به گزارش خبرگزاری مهر، خبر تابش شعله های خورشیدی معمولا برای اجرامی که در مدار زمین در حرکتند خبر بسیار بدی است، درست مانند شعله های جدیدی که خورشید به تازگی به سمت زمین روانه کرده و در روزهای آینده منجر به شکل گیری شفقهای درخشانی در آسمان زمین خواهد شد.
این شعله از شعله های کلاس M 3.2 است، که به همراه جریانی از ذرات باردار با میدان مغناطیسی زمین واکنش داده و شفقها را به وجود خواهند آورد. شعله های سری M می توانند منجر به اختلال در امواج رادیویی در نزدیکی قطبها شوند و توفانهای مغناطیسی کوچکی به وجود آورند، اما به نظر نمی آید بتوانند ارتباطات رادیویی را مختل کرده و یا به شبکه های برق رسانی آسیب وارد کند.
بر اساس گزارش ان بی سی، با این همه اگر این شعله ها در دسته شعله های X قرار داشتند، پیش بینی های ارائه شده کاملا متفاوت بودند. با نزدیک شدن خورشید به اوج دوران فعالیت خود در سال 2013 باید انتظار دیدن شعله های خورشیدی قدرتمند تری را داشت که علاوه بر خطرساز بودن، جنبه ای مثبت نیز می توانند داشته باشند.
خورشید زباله های فضایی را جارو می زوند
شعله های خورشیدی همانطور که گفته شد می توانند در شبکه ارتباطات رادیویی و یا برق اختلالات جدی و فاجعه باری ایجاد کرده و پیچیده ترین و حساس ترین فناوری های فضایی را از کار بیاندازند، همچنین می توانند با گرم و منبسط کردن لایه بالایی اتمسفر زمین میزان کشش بر روی ماهواره های نزدیک به زمین را افزایش داده و به این شکل سرعت آنها را کاهش داده و منجر به سقوط آنها خواهند شد.
چگونه چنین شرایط دشوار و ناخوشایندی می تواند به وضعیتی مثبت تغییر حالت دهد؟ حقیقت اینجا است که آنچه برای سیستمهای ماهواره ای و ارتباطاتی بسیار منفی ناخوشایند است، بر روی بحرانی بزرگ که روز به روز نیز وخیم تر می شود تاثیری مثبت داشته و در رفع آن به انسانها کمک می کند: کابوسی به نام زباله های فضایی.
از زمانی که انسانها اولین راکت خود را به فضا پرتاب کردند زباله هایی را در مدار زمین سرگردان به جا گذاشت و امروز با گذشت 55 سال از تاریخ پرتاب ماهواره Sputnik 1 (اولین ماهواره مصنوعی جهان) زمین در معرض حجم غیر قابل تصوری از زباله ها قرار دارد. تراکم این زباله ها و وضعیت معضل زباله های فضایی به اندازه ای بحرانی و در حال گسترش است که احتمالا به زودی پرتاب فضاپیما یا ماهواره ها بدون آسیب وارد شدن و یا انهدام امکان پذیر نخواهد بود.
با این همه بر اساس گزارش جدیدی که ناسا منتشر کرده، شاید برای کنترل این وضعیت بحرانی راه حلی وجود داشته باشد. در این گزارش آمده است که فعالیتهای خورشیدی می توانند میزان بحران زباله های فضایی را کمرنگ تر سازند. در واقع خورشید در دوران اوج فعالیتهایش به جاروبرقی بزرگی برای زباله های فضایی تبدیل می شود.
با بالا رفتن فعالیتهای مغناطیسی درون خورشید، میزان شعله های خورشیدی با فرکانس بالا و فورانهای کرونالی خورشید افزایش پیدا می کنند. این افزایش انرژی منجر به پرانرژی شدن لایه خارجی اتمسفر زمین شده و بر اساس قوانین پایه ای ترمودینامیک، اتمسفر زمین منبسط می شود. در این وضعیت مقادیری از گازهای اتمسفر به سمت بالا و به ارتفاعات بیشتری رانده شده و باعث کند تر شدن حرکت زباله های فضایی می شوند.
بر اساس گزارش فاکس نیوز، با کند شدن زباله های فضایی نیروی گرانش زمین آنها را به ارتفاعات پایین تر کشانده و به تدریج با وارد شدن آنها به اتمسفر، زباله ها سوخته و نابود می شوند. از میان سه هزار و 218 زباله شناخته شده فضایی تا کنون تنها 6 درصد از آنها در اتمسفر زمین سوخته و نابود شده اند که البته نیمی از آنها به واسطه فعالیتهای خورشیدی از بین رفته اند.
با این همه این کمک از جانب خورشید برای همیشه ادامه نخواهد داشت و پس از سال 2013 خورشید دوران خواب خود را آغاز خواهد کرد.