در نظر گرفته و شهرداری با توجه به سیستم اوراق مشارکت عمل میکند.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان منطقه مرکزی اصفهان اضافه کرد: سیستم فروش اوراق مشارکت به گونهای است که شهرداری باید طرحی را تهیه کند و سپس طرح مورد نظر به وزارت کشور ارسال میشود.
وی با بیان اینکه پس از تصمیم وزارت کشور طرح مربوطه برای صدور مجوز فروش اوراق مشارکت به بانک مرکزی ارسال میشود، تصریح کرد: به صورت کلی شهرداری باید در چارچوپ طرح مورد نظر عمل کند.
شهرداری در احیای بافت فرسوده با مردم مشارکت داشته باشد
عمرانی افزود: اما شهرداری در آینده نزدیک به این نتیجه میرسد که به جای تملک زمینهای مردم آنها را در این طرح شریک کند و شهرداری باید به جای تملک زمینهای مردم با آنها مشارکت داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ادامه یافتن روند فعالیت به صورت فعلی سبب افزایش نارضایتی مردم میشود، تاکید کرد: در حال حاضر و با وجود سیستم تملکی مردم حاضر به فروش منازل و زمینهای مسکونی خود نیستند اما در صورت تحقق مشارکت شهرداری با مردم در راستای احیای بافت فرسوده همتآباد، روند فعلی بهبود مییابد.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکنسازان منطقه مرکزی اصفهان ادامه داد: به صورت معمولی در بافتهای فرسوده برخی از افراد حاضر به فروش منازل مسکونی خود به شهرداری هستند و برخی نیز نسبت به این موضوع رضایت ندارند.
وی بیان داشت: در صورت عدم رضایت مردم نسبت به این موضوع شهرداری باید زیرساختهای لازم را برای احیای بافتهای فرسوده توسط خود این افراد فراهم کند.
به گزارش مهر، بسیاری از صاحبنظران پروژههای احیای بافت فرسوده را پروژههایی اجتماعی و انسانی میدانند و نه پروژهای عمرانی به همین سسب است که قانون حمایت از احیا، نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری به صورت صریح بر مشارکت مالکان در تهیه و اجرای طرحهای احیا تاکید دارد و تملک اجباری و وادار کردن مردم به فروش خانههای خود به شهرداری برخلاف قانون، علم و تجربه بشری و بر خلاف هدف احیای بافت فرسوده بوده و این موضوع یکی از مهمترین موارد منسوخ شده در دنیا است.
تمامی محله همتآباد در پهنه بافت فرسوده قرار دارد
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه تمامی محله همتآباد اصفهان در پهنه بافت فرسوده قرار گرفته است، گفت: این محله یک پهنه حدود پنج و نیم هکتار دارد که در کنار بزرگراه شهید همت قرار گرفته و در حال حاضر شهرداری بر روی این هکتار 100 میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته است.
محمود محمدی اظهار داشت: پیرامون این پهنه پنج و نیم هکتاری نیز حدود 11 هکتار وجود دارد که این بافتها نیز طرحهایی از پیش گذشته دارند.
وی با بیان اینکه در طرح تفضیلی ارتفاع بافت همتآباد محدود شده است، اضافه کرد: ارتفاع همتآباد در طرح تفضیلی در حد پنج و نیم متر و یک طبقه روی پیلوت محدود شده است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به قانون حفظ و احیای بافتهای فرسوده تصریح کرد: در مواد این قانون پیشبینی شده است که در درجه نخست با مشارکت مردم بافتهای فرسوده احیا شود.
وی افزود: در صورت تمایل مردم با مشارکت با شهرداری در راستای احیا و نوسازی منازل مسکونی خود آورده آنها زمینشان محسوب شده و هزینههای ساخت نیز از نقدینگی حاصل از فروش 100 میلیارد تومان اوراق مشارکت توسط شهرداری تأمین میشود.
قانون به مشارکت مردم در احیا و نوسازی بافتهای فرسوده تأکید دارد
محمدی با بیان اینکه در صورت تمایل اشخاص برای مشارکت با شهرداری در راستای احیای بافتهای فرسوده شهرداری از حق خریداری املاک آنها با استفاده از زور برخوردار نیست، تاکید کرد: احیا و نوسازی بافتهای فرسوده در درجه نخست باید با مشارکت مردم صورت گیرد و قوانین موجود در این زمینه نیز به این موضوع تأکید کرده است.
وی با بیان اینکه فضای فعالیت شهرداری در گذشته تملک زمینهای مردم برای اجرای پروژههای عمرانی شهرداری بوده است، ادامه داد: مشارکت با مردم در راستای ایجاد کاربریهای خدماتی و غیر انتفاعی مانند احداث خیابان ممکن نیست.
این عضو شورای اسلامی شهر اصفهان بیان داشت: نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده یک کاربری انتفاعی دارد در صورتی که در پروژههای عمرانی مانند احداث خیابان، فضای سبز و سایر موارد درآمدی برای مشارکت شهرداری با مردم وجود ندارد.
احیای بافتهای فرسوده برای نخستین بار در اصفهان صورت میگیرد
وی با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان تاکنون طرحهایی مانند احیا، نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده را تجربه نکرده است، گفت: شهرداری با نحوه و چگونگی مشارکت با مردم در این زمینه آشنا نیست و فعالیت در این زمینه برای نخستین بار در اصفهان انجام میشود.
محمدی با بیان اینکه این طرح برای خود مردم نیز مفهوم نیست، اظهار داشت: در حال حاضر و به دلیل وجود عدم اطلاعرسانی در این زمینه اذهان مردم مشوش شده و باید طرحهای یکپارچهسازی اراضی در بافت همتآباد اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه پهنه بافت فرسوده همتآباد باید در طرحهای یکپارچهسازی اراضی و تفکیک مجدد زمین در قالب بلوکهای مختلف یکپارچهسازی شود، اضافه کرد: این پهنه باید با تفکیک مجدد و با قطعات ویلایی و چند خانواری قرار بگیرد و با تجمیع املاک واحدهای چندخانواری یک پروانه واحد برای آنها صادر شود.
به گزارش مهر، محله همتآباد به علت موقعیت جغرافیایی دارای یکی از مرغوبترین اراضی شهر اصفهان است و همجواری این محله با زایندهرود، اراضی بسیار مرغوب شهری و همجواری آن با رینگ دوم و سوم شهر همتآباد را به ممتازترین محله بافت فرسوده از لحاظ سرمایهگذاری تبدیل کرده است. شهرداری و دولت وظیفه دارند با اتخاذ سیاستهای تشویقی مردم را به سمت احیای این بافت سوق داده و آنها را برای نوسازی خانههایشان یاری دهد.
یکی از نمایندگان منتخب مردم محله همتآباد اصفهان تصریح کرد: همتآباد اصفهان جزء بافتهای فرسوده در شهرداری ناحیه 6 اعلام شده است و قانون احیا و نوسازی بافتهای فرسوده نیز در دی ماه سال 1389 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
مردم باید در بافتهای فرسوده به سوی احیای این بافتها هدایت شوند
مهدی ناظمی با اشاره به اینکه این قانون به صراحت به مشارکت مردم، دولت و شهرداری در راستای احیای بافتهای فرسوده تأکید دارد، افزود: شهرداریها بر اساس این قانون موظف شدهاند که با راهاندازی دفاتری در بافتهای فرسوده و اطلاعرسانی مناسب به مردم در این زمینه شهروندان را به سوی احیا و نوسازی بافتهای فرسوده هدایت کنند.
وی به ضرورت آگاهسازی مردم از ارائه تسهیلات ویژه دولت به آنها در راستای احیای بافتهای فرسوده اشاره کرد و بیان داشت: شهرداری باید اطلاعات لازم در این زمینه را به منظور تشویق مردم به احیای بافتهای فرسوده به آنها ارائه کند.
یکی از نمایندگان منتخب مردم محله همتآباد اصفهان تاکید کرد: ادارات ثبت اسناد و املاک در قانون احیا و نوسازی بافتهای فرسوده موظف به صدور سند نسبت به املاک فاقد سند موجود در بافتهای فرسوده شدهاند.
وی با اشاره به اینکه تمامی این موارد حاکی از تشویق مردم به اقدام هر چه سریعتر آنها به مشارکت در طرحهای احیا و نوسازی بافتهای فرسوده است، ادامه داد: هدف این قانون از اجرای این طرح اخراج مالکان از منازل مسکونی آنها نیست و تمام مسئولان به این موضوع اذعان دارند و اجرای هر طرحی در بافتهای فرسوده با هدف اخراج مالکان از منازل مسکونی آنها با شکست مواجه میشود.
موفقیت طرح احیای بافتهای فرسوده به مشارکت مردم با دولت و شهرداری بستگی دارد
ناظمی با بیان اینکه طرح احیای بافتهای فرسوده به مشارکت مردم با دولت و شهرداری بستگی دارد، گفت: در بافت فرسوده همتآباد اطلاعرسانی به مردم در راستای اجرای طرح احیا و نوسازی این محله صورت نگرفته و در حال حاضر شهرداری نیم هکتار از فاز نخست این محله را تملک کرده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شهرداری اخطاریههایی را به ساکنان محله همتآباد در راستای فروش منازل مسکونی آنها به شهرداری ارسال کرده است، اظهار داشت: بسیاری از منازل مسکونی موجود در همتآباد اصفهان از قدمت 40 ساله برخوردار هستند.
یکی از نمایندگان منتخب مردم محله همتآباد اصفهان اضافه کرد: طرح احیا و نوسازی بافتهای فرسوده لازمالاجراست و اجرایی شدن آن منفعت مردم را به دنبال دارد و مردم باید در راستای این موضوع آگاه شوند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در راستای اجرای این طرح از مردم محله همتآباد نظرسنجی شده است و بر اساس این نظرسنجیها حدود 62 درصد از مردم خواستار انجام نوسازی و احیای منازل مسکونی توسط خودشان هستند.
ناظمی با بیان اینکه محله همتآباد از بافتهای ریزدانه به شمار میرود، افزود: ریزدانگی یکی از موارد قانون در راستای شناخت یک منطقه یا محله به عنوان بافت فرسوده است.
عکس تزئینی است
وی با اشاره به اینکه بسیاری از این افراد در راستای احیای بافت فرسوده همتآباد متمایل به تجمیع بافتهای ریزدانه خود با افراد دیگر هستند، تاکید کرد: قانون به منظور احیا و نوسازی بافتهای فرسوده نیز به تجمیع بافتهای ریزدانه تأکید کرده است.
یکی از نمایندگان منتخب مردم محله همتآباد اصفهان بیان داشت: در حال حاضر اطلاعرسانی به مردم در راستای احیا و نوسازی محله همتآباد اصفهان توسط نمایندگان منتخب مردم این محله صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مردم این محله نسبت به اجرای این طرح و قانون موجود در این زمینه آگاه شدهاند، گفت: شهرداری باید عملکرد خود را در راستای احیا و نوسازی بافت همتآباد تغییر بدهد و بسیاری از مردم این محله خواستار احیا و نوسازی منازل مسکونی توسط خودشان هستند.
قوانین مناسبی به احیای بافتهای فرسوده اختصاص دارد
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه دولت قوانین مناسبی را به احیای بافتهای فرسوده اختصاص داده است، اظهار داشت: تراکمهای تشویقی، ارائه وام و تجمیع بافتهای فرسوده و قوانین دیگر در این زمینه به مردم در راستای تبدیل منازل مسکونی ناامن به خانههای امن و زیبا برای آنها کمک میکند.
غلامرضا شیران به مناسب بودن قوانین موجود در این زمینه اشاره کرد و افزود: اما در حال حاضر این قوانین دارای مشکلاتی است و در قانون کنترل عملکرد شهرداریها در راستای اجرای این طرح پیشبینی نشده است.
وی تصریح کرد: با توجه به این موضوع شهرداریها به صورت سلیقهای در راستای عملکرد و فعالیت خود در زمینه احیا و نوسازی بافتهای فرسوده مختار به انجام هر فعالیتی هستند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در ابتدای ارسال مصوبه احیا و نوسازی بافتهای فرسوده از سوی دولت این موضوع در اصفهان با استقبال چندانی مواجه نشد، اضافه کرد: در این زمان مردم بیشتر از شهرداری از حقوق قابل مطالبه خود در زمینه احیا و نوسازی بافتهای فرسوده برخوردار بودند.
وی با اشاره به مداخله شورای شهر اصفهان در راستای اجرای مصوبات موجود در این زمینه تاکید کرد: در منطقه شش اصفهان با توسعه بزرگراه شهید لاوی با این مقیاس به دلیل اینکه همتآباد را بسیار تحت تأثیر قرار میدهد مخالف بودهام.
شیران با بیان اینکه علاوه بر این گفته شد که اطراف بزرگراه همت و شهید لاوی باید نوسازی و بهسازی شود، بیان داشت: تصویب و تأیید تصمیمات شورای شهر در هر زمانی تنها به شش رأی نیاز دارد و رأی 11 نفری اعضای شورای شهر برای تصویب تصمیمات الزامی نیست.
شیران با اشاره به اینکه نخستین مشکل منطقه شش برخورد نامناسب مسئولان شهرداری و شهردار این ناحیه با مردم بوده است، گفت: مردم همتآباد باید خواستهها و مسائل خود را آرامتر پیگیری کنند و شهرداری نیز محترمانهتر با مردم برخورد کند و تعامل و همکاری خود را مردم افزایش بدهد.
همت آبادیها خواستههای خود را آرامتر پیگیری کنند
وی با بیان اینکه شهرداری نباید در راستای احیا و نوسازی بافت فرسوده همتآباد از زور استفاده کند، اظهار داشت: ساکنان محله همتآباد از مردم متدین، اصیل و ویژهای هستند و شهرداری باید از این افراد حمایت کند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه شورای شهر و شهرداری باید در تعاملات خود مردم را شریک کند و در تصمیمگیریها مردم را دخالت بدهد، تصریح کرد: اما در حال حاضر این موضوع در عمل محقق نشده و به هر دلیل مشارکت با مردم نادیده گرفته شده است.
وی اضافه کرد: هماکنون در راستای تعامل با مردم و نمایندگان منتخب مردم همتآباد در راستای احیا و نوسازی این محله قصور شده است.
شهرداری برای نوسازی همتآباد اصفهان کاسه داغتر از آش نشود
شیران با بیان اینکه تعامل شهرداری و مسئولان باید با مردم و نمایندگان مردم همتآباد افزایش یابد، تاکید کرد: مجموعه شورای شهر نیز بر این موضوع واقف شدهاند که احیا و نوسازی همتآباد باید به خود مردم سپرده شود و شهرداری برای نوسازی همتآباد کاسه داغتر از آش نشود.
وی افزود: اصل تملک و نحوه تخریب همتآباد اصفهان و بافتهای فرسوده مورد سئوال است و شهرداری باید از شیوه فعلی خود در راستای احیای بافتهای فرسوده موجود در اصفهان دست بردارد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه شهرداری باید به مردم اجازه فعالیت در راستای احیا و نوسازی بافتهای فرسوده و منازل مسکونی خود را بدهد، گفت: شهرداری و مدیریت شهری وکیل و وصی مردم نیست که خانههای آنها خریداری شود و سپس با زور و توافق فکر کنیم که سودش به مردم اختصاص داده میشود.
وی با بیان اینکه در حالیکه در عمل سود ناشی از آن به جیب بساز و بفروشها میرود و شهرداری چنین وظیفهای ندارد، ادامه داد: شهرداری مرکزی و شهرداری منطقه شش باید تغییر محسوسی در نگرش بافتهای فرسوده و احیای آن برای مردم بدهد و شیوههای فعلی در راستای این موضوع باید اصلاح شود.
در هر صورت با توجه به نظرات و دیدگاه های مردم و اعضای شورای شهر از اجرای قانون احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری در یکی از محلههای منطقه شش شهرداری این افراد عدم اطلاع رسانی دقیق به مردم منطقه و توجیه آنها اعتراض های این افراد را در پی داشته از سویی مردم این منطقه تمایل به مشارکت دارند که با مراجعه به آنچه در گزارش خواندید اعضای شورای شهر تاکید دارند که مشارکت مردم در اجرای این طرح مغفول مانده است.
نکته این جاست که هیچ فردی به اجرای قانون احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری شکی ندارد، اما شیوه اجرا و مشارکت مردم و جنبههای اجتماعی طرح مسئله ای است که نیازمند رفتاری منطقیتر ازسوی مدیران و دلسوزان شهری است.