کوالالامپور - دفتر منطقه ای خبرگزاری مهر درجنوب شرق آسیا: تحلیلگر موسسه تحقیقاتی کیسی آمریکا با بی نتیجه دانستن تحریم نفتی ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا، تضعیف جایگاه دلار آمریکا را یکی از نتایج این تحریم ها دانست.

به گزارش خبرنگار مهر ، "مارتین کاتوسا" امروز چهارشنبه در پایگاه تحلیلی بسوی آینده مالزی ، افزود: مشتریان مهمی مانند هند با هر قیمتی و با ارزهایی غیر از دلار خریدار نفت ایران هستند.

مارتین گفت : این انحصار دلار برای خرید و فروش نفت در بازارهای بین المللی در حال شکستن است و این مساله به ضرر آمریکاست.

وی افزایش قیمت طلا را یکی از نتایج تغییر معادلات اقتصادی مرتبط با ارزش دلار دانست و گفت: اگر دلار آمریکا موقعیت خود را به عنوان ارز ذخیره جهانی از دست بدهد عواقب برای آمریکا نگران کننده است.

این تحلیلگر آمریکایی اظهار داشت: از زمانی که دردهه 970، دلارآمریکا به عنوان تنها ارز رسمی برای خرید و فروش نفت خام  معرفی شد این مساله باعث تقویت جایگاه دلار در بازارهای بین المللی شد.

تحلیلگر موسسه تحقیقاتی کیسی با اشاره به تاریخچه سیستم معاملات نفتی برپایه دلار(Petrodollar) و موافقت عربستان سعودی و اعضای اوپک با معرفی دلار به عنوان تنها ارز معتبر برای معاملات نفتی گفت: سیستم معاملات نفتی بر پایه دلار سود سرشاری را نصیب ایالات متحده کرده و در برابر کاهش دارایی های دیگر کشورها، منافع زیادی را نصیب سرمایه داران و مصرف کنندگان آمریکایی کرده است.

وی به تلاش آمریکا برای حفظ سیستم (Petrodollar) در معاملات نفتی جهانی اشاره کرد و گفت: عموم مردم بر این باورند که آمریکا برای حفظ و تسلط بر منابع نفتی جنگ افزوری می کند درحالی که لشگر کشی آمریکا به نقاط مختلف دنیا برای تداوم بخشیدن به اجرای سیستم معاملات نفتی بر پایه دلار (Petrodollar) است.

کاتوسا با ارایه شواهدی از تلاش بسیاری از کشورهای جهان برای جایگزینی سیستم پرداخت با استفاده از ارزی غیر از دلار پرداخت و گفت: آمریکا به شدت با این حرکت ها مخالفت می کند بطوری که تهاجم این کشور به عراق تنها به دلیل جلوگیری از برنامه نفت در برابر غذا و فروش نفت عراق به یورو بوده است.

وی در ادامه ایالات متحده را متهم به تلاش برای منزوی کردن ایران از طریق اعمال تحریم ها کرد و در عین حال گفت: تحریم نفتی ایران با وجود شرکای نفتی مهمی مانند هند، یونان، کره جنوبی و ژاپن و شرکای مهم اقتصادی مانند روسیه، چین و ونزوئلا عملی نخواهد بود .

این تحلیلگر اقتصادی معتقد است با توجه به شواهد موجود در افزایش مراودات تجاری و معاملات نفتی با ارزهایی غیر از دلار ، می توان تنها عامل ایجاد تنش در خلیج فارس را ایالات متحده و تلاش این کشور برای جلوگیری از خارج شدن دلار از گردونه معاملات اقتصادی و نفتی بین المللی دانست.